اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر
    من در حالب راستم سنگب به طول ۸ میلی متر داشتم که تحت عمل tul قرار گرفتم اما دکترم گفتند چون مجرای حالب خیلی تنگ بود نتونستند سنگ را پشکنند و لنست در حالب گذاشتند ایا لنست کمک میکنه به افتادن سنگ یا نه و ایا دو هفته بعد مجرا برای شکتن سنگ باز خواهد شد.ممنون از کمکتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید دوباره تکرار شود
  • تصویر کاربر حمیدنادری جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    باسلام در گزارش سونوگرافی از کلیه آمده است: کیست کورتیکال باجدارکلسیفیته به قطر11 میلی متر درکلیه راست رویت شد. منظورچیست؟ آیانیازمنددرمان خاصی است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه درمان نمیخواهد
  • تصویر کاربر گنجی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    با سلام ایا کیست 15در15میلیمتری جزو کیستای کوچک است اگر دوتا باشد چه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      بلهنگران نباشید
  • تصویر کاربر احمدرضا دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر..ببخشین من پسر 19 ساله هستم که بدنسازی هم کار میکنم..از پارسال وقتی ادرار میکردم یه کم لخته ی خون از ادرارم پرتاب میشد بیرون..دکتر برام آزمایش و سونوگرافی نوشت که جواب آزمایشم خوب بود ..جواب سونوگرافی هم دکتر سونوگراف بهم گفت در هر دو کلیه 4 میلی متر شن کالیسی داری و این لخته ی خون به خاطر همین شن موجود در کلیه هستش ..اما دکتر عمومی که رفتم گفت ربطی به سنگ کلیه نداره ..گفت تو در سنی هستی که ادرارت اسیدی هستش و به همین دلیل لخته ی خون در ادرارت هست و برام قرص چرک خشک کن نوشت که من استفاده هم نکردم..الان تقریبا یک ماه هستش که دیگه لخته ی خون در ادرارم نیست..حالا به نظر شما مشگل من چیه؟؟ آیا ممکنه که بیماریه سرطان باشه؟؟ ممنون میشم که کمکم کنین..
    1. تصویر کاربر احمدرضا دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      خواهش میکنم که یه جواب کامل بهم بدین آقای دکتر..ممنونم
  • تصویر کاربر عطیه سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    با سلام:دختری 16 ساله هستم که در 10 سالگی جراحی ریفلاکس ادرار انجام داده ام.سه سال تحت نظر پزشک سونوگرافی و آزمایش انجام داده ام و دارو مصرف کرده ام.هیچ مشکلی نداشته ام.الآن هر ماه یک آزمایش کشت که منفی است انجام میدهم.هر 6 ماه یه سونوگرافی که همه چیز کلیه و مثانه نرمال است انجام میدهم.ازمایش اوره و کراتینینی که انجام دادم اوره 20 و کراتینین 1 است.این کراتینین برای من مشکلی ندارد؟آخرین حد نرمال کراتینین چند است؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما کاملا نرمال هستید اندازه تا 1/2
  • تصویر کاربر صابر سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کرمی
    من سه روزه که شدیدا دچار دیدن خون شدید و قرمز در ادرارم هستم
    اما با خوردن مایعات زیاد ادرارم سفید میشود مثل آب
    ولی با کمبود مایعات دومرتبه به حالت خون آلود ادرارم بر میگردد
    بنظر شما چیکار کنم آقای دکتر
    البته بنده یکسال و نیم خدمت خودتان عمل سنگ کلیه با لیزر انجام دادم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوپرافی از کلیه
  • تصویر کاربر عموزاد دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 8039 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت شما بنده در هفته 31 بارداری هستم در سونوگرافی هفته 18 با وجود عدم مشکل در جنین تشخیص "فولنس خفیف در سیستم پیلوکالیس کلیه مشاهده شده است. قطر ap لگنچه 5.6-5 می باشد".مجددا در سونوی هفته 28 اقای دکتر نوشته اند" کلیه ها ابعاد حداکثر طبیعی دارند و مختصر هیپر اکو می باشد و در لگنچه کلیه ها فولنس در حد 10 mm رویت شد، بعد از تولد در نوزادی کلیه های نوزاد بررسی شوند" سن بنده 27 سال است و جنین هم دختر می باشد باتوجه به اینکه هیچ سابقه ارثی در خانواده من و شوهرم وجود ندارد و این اولین بارداری من هس می تواند مشکل حادی باشد خیلی نگرانم تو سایت های مختلف گشتم و فقط استرسم بیشتر شده لطفا راهنمایییم کنید در صورت عدم رفع و یا حادشدن تا پایان بارداری راه درمان ان چیست ؟


    با ارزوی سلامتی و تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباشی بررسی بعد از زایمان
  • تصویر کاربر مقدم دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    با سلام. آقای دکتر من از تقریبا 15 روز پیش سنگ وارد حالبم شده ولی دفع نشده دکتر معالجم یک زمان اولیه 8 روزه داد که دفع نشد دوباره یک بازه 10 روزه گفت ورزش کن آب زیاد بخور دفع میشه. سوال بنده اینه که تا چند روز امکان گیرکردن سنگ در حالب مجاز؟بطوریکه به کلیه صرر نرسونه؟
    سنگ من 6.5 میل تخمین زده شد بعد 8 روز اول سونو دادم تبدیل به 2.5 الی 3 میل شده بود. لطفا راهنمایی کنید .درضمن هزینه روش tul ?
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید عمل کنید
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلا م خسته نباشید خدمت دکتر حسین کرمی دوماهی هست من مبتلا به کیست کلیه کورتیکال شدم که ضخامت آن10mm است قابل ذکر هست که بنده مجرد و26 سال سن دارم آیا راهی برای درمان هست؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به درمان ندارد
    2. تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      برای از بین بردن کیست چکار کنم؟؟آیا باید وعده های غذایی ام را کنترل کنم؟؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رویا چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر، مادر من در هر دو کلیه سنگ داره چندین و چند بار به سنگ شکنی مراجعه کرده ولی سنگ دوباره تشکیل شده و اصلا دردی هم یخاطر سنگها نداره ، میخواستم بدونم آیا با این روش میشه کاری برای کلیه سنگ ساز مادرم انجام داد؟ ممنون از کمکتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه سنگ چقدر است
    2. تصویر کاربر رویا چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      دو سنگ به اندازه 10 و 9 میلی
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب