اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ب_م شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    عرض درود و وقت بخیر خدمت استاد گرانقدر جناب دکتر کرمی
    من 39سال دارم و مجرد هستم برای حفظ سلامتی
    ورزش هوازی انجام میدم
    حدود دوسال پیش در کنار ورزش هوازی
    ورزش کگل هم شروع به انجام کردم برای تقویت ماهیچه های کف لگن
    میزان انقباضات را از چند ثانیه شروع کردم تا بعد دو سال الان ورزش کگل را صبح با ده انقباض یک دقیقه ای و ظهربا ده انقباض یک دقیقه ای و شب هم با ده انقباض یک دقیقه ای انجام میدم
    البته در بین دو انقباض استراحت هم دارم
    حال سوال من از شما استاد گرانقدر این است آیا این میزان ورزش کگل در روز زیاد از حد نیست؟
    آیا این مقدار ده دقیقه صبح ده دقیقه ظهر و ده دقیقه شب ورزش کگل باعث تضعیف ماهیچه های کف لگن نمیشود و باعث نمیشه این ماهیچه ها از عملکرد اصلی خودشون باز بمونن؟
    از چند سال قبل بعد اتمام ادرار یکی دو قطره ادرار چکه میکرد
    سوالم این است آیا این مقدار ورزش کگل و به تبعش تضعیف ماهیچه ها میتونه در تشدید این چکه کردن ادرار بعد اتمام آن تاثیر داشته باشه؟
    جناب دکتر از شما تقاضا دارم در مورد میزان و مقدار ورزش کگل من که انجام میدم درست است یا نه راهنمایی کنید منو
    خیلی فکرم رو مشغول کرده که این مقدار ذکر شده بالا میتونه ماهیچه های کف لگن منو ضعیف کنه
    سپاسگزارم از شما استاد گرانقدرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      من توصیه میکنم وسواس وحساسیت روی این موارد نداشته باشید وراحت زنده گی بکنید در حالت نرمال باشید
  • تصویر کاربر یاسمن شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. وقت شما بخیر. پدر بنده 56 سالشون هست. آزمایش شون به این صورت هست:
    PSA(ECL): 0.647
    Free PSA(ECL): 0.115
    %18 :FreePSA/PSA
    میخواستم نظرتون رو در مورد آزمایششون بفرمایید. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      کاملا نرمال است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام ۴۹ ساله هستم سه روز است درد در ناحیه پایین کمر سمت چپ دارم و امروز به بیضه چپ زده و هنگام ادرار کمی سوزش دارم ، هنگام انزال هم تخلیه بدرستی انجام نمی شود .با توجه به شرایط قرنطینه نمی توانم به حضوری مراجعه کنم لطفا اگر دارویی میتوانم در این شرایط استفاده کنم راهنمایی بفرمائید . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      بهتر است سونوگرافی از کلیه انجام دهید ببینم وگرنه باید مسکن استفاده کنید استامینوفن وپهلو را ببندید
  • تصویر کاربر شایان پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    پدرم ۸۵ سال دارند آذرماه عمل باز پروستات انجام دادند بعد از ۱۰ روز یکی از بخیه های روی شکم باز شد و ادرار خارج میشد
    دکتر گفتند جای درن است که حین عمل پروستات در مثانه قرار داده ایم
    میزان ادرار زیاد بود و مجبور شدند کیسه یورستومی روی شکم قرار دهند بعد از ۳۰ روز دوباره شکم را باز کردند و سوراخ مثانه را که ۳میلی بود دوختند بعد از ۱۰ روز دوباره از شکم ادرار خارج شد
    بعد دکتر راه مثانه را بستند و ادرار از کلیه وارد سوند میشد یکماه خوب بود اما دوباره الان از یک بخیه روی شکم ادرار خارج میشودو گویا ۱ میلی مثانه باز است ملتمسانه خواهش میکنم بفرمایید چه کاری برای درمان انجام دهیم ؟؟
    1. تصویر کاربر شایان پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      خواهشا جواب سوال من را بفرمایید 🙏🙏🙏🙏
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من حدود 2سال مشکل پروستات دارم قبلاً افلوکساسین با تامسولوسین مصرف کردم ولی بعد از اتمام دارو ها دوباره علایم برگشتن البته بعضی وقتها کل علایم از بین میرن ولی حدود یه هفتس که شکم درد همراه با درد بیضه ها دارم،ایا مربوط به التهاب پروستات هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر جعفر پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، در ادامه سوال که زحمت کشیدید جواب دادید ، دکتر متخصص که رفتیم سیستوسکوپی انجام داد و گفت که پروستات التهاب داره و دارو های که نوشتم رو نوشتند ، یه برگه هم دادن که گفتن جواب سیستوسکوپی هست و سریع بعد باهاتون باشه ، که براتون ارسال میکنم ، از متنش چیزی متوجه نشدم ، لطفا با این معاینه نظرتون چیه و چکاری باید انجام بدیم ؟ متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید رحمتی هستم از ارومیه مزاحم شدم اقای دکتر من دوماه پیش در مقعدم احساس سوزن سوزن شدن کردم و همون موقع احساس میکردم فشار ادرارم کم شده و رنگ ادرارم زرد کدر شده بعد مقعدم شروع ب سوزش کرد دکترهای زیادی رفتم سونو انجام دادم هیچی نبود گفتن التهاب بعد همین التهاب سمت چپ مقعدم زیاد بود به طوری ک نمیتونستم بشینم زد ه بیضه م و بیضه م درد گرفت بیضه م هم احساس کردم کیسه اش شل شده دکتر رفتم معاینه فیزکی کردن گفتن چیز خاصی نیس و سونو هم انجام دادم فقط بزرگی خفیف پروستات نشون میداد ک اونم گفتن مهم نیس بیضه چپم خوب شد ولی مقعدم گاه عجیب درد میکرد گاه کم میشد متخصص مقعد هم رفتم معاینه کردن گفتن مقعدت سالمه تو ازمایش ادرارم کمی خون نشون میداد و تو ادرارم بعضی موقع ها رسوبات بسیار ریز ی چند تا وجود داره اندازه سر سوزن الان اقای دکتر احساس درد تو جفت بیضه هام میکنم در لگ گاهی اوقات و باسن و‌زانو هاو و پاهام احساس درد و‌کشیدگی میکنم بعضی وقتا حالم بد میشه ادرارم صبح ها ضعیف ولی بعد خوردن آل رنگش روشن وجریانش فشارش بهتر میشه اقای دکتر بیزحمت راهنمایی کنین من پر استرسم خوب میشم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      این موارد بیماری خاصی نیست ولذا پیگیری نکنید
  • تصویر کاربر کسری پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما دکتر گرامی
    بنده پسری ۲۴ ساله هستم
    سوزش ادراری داشتم و در هنگام انزال درد داشتم
    رفتم دکتر گفت بزرگی پروستاته کلی انتی بیوتیک دادن الان ۵ ماهه این دارو ها تامسولوسین باکلوفن و داکسی ساکلین
    قبلا فشار ادرار اول کم بود فشار میاوردم مثل یه چیزی چسبیده باشه یهو باز میشد
    اما یه بار دکتر که گفت باید تخلیه منی داشته باشین هنگام انزال دچار عدم خروج منی شدم و نتونستم ادرار کنم دکتر ماساژ پروستات داد گف خیلی ورم داره
    بعد دارو ها الان همچنان ادرار دو شاخ دارم
    حس درد دارم انگار یه چیزی نمیزاره با فشار ادرار بیاد و اذیت میکنه
    فشار ادرار کمه.
    و سر الت میسوزه اول ادرار
    من از سرطان میترسم
    و میخوام بدونم چیکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      در سن شما بیماری پروستات نداریم واین موارد را از ذهنتان را پاک کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب به مدت دوهفته است که با قطره ای شدن ادار مواجه هستم و درد ناحیه زیر شکم دارم .سوزش پهلو را دارم که این سوزش ها را قبلا هم داشتم ‌.با توجه به اوضاع بیمارستانها و شیوع کرونا به مزشک مراجعه نکردم.علامت دیگر احساس جمع شدن ادار در مثانه و مجبور به دفع ادار می شم که مکرر هست و در هنگام دفع ادار سوزش ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمدی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و تبریک عید مبعث و نوروز
    اینجانب 56 ساله به دلیل تغییر رنگ منی به صورتی کم رنگ و گاها نیاز به تخلیه مثانه با فواصل کم به دکتر مراجعه کردم و 20 روز روزی دو عدد شیپور فلوکساسین مصرف کردم و تست PSA در تاریخ 3 دی ماه 98 دادم که نتیجه کل و آزاد به ترتیب 6.2 و 0.76 و نسبت 12.2 بود
    قرض مذکور را روزی یک عدد با تجویز پزشک ادامه دادم . سوم بهمن نتیجه تست 6.25 و 0.78 بود قرض را دو ماه تا 3 اسفند ادامه دادم .نتیجه تشت در تاریخ 22 اسفند به ترتیب 6.46 و 1.05 و نسبت 16.2 بود
    شهریور 97 عدد PSA= 3.1 بود
    لطفا راهنمایی فرمائید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سه ماه بعد تکرار ازمایش توصیه میشود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب