اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر A پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 2224 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خسته نباشید. جناب دکتر بنده در ماه رمضان دچار تکرر ادرار میشم. با این که بین افطار تا سحر آب زیادی نمیخورم ولی صبح که از خواب بیدار میشم ۲ ساعت به ۲ ساعت دستشویی دارم و احساس دردی که ناشی از پری مثانه است میکنم. ادرارم هم مثل آب بی رنگ هست. مشکل قند هم ندارم.آب دهانم هم در طول روز زیاد تولید میشه و دهانم خشک نمیشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام چند سالتونه ؟ قطر و فشار ادرار کاهش یافته ؟
  • تصویر کاربر مستانه پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. من یک روزه که یه برامدگی اندازه نخود روی لابیای ماژور دراومده. فقط برامده س. نه سر داره. نه سفیدی داره سرش. نه چیزی ترشح میشه ازش. نه تغییر رنگ داره. فقط قد نخود اومده بالا .درد نداره زیاد. ولی گز گز میکنه یکم..‌ این چی میتونه باشه؟ چه نوع زائده ایی هست؟ برای درمانش چیکار کنم؟‌عکس ضمیمه کرده م. ممنونم از پاسخ گوییتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام وقتی دست روش فشار میدین و به عقب میکشین از بین میره ؟
    2. تصویر کاربر مستانه پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      بله زیاد سفت نیست..فسار میدم یا میکشم عقب از میزان برامدگیش کم میشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      باید معاینه بشه ولی احتمالا یک ورید است جای نگرانی نداره اگر به این شکل هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    ایا این برجستگی که تصویرش رو فرستادم زگیل تناسلیه؟و ایا خفیف هست یا حاد شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      از قدیم داشته اید یا تازه به وجود امده ؟
  • تصویر کاربر صادق پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام ودرود
    بنده 32ساله هستم و دوسال هستش که متاهل شدم قبل از تاهل سکس داشتم و مشکلی نداشتم ولی در طول دوسال نتوانستم رابطه جنسی با همسر خود داشته باشم درد هنگام نعوظ دارم شلی آلت دارم و همچنین خمیدگی آلت به سمت پایین و طرف راست و احساس یه سفتی شدید طرف راست آلتم دارم به اورولوژی شهرمان هم مراجعه کرده ام ولی یکبار قرص برام نوشتن (تارداکتیل وترازوسین) خودم هم سیلدنافیل مصرف کردم و تاثیری نداشته الان هم برام آزمایش نوشتن ممنون میشم جواب بدید🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام نعوظ صبحگاهی دارید ؟ مشکلی در زندگی و یا کار ندارید ؟ استرس ؟ اصلا تا به حال رابطه نداشتین ؟
    2. تصویر کاربر صادق پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      قبل ازدواج رابطه داشتم خیر مشکل آنچنانی ندارم نعوظ صبح گاهی. بعضی وقتها دارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      معمولا در این شرایط که نعوظ صبحگاهی وجود دارد مسائل عاطفی و استرس زندگی عامل است و مسائل روانی مطرح است . توصیه میکنم به سکسولوژیست مراجعه کنید . در کنارش ازمایشات مربوطه را انجام دهید CBC- FBS- HBA1C-HDL - LDL - TESTOSTERONE TOTAL CHOLESTROL - TRIG- TSH
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    باسلام عذر میخواهم یه مدتی هست که پوست زیر کلاهک آلت بصورت بریده بریده زخم میشه وجدیدا پوسته هم میده لطفا راهنمایی بفرمایید،ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام اگر ضایعه ای ندارد بخاطر خشکی هست که باید مرتب چرب کنید با کالامین دی
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    وقت به خیر
    جناب دکتر این نقطه سفید ک رو الت هست
    نه سوزش داره نه خارش
    فقط یکم ضخیم شده پوست این ناحیه
    میشه لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام بعد از رابطه جنسی ایجاد شد ؟
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      فک کنم بعد از شیو کردن
      ولی سکس هم دارم مرتب
    3. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      فک کنم بعد از شیو کردن
      سکس هم دارم مرتب
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      این مولوسکوم هست بعد مدتی خود به خود خوب میشه یه نوع ویروس هست اگر بهتر نشد کرایو کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    آلت تناسلی من انحراف به پایین داره
    و هنگام نعوظ که خودم دست میزنم احساس میکنم قسمتی از رگ ادرار نازکتر از بخش های دیگه هستش که احساس میکنم بخاطر اونه و میخواستم بدونم آیا با روش های دارویی یا وکیوم و روش های غیرجراحی دیگر میشه درمان بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام مجدد در حالت نعوظ از بالا و پهلو عکس بگیرید بفرستید
  • تصویر کاربر مرتضی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام من ۲۷ سالمه در شرف ازدواج هستم قد ۱۸۷ طول آلت تناسلیم در حالت نعوظ ۱۳ سانت آیا نرماله ؟
    زودانزالی هم دارم که از نزدیکی می ترسم
    لطفا کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام بله سایز الت طبیعی است و امکان رابطه جنسی را دارید زود انزالی پس از چندین با رابطه جنسی و برقراری رابطه مداوم قابل قضاوت است و حتی پس از تمرین مداوم بهبود می یابد
  • تصویر کاربر ليلي پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام من كرايو كردم سه هفته پيش و مرتب زينك زدم و الان جاى زگيل ها ب صورت صورتى سفيد دراومده و من خيلي نگرانم
    چ پماد ترميم كننده اي استفاده كنم كه پوستم سريع ترميم شه و اينكه لطفا خاهشا ب من بگين حدودى چقد زمان ميبره كه پوستم ترميم شه برام خيلي خيلي مهمه،
    عكس هم ميفرستم لطفا نگاه كنيد و جواب سوالم كامل بدين
    چون دفعه قبلم عكس فرستادم و نگاه نكردين و جواب سوالمم ندادين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      متاسفانه هیچ عکسی برای من اپلود نشده مجدد بفرستید در سوال قبل عرض کردم که اگر شواهدی از عود ضایعه نباشد با مصرف زینک باید بعد از ۲ الی ۳ ماه برطرف بشه مگر اینکه ضایعه به طور کامل از بین نرفته باشه که باید مجدد معاینه شوید
  • تصویر کاربر رویا پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام خانم هستم ۲۷ساله سال ۹۲ با آقای مطلقه که احتمالا بعدشم شریک جنسی داشتن رابطه مقعدی و سطحی داشتم
    رو ایشون زائده ای ندیدم
    روی خودمم زائده ای نبوده
    سال ۹۶ با همسرم فعلیم ازدواج کردم
    سال ۹۸ یعنی ۶سال بعد رابطه اول هم پاپ دادم مشکلی نبود
    دیگه پاپ ندادم تا الان
    از همسرم مطمئنم چون ایشون هم زائده ای ندارن ولی از نفر اول مطمئن نیستم میترسم اچ پی وی بدون علامت گرفته باشم
    اخرین باری که معاینه زنان شدم پارسال بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام ملاک اصلی تشخیصی برای شما همان پاپ اسمیر سالیانه و بررسی از نظر ضایعه است در صورت نرمال بودن جای نگرانی ندارد
    2. تصویر کاربر رویا پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      جناب دکتر به نظرتون اگه من مبتلا میشدم حتی پر خطر که میگن علامت نداره زائده میزدم در طی ۱۰سال؟
      یا اینکه اگه مبتلا بودم همسرم که از سال ۹۶ ازدواج کردیم اون زائده میزد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      شما وقتی پاپ اسمیر نرمال دارید و ضایعه ای ندارید نگران نباشید . به دنبال عیب یابی نباشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 579 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب