اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر شمیم چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام آیا ضایعات پوستی در عکس زگیل می باشذ
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      سلام عکس ها آپلود نشده اند همراه گرامی
    2. تصویر کاربر شمیم سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      مجدد ارسال شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      عکس ها واضح نیستند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    در بیمارستان خاتم الانبیا تهران MRI انجام دادم و دکتر شهرستان تشخیص بیوپسی دادن . اگر بخواهم شما برای بنده بیوپسی رو انجام بدین اول باید ویزیت انجام بشه یا مستقیم با توجه به نتیجه MRI امکان وقت گرفتن برای بیوپسی و در ادامه با شما روند درمان رو طی کردن وجود دارد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      بله حتما
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      با ذکر نام و مشکلتون مدارک رو برام واتس اپ کنید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Mehdi سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام میخاستم بدونم کجی الت من به عمل نیاز داره با نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      در رابطه ی جنسی دچار مشکل هستید؟
    2. تصویر کاربر Mehdi سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      رابطه ای نداشتم زمان نعوظ دردی چیزی ندارم فقط میخام بدونم بع عمل نیاز داره اگر داره هزینش چقدره حدودن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      اگر در رابطه ی جنسی به مشکل خوردین نیاز به عمل خواهد داشت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 5860 مشاهده پرسش
    سلام درود اقای دکتر من 17 سالمه و مدتی هست حس میکنم ی چیز گرد مثل بیضه سمت چپ هست بیضه سمت چپم کوچیکه از راست و یکی هم بغلش هست تقریبا بزرگتر از چیزی بود که فکر کنم سنگ بیضه باشه احساس میکنم سه بیضه دارم تا الانم درد یا مشکلی نداشتم تو بچگی موقع ادرار بعضی اوقات ی سوزش ریز داشتم که اونم چندین ساله دیه مشاهده نکردم آیا سه بیضه بودن مشکلی پیش میاره؟
    تو عکس اون بغلی هست که کوچیکتره مصبتا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی از بیضه ها انجام شود شاید کیست باشه
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      سلام درود طبق چیزی که از خانواده شنیدم داداشم پدرم و پدرم بزرگم انگاری فتق بیضه داشتن فک کنم منم دارم آیا به متخصص برم و عملش کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      ابندا سونوگرافی انجام بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام و درود
    آقای دکتر بیضه های بنده گاهی در حالت عادی قرمز رنگ هست و انگار جریان خون داخلش زیاده و بعد از گذشت مدتی رنگش بر میگرده به حالت عادی .درد هم اصلا وجود ندارد
    این می‌تونه ناشی از چی باشه.ضربان قلب بنده هم معمولا بالا است
    داخل سونو هم چیزی نبود.عکس ضمیمه هست یکی دیگه هم این که بیضه هام نسبت به درد انگار حساسیتش کم شده .یعنی با تکان خوردن دردی حس نمیکنم .مشکلی نیست؟
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      ضمیمه
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      عکس ضمیمه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      عکس از خود بیضه بدین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    سلام
    46ساله هستم بعد از عمل سیستسکوپی مجاری دچار عفونت حاد پروستات شدم حجم پروستات از25به50رسید و psa=34شد بعد سه ماه انتی بیوتیک ترزیقی و خوراکی لولو فلوکسین psa =5و حجم 43است چه درمانی توصیه میفرمایید و در شرایط فعلی دکتر مصرف سیپروفلوکساسین500 و تامسوور را تجویز کرده است.راهکار مناسب چیست؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و یک ماه بعد از این تاریخ آزمایش psa مجدد انجام بدین اگر بالا بود باید نمونه برداری انجام بشه
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب دکتر، من چند دقیقه بعد از تخلیه ادرار بر اثر تحرک دچار نشتی ادرار به مقدار حدودی دو قطره می شوم و بعضا به خاطر سردی هوا یا استرس تکرر ادرار هم داشتم. بعد از مراجعه به پزشک و انجام سونو تشخيص بزرگی پروستات به اندازه 34 سی سی برای من داده شد .و کپسول پروترا ل 0/4 به میزان یک عدد در روز تجویز شد. همزمان از داروی پروستاتان و پروستاباریج استفاده میکنم. بعد گذشت دو ماه الان تکرر ادرار بهتر شده اما نشتی ادرار همچنان باقی است. ایا این داروها را ادامه بدهم.لطفا من را راهنمایی بفرمایید. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      قرص دترولیت ۲ میلی گرم هر ۱۲ ساعت استفاده کنید
    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      سلام مصرف داروی قبلی را قطع کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      خیر اونارو هم ادامه بدین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده چندین سال است در ازمایش ها ادرار یک دو و سه مثبت خون دارم و خانوادگی این مشکل را داریم چند بار حضوری مراجعه کردم به شما و گفتید موضوع خاصی نیست و ممکن است هموچوری باشید
    اخیرا ازمایش ادرار دادم و یک مثبت پروتین دیده شده و عملکرد کلیه هم از 90 به 81 رسیده
    نتیجه ازمایش خدمتان ارسال می گردد
    با تشکر از توجه تان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن با و بدون کنتراست از نظر بررسی علل هماچوری باید انجام بشه
  • تصویر کاربر سلیمانی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام آزمایش پدرم اوره بالاست ‌نتیجه سونوگرافی کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر فتحعلی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    من مهرماه در قسمت پهلو وکشاله ران دچار دردهایی شدم به همین دلیل به دکتر متخصص کلیه مراجعه کردم و چون سوزش ادرار نداشتم فقط برای من سونوگرافی نوشتند و در سونوگرافی من نوشته شده بود فولنس خفیف در سیستم پیکو کالیس کلیه راست مشهود هست به همین دلیل به دکتر مراجعه کردم که گفتند احتمالا شن ریزه دارم و نیازی به دارو نیست و فقط مایعات مصرف کنم و با مصرف مایعات بعد از دو روز دردهای من خوب شد و به مدت 3 ماه هیچ گونه دردی نداشتم و دوباره درد هام البته با شدت خیلی کمتر شروع شد و به خمین دلیل آزمایش ادرار هم دادم که آزمایش ادرار به این صورت appearance:turbid, epithelial cells:8_10 , crystals amorph urate:many بود و به دکتر دیگری مراجعه کردم و ایشان برایم داروهای لوپراکس 200و باکلوفن 10 و تامسوور0.4 تجویز کردند و فرمودند به مدت 3 هفته این داروها را مصرف کنم و گفتند نه عفونت و نه شن هیج کدام را ندارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر فتحعلی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      سلام؛ چشم
    3. تصویر کاربر فتحعلی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      عکس آزمایش
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      الان علائمی دارید؟ با توجه به شرح حال و آزمایش و سونوگرافی شما مشکلی ندارید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب