راه های تشخیص قطعی سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

مردان بالای ۵۰ سال برای بررسی وضعیت پروستات و سالم بودن آن حتما باید به دکتر ارولوژ مراجعه کنند. روش های مختلفی برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد که در ادامه به تک تک آنها اشاره شده است.

اگر شما بالای 50 سال هستید یا اگر پدر، عمو و یا برادرتان مبتلا به سرطان پروستات بوده است حتماً بعد از 40 سال به دکتر ارولوژی جهت چکاپ مراجعه نمایند.

تشخیص سرطان پروستات

در حالت کلی سه روش برای  تشخیص پروستات وجود دارد.

اندازه گیری psa

1- تست سرطان پروستات PSA

اولین اقدام اندازه گیری میزان PSA خون شما می باشد. PSA ماده ای است که از پروستات ترشح و وارد خون می گردد که اندازه آن در خون بسته به حجم پروستات، دستکاری های اخیر پروستات از قبیل معاینه انگشتی، سیستوسکوپی و ورم پروستات متغیر می باشد.

اندازه PSA عمدتاً بر اساس سن بیمار و حجم پروستات بررسی می گردد. مثلاً در یک فرد 50 ساله اندازه PSA باید زیر 2 باشد ولی در یک فرد 65-70 ساله تا 4 را طبیعی تلقی می کنیم.

نقطه مهم افزایش تدریجی سطح PSA می باشد که به آن PSA Rising یا افزایش یابنده اطلاق می شود. نکته بسیار مهم هر PSA افزایش کننده تدریجی سرطان پروستات است مگر اینکه خلافش را با نمونه برداری ثابت کنیم. نتیجه اینکه اگر در آزمایشات مختلف سطح PSA خون شما روند صعودی دارد حتماً آن را جدی گرفته و به پزشک ارولوژیست یا مجاری ادرار مراجعه نمایید.

2- روش معاینه پروستات

دومین راه  تشخیص سرطان پروستات که پزشک شما انجام خواهد داد، معاینه انگشتی است که در این روش از طریق مقعد اندازه حجم و قوام پروستات شما معاینه می شود. در حالت طبیعی قوام پروستات مثل قوام کف دست در حالت انقباض می باشد.

زمانی که پروستات سرطانی می شود قوام آن سفت و مثل سنگ می گردد که در صورت چنین یافته ای، قدم بعدی  تشخیص سرطان پروستات که همان نمونه برداری از پروستات است، می باشد. در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی از پروستات را با توضیحات دکتر حسین کرمی میبینید.

3- تشخیص سرطان پروستات با سونوگرافی

سومین و قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از طریق مقعد  به کمک سونوگرافی می باشد. هر فردی که:

  • PSA آن حالت افزاینده تدریجی دارد.
  • اندازه PSA آن بالاتر از نرمال است.
  • علی رغم PSA نرمال، ولی در معاینه انگشتی پروستات سفت شده است.

باید تحت نمونه برداری سوزنی با سونوگرافی قرار گیرد که در این روش با تعیین وقت قبلی و آمادگی های زیر انجام می گردد:

1- حتماً سه روز آنتی بیوتیک لازم جهت جلوگیری از عفونت را قبل از نمونه برداری باید شروع کنید.

2- یک هفته قبل آسپرین، پلاویکس و داروهای رقیق کننده خون را باید قطع کنید.

3- شب قبل از نمونه برداری فقط از مایعات استفاده نمایید.

4- روز قبل از نمونه برداری جهت تخلیه خوب مقعد از شیاف های ملین استفاده نمایید.

5- نمونه برداری به صورت سرپایی و در عرض 10-15 دقیقه انجام و تعداد 12 قطعه از پروستات نمونه برداری شده و به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود و جواب قطعی از نظر سرطانی و غیرسرطانی بودن پروستات مشخص می شود.

اگر جواب پاتولوژی سرطانی باشد بسته به سطح و مرحله سرطان، پزشک پیشنهادات درمانی خود را با شما هماهنگ خواهد کرد. در رابطه با درمان های سرطان پروستات با شما در قسمت بعدی صحبت خواهم کرد.

سلامت پروستات

آزمایشات مورد نیاز برای سرطان پروستات

هیچ آزمایش ساده ای برای تشخیص سرطان پروستات وجود ندارد. دو آزمایش رایج مورد استفاده برای تشخیص سرطان پروستات، آزمایش PSA  و معاینه دیجیتال رکتوم است. با استفاده از این آزمایش ها (به طور جداگانه یا در کنار هم)، تنها می توان تغییرات پروستات را مشاهده کرد.

این تست ها قابلیت تشخیص سرطان پروستات را ندارند. در صورتی که در نتیجه ی هر کدام از این آزمایش ها، چیزی غیر عادی به نظر برسد، معمولاً برای شما آزمایش های بیشتری تجویز خواهد شد.

عکس برداری ام آر آی (MRI) 

در فرآیند عکس برداری ام آر آی، با استفاده از یک آهنربای بسیار قوی و امواج رادیویی، تصویری دقیق و با جزئیات بالا از درون بدن شما ثبت می شود. پزشک برای تشخیص سرطان پروستات از نوع خاصی از عکس برداری MRI به نام mpMRI استفاده می کند. در این روش، با استفاده از ترکیب نتیجه ی سه عکس mpMRI مختلف، تصویر بسیار دقیق تری از درون بدن شما ثبت می شود.

پزشک معمولاً از آزمایش MRI برای بررسی نیاز به بیوپسی یا هدایت سوزن بیوپسی به محل خاصی از پروستات شما استفاده می کند. از دیگر فواید این نوع عکس برداری، قابلیت مشاهده ی تکثیر و پخش احتمالی توده ی سرطانی به سایر اندام ها و بافت های مجاور می باشد. پیش از عکس برداری، در رابطه با وجود هر گونه فلز درون بدن خود (مثل باتری قلب و …)، هر نوع آلرژی، دیابت، بیماری کلیوی یا سابقه ی عکس العمل آلرژیک به رنگ کانتراست طی آزمایش های گذشته، به تکنسین MRI خود اطلاع دهید.

بیوپسی (نمونه برداری)

با توجه به نتیجه ی عکس MRI، متخصص اورولوژی شما ممکن است برای نمونه برداری از بافت پروستات، آزمایش بیوپسی پروستات را تجویز کند. پزشک معمولاً بعد از توضیح خطرات و مزایای آزمایش بیوپسی پروستات، به شما زمان می دهد تا تصمیم خود را برای انجام آزمایش بیوپسی قطعی کنید.

دو روش اصلی برای انجام آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد:

  • بیوپسی ترانس پرینال (TPUS): دراین روش، سوزن از پوست ناحیه ی بین مقعد و کیسه بیضه وارد بدن شما می شود.
  • بیوپسی ترانس رکتال (TRUS): در این آزمایش، سوزن از طریق رکتوم وارد بدن شما می گردد.
اقدام به نمونه برداری از پروستات

طی هر کدام از این عمل ها، پزشک معمولاً علاوه بر نمونه برداری از نواحی مختلف پروستات شما، از نقاط مشکوک (طبق نتیجه عکس MRI شما) نیز نمونه هایی خواهد گرفت. سپس، این نمونه ها به آزمایشگاه ارسال شده تا -به منظور یافتن سلول های سرطانی- توسط یک متخصص پاتولوژی بررسی شود.

با توجه به نوع بیوپسی شما، ممکن است به مدت چند روز مقدار کمی خون در ادرار یا مدفوع خود مشاهده کنید. همچنین، احتمال وجود خون در منی تا دو ماه بعد از آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد.

سایر آزمایش ها

اگر نتایج آزمایش بیوپسی پروستات شما سرطان پروستات را تأیید کرده است، پزشک ممکن است برای بررسی میزان پخش شدگی سرطان، آزمایش های تکمیلی زیر را تجویز کند.

اسکن استخوان 

در این عکس برداری، احتمال پخش شدگی سرطان پروستات به استخوان های شما مورد بررسی قرار می گیرد. پیش از شروع این نوع عکس برداری، مقدار ناچیزی رنگ رادیو اکتیو به رگ شما تزریق شده و در نواحی رشد غیر عادی استخوانی جمع می شود. برای انتقال رنگ از طریق جریان خون به استخوان هایتان، باید چند ساعت صبر کنید.

بدن شما توسط یک دستگاه با قابلیت تشخیص رنگ رادیو اکتیو، اسکن می شود. عموماً تراکم رنگ در مناطق سرطانی استخوان، بیشتر از سایر نقاط است. این آزمایش بدون درد بوده و ماده رادیو اکتیو طی چند ساعت از بدن شما دفع می شود.

سی تی اسکن

سی تی اسکن یا عکس برداری توموگرافی کامپیوتری با استفاده از اشعه ایکس، یک تصویر دقیق از داخل بدن شما ثبت می کند. پزشک به کمک سی تی اسکن از ناحیه شکم می تواند احتمال انتشار سرطان پروستات به گره های لنفاوی را بررسی کند.

در طی این آزمایش، برای کمک به بالا بردن دقت عکس، یک رنگ به رگ شما تزریق می شود. سپس شما بدون حرکت روی تخت دراز کشیده و به آرامی از اسکنر گرد و دونات مانند سی تی عبور می کنید. عکس برداری چند دقیقه طول کشیده و بدون درد می باشد؛ اما مراحل آماده شدن برای انجام آن، ده الی سی دقیقه به طول می انجامد.

سی تی اسکن پی ای تی (PET-CT)

ترکیب یک اسکن PET (توموگرافی گسیل پوزیترون) با یک سی تی اسکن، یک آزمایش عکس برداری تخصصی محسوب می شود. این آزمایش می تواند به تشخیص پخش شدگی یا بازگشت سرطان کمک کند.

برای موارد سرطان پروستات، اسکن به دنبال ترشحات یک ماده خاص از سلول های سرطانی پروستات به نام آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات(PSMA)  خواهد گشت. قبل از اسکن PET-CT مقدار کمی ماده رادیو اکتیو به شما تزریق شده، که این ماده باعث پدیدار شدن آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات در اسکن ‌شما می شود.

توصیه های پایانی

  • جهت تشخیص و درمان به موقع سرطان پروستات توصیه می شود که همه مردان بالای 50 سال باید تست PSA خون را اندازه گیری نمایند.
  • اگر در خانواده شما پدر، عمو و یا برادر مبتلا به سرطان پروستات دارید شانس شما نسبت به افراد طبیعی 5 برابر می باشد و لذا بالای 40 سال تحت نظر دکترتان باشید.
  • هر گونه PSA افزایش یابنده باید نمونه برداری شود. مثلاً 1 ← 2 ← 3
  • در صورت  تشخیص سرطان پروستات به موقع سرطان پروستات و درمان به موقع آن عمر طبیعی خواهید داشت و لذا فرصت طلائی مراجعه و تشخیص به موقع سرطان را از دست ندهید.
  • قطعی ترین روش تشخیص سرطان پرستات نمونه برداری از طریق مقعد می باشد که در فیلم زیر می بینید.

در صورت نیاز جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.5/5 - (6 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مجمد چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    با سلام سن اینجانب 35 با اندازه 40.37.42 با حجم 33 سی سی در سو نوگرافی است حس بسیار کم سوزش با تعداد دفعات 4 بار تخلیه ادرار در روز راهنمایی فرمایید با تشکر و آرزوی سلامتی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      در سن شما نیاز به درمان میست
  • تصویر کاربر افشین دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    afshin:
    بنده 26 روز پیش با در کشاله ران و درد زبر شکمی به سمت ببضه چپم به دکتر رفتم البته تکرر ادرار هم داشتم ولی سوزش نه مگه بعضی وقت ها اونم خیلی کم سونوگرافی پرستات هم داشتم که 25 سی سی بود دکتر پرستاتیت تشخیص داد و تاوانکس والفن ایکس تجویز کرد الان بعد 26 روز همون درد ها رو دارم بعضی روز خ هم تمام ماهیچه ها و مفصل هام مثل انفلانزا درد میگیره .من مصرف سیگار و متادون هم داشتم .لطفا راهنمایی کنید .که واقعا خسته ام کرده .با سپاس کف دستم هم بوی خاصی میده وبا دست زدن به بیضه هام احساس میکنم اپیدیدم. بیضه هام متورم شده وبیضیه چپم هم کمی بزرگتره ولی رفلکس کیسه بیضه دارم .ایا مربوط به پرستاته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      از نظر من نیاز به دارو ودرمان نیست
    2. تصویر کاربر افشین شنبه ۱۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      دکتر لطفا راهنمایی کنید این درد ها دلیلش چیه .درد بعضی وقتها کتفم هم درگیر میکنه و بالای باسنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      ورزش واب گرم درمان این درد میباشد علت خاصی ندارد بیشتر عصبی است
    4. تصویر کاربر افشین یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سپاس گذارم استاد
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      تشکر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ارشدعلی جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1288 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پدرم ۷۷ساله یکی از بیماران قدیمی حضرتعالی در تالش دچار فلج پا شده و علایم بالینی کشان از سرطان بدخیم پروستات دارد که پیشرفت کرده و به نخاه رسیده و از سوزش ادرار و معتقد و بی اختیاری ادرار رنج می درد آیا امیدی به درمان است. متشکرم اگه راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      فقط بيضه ها را برداريد كافي ايت
  • تصویر کاربر آدریان جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    با سلام پدر بنده با 72 سال سن میزان psa بوده 5.4 یه سونوگرافی خشک هم دکتر خواسته بعد دکتر گفته سرطان داری!!!!و کلان زندگی ما پاشیده بهم ایشون خون در ادرار نداشته و در طول شب هم مراجعه زیاد به دستشویی ندارن و درد لگن هم ندارن ایا این تشخیص درست بوده؟ ایا با یک سونوگرافی خالی میشه سرطان رو تشخیص داد؟درضمن میزان psa در این محدوده سنی مگر تا 5 نرمال نمیباشد ؟ درضمن یک کپسول هم دکتر داده که 2 ماه مصرف شود الان متا چکار بکنیم؟ کاهش وزنم نداشتن اگر هم مقداری بوده از تیروعید بوده که در ازمایش نشون داده شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سريعا بياييد ببينم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ ٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام‌ و خسته نباشید خدمت اقای دکتر کرمی
    جناب اقای دکتر پدرم 71 ساله داری سنگ مثانه به ابعاد ۳۳میلیمتر و ۱۱میلیمتر است و ازمایش پروستاتم انجام داده که گفتم بی زحمت ی نگاه به ازمایش کنید که من دارم از شهرستان میام خواستم کمک کنید که ازتونم یک نوبت از مطبتون بگیرم سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر عباس شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      دکتر بیخشید ازمایشاتو نگاه کردین که گفتم سرطان پروستات داره
    3. تصویر کاربر عباس شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      ببخشید دکتر PSA free پدرم 10/6 و PSA total پدرم 80 دکتر ایا سرطان پرستات داره؟ سپاس از جواب دادنتون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      نگران نباشید درست میکنم ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ بیایید فردا یا سه شنبه ساعت ۵
    5. تصویر کاربر عباس یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سپاس فراوان بابت جواب دادن سریعتون روز شنبه میام خدمتتون بازم از جواب دادنتون متشکرم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      تشکر
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی دوشنبه ۱۴ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    با سلام
    حدود 3 سال قبل پدرم به دلیل سرطان پروستات توسط شما عمل شد و پروستات برداشته شد. بیش از یک سال است که به دلیل مشکلاتی نتوانسته به شما مراجعه کند دو سوال:
    1- در آخرین آزمایش PSA=0.3 است که نسبت به قبل که 0.01 بود کمی افزایش پیدا کرده آیا این افزایش جای نگرانی دارد؟
    2- دو قرص دلوکسی کپ20 و یوریناسین 5 به صورت یک روز در میان توسط ایشان مصرف می شود آیا مصرف قرصها باید ادامه پیدا کند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      کنترل عالی است
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۱ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 8949 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت شما استاد گرامی...پدر بنده با سن ۸۲ سال با وزن ۱۲۰ کیلوگرم مبتلا به کانسر پروستات پیشرفته می باشد البته هنوز سرطانش متاستاز نشده است و تحت نظر دکتر فوق تخصص و فلوشیب پیوند کلیه می باشد بواسطه احتباس ادرار دکتر ایشون جراحی ترپ انجام داد و مجاری ادرار باز شده و خروج ادرار خوب است منتها بعد از آزمایش پاتولوژی دکترش گفته چون گرید سرطانش ۵ می باشد به جای قرص سیپروترون که قبلا تجویز کرده بود آمپول دیفرلین سه ماهه تجویز کرد و بعد از تزریق عوارض زیادی حادث شده بطوریکه ورم زیادی داشته بی حالی و کف کردن دهان و غیره اینها باعث شده تحرک کمی رو هم که داشته دیگه نداره... آیا این عوارض ابدی است چون دکترش گفته تا آخر عمر باید از این آمپول استفاده بکنه اگر اینطور باشه که به نظر من بنده که پسرشم به ملکوت اعلی ملحق میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      یک راه. دیگر قطع امپولها وبرداشتن بیضه ها است به جای دارو
  • تصویر کاربر علي چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    با درود؛ تقريبا از ماه آبان گذشته با تست خون و سپس تكرارش سه ماه بعد به پزشك كليه مراجعه و در معاينه از ركتوم و سپس سونوگرافي پروستات و مجاري إدرار و مثانه اعلام خوش خيمي شد و زير كنترل دارويي قرار گرفتم كه در معاينه ٣ ماه(مرداد) بعد اگرچه اندكي psa بيشتر شد اما توتال كمتر شده و طبق توصيه به ادامه درمان دارويي(٣دارو) تا ٣ماه بعد ادامه دارد.

    آيا اين روش درمان ميتواند
    سبب كنترل و بهبود گردد؟
    ٢- ورزشهاي مخصوص تقويت كف لگن چيست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      موافق تكرار ازمايش هستم
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    با عرض سلام. از سن 34 سالگی به مدت شش سال هست در کشور آمریکا دچار التهاب پروستات هستم و هر دفعه که به دکتر مراجعه میکنم فقط یک آزمایش ادرار میگرندو بعدش میگویند همه چیز خوب است فقط گاهی آنتی‌بیوتیک میدهند برای 28 روز سیپرو یا داکسی سیکلین، و یا داروی تامسسیلین یا آلفوزوسین تجویز میکنند در طول دوران مصرف این داروها همه چی خوب است ولی با تمام شدن دوره دارویی تمام علایم بر میگردد. تا حالا سیستوسکپی هم انجام ندادند. اگر راهنمایی بفرمایید متشکر میشوم جناب دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      درمان اين مشكل بيخيالي وسازش با علايم ان است ورزش نشستن در اب گرم عدم مصرف ادويه جات كمك كننده هيتند سيستوسكوپي فقط از نظر تشخيص احتمالي تنگي مجرا كمك كننده ميباشد
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام و احترام
    ضمن تشکر از جنابعالی بابت پاسخ به سوال های درمانی بیماران که منجر به کاهش مشکلات و افزایش آگاهی این عزیزان گردیده و همچنین آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون برای شما و خانواده محترمتان خواهشمندم در صورت امکان بنده را راهنمایی فرمایید
    پدرم به علت عدم خروج ادرار به اوژانس مراجعه و بعد از گذاشتن سوند به دکتر متخصص مراجعه میکند دکتر ایشان درخواست آزمایش خون و سونوگرافی میدهد . در آزمایش مشخص میشود که کمی پروستات ایشان ملتهب و بزرگ شده ، به تشخیص ایشان آزمایش نوار مثانه انجام میشود که بعد از این آزمایش ایشان دچار تب و لرز میشود . بعد از این اتفاق سریعا به دکتر مراجعه که ایشان آنتی بیوتیک خوراکی تجویز میکند اما بعد از مصرف چند روز نتنها علائم ایشان بهبود نمی یابد بلکه تب و لرز و درد ایشان بیشتر میشود . به ناچار به دکتر دیگری که متخصص اورولوژی و کلیه و مجاری ادرار می باشد مراجعه کرئه و ایشان اعلام می دارد که اصلا نیازی به انجام آزمایش نوار مثانه نبوده و پس از انجام آزمایش خون و کشت ادرار مشخص میشود ایشان دارای عفونت ادراری از نوع باکتری کولی می باشد . به تشخیص دکتر نامبرده به مدت 24 ساعت بستری و چند سری آنتی بیوتیک از طریق سرم تزریق میشود که ایشان کمی بهبود می یابد دکتر به ایشان لووفلوکساسین و تامسولوسین 0.4 داده که با مصرف قرص تامسولوسین ایشان سردرد و دچار حالت منگی میشود . پس از 3 روز با اتمام قرص بدن ایشان دوباره کمی گرم میشود با مراجعه به دکتر ایشان دستور تزریق انتی بیوتیک قوی تری بنام آفازاید 1 گرم ( سفتازیذیم ) بصورت تزریق در سرم به تعداد 6 عدد بصورت هر 12 ساعت می دهد . همچنین قرص لووفلوکساسین 500 و تامسولوسین هگزال 0.4 را تجویز نموده تا هر دو روزی 1 عدد مصرف گردد .تا الان که 2 سری از تزریق انتی بیوتیک گذشته تب و لرز دارد . دمای بدن 39 درجه اما فشار خون نرمال است . با انجام پاشویه نسبت به کنترل تب اقدام میشود . امروز حال عمومی ایشان بعد از 20 ساعت از تزریق 2 عدد آنتی بیوتیک بهتر است . تب قطع شده اما احساس سردرد دارند . دکتر اعلام نموده اگر بعد از مصرف این 6 عدد انتی بیوتیک تب قطع نشد نیاز به بستری دارند .
    خواهشمندست در صورت امکان راهنمایی بفرمایید :
    1 . ایا تجویز دکتر درست می باشد
    2. ایشان مصرف مایعات فراوان دارند اینکار ادامه یابد یا تجویزی دیگری برای مصرف غذا دارید
    3. برای افزایش حال جسمی و بهتر شدن چه راه کاریی اعلام می فرماید
    4.آیا ایشان می توانند فعالیتی داشته باشند

    ممنون و سپاس از جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      ١-بله-مايعات مفيد است٣-فعاليت خيلي كمك كننده است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر