اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور كلی، مقدار طبیعی PSA را كمتر از ٤ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ٥٠ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ٦٠سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ٧٠ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (175 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نجمه پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 16377 مشاهده پرسش
    با سلام
    لطفاً نظرتون رو راجع به این مورد بفرمایید.
    فوکوس اکوژن مطرح کننده احتمالی میکرو لیتیاز به قطر 2.8mm در حد فاصل پل میانی-فوقانی کلیه راست مشهود است.
    ممنون از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      اینها همان کریستال واحزا سنگ هستند وبا مایعات خوب میشوند ودفع میگردد
  • تصویر کاربر خدیجه سه شنبه ۱۴ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    در پیگیری این سوال بنا به درخواست شما دکتر محترم نتیجه ازمایش ها را پیوست کردم
    باسلام
    جسارتا اینجانب خانمی 47 ساله هستم. من چندین سال در کلیه چپم دو سنگ 4 و 6 میلی متر داشتم. از فروردین شروع به خوردن قرص سیستون کردم. بعد از انجام سونو‌ متوجه شدم نه تنها سنگ کوچک نشده بلکه بزرگتر هم شده است. بنابراین دیگر از ان دارو استفاده نکردم. مهرماه سنگ کوچکتر با درد زیاد در طی یک هفته افتاد. بعد از ان سنگ بزرگتر سریعا داره رشد میکنه. به حدی که در مدت یک ماه و بیست روز به 1 سانتی متر و 6 میلی متر رسیده است. و حدود یک برابر و نیم شده است. لازم به ذکر است پدرم به خاطر سنگ زیاد کلیه هایش از کار افتاد و در حال حاضر دیالیز می شوند. در حال حاضر چه باید کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      تها درمان PCNL است فیلم من در سایتم را ببینید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با سلام
    فرزند 3 ماهه دارم مشکل تنگی حالب دارد یک کلیه هم ندارد خیلی نگران هستیم میشه مدارک رو ارسال کنیم شما هم نظر بدید این آخرین سونو و عکس رنگی هست
    1. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      ایا الان که سه ماهشه جراحی باز میشه کرد ؟
    2. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      کسی جواب نمیده ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      باید vcug هم بگیرید به همراه Dtpascan تا سریعا اقدام درمانی انجام شود
    4. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۴ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      هر دوتاشو انجام دادیم
      به مطب شما زنگ زدم گفتن شما نوزادان رو ویزیت نمیکنید
      پیش کدام دکتر بریم ؟
      یکی از دکتر ها گفتن سوند کلیه وصل کنید تا بزرگتر بشه
      به نظر شما این خوب هست ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      بیایید ببینم بفرمایید دکتر خودش گفته
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با عرض سلام دکتر عزیز
    شرمنده مزاحمتان شده ام، بنده دیروز سونوگرافی دادم بعد دکتر گفت حتما به یک دکتر کلیه نشان دهید و منم بخاطر موقعیتم تا شنبه نمیتونم به دکتر مراجعه کنم خواهشا اگر امکانش هست جواب مرا بدهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من مهم نیست فولنس زیاد نیست
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام من توی سونو کلیه ام با ابعاد118*43و ضخامت کورتکس13mm نوشته اکوی کورتکس کلیه مختصر افزایش داشته من با اوره49و کراتینین1,11و gfr(mdrd)77.88\\\\\\gfr(ckd_epi2009)این سونو رو دادم ضمنا دو ماه بپنسازی میرم و پروتیین غذایی (سفیده و گوشت) هرروز مصرف میکردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      خوب ایت مشکلی نیست
  • تصویر کاربر حبیبه شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    پدرم بیماری نارسایی کلیه دارند و سونوگرافی جدید ایشان رو میخواستم ببینید و نظزتون رو بدونم. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر نفرولوگ بروید
  • تصویر کاربر اسکندر شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    با سلام. طبق گفته های پزشک مربوطه ک ازمایش گرفته گفته اند من تنبلی کلیه دارم و داروهایی ک در عکس و فایل پیوست فرستاده میشود و تامسولین تجویز کرده اند.و بیشتر موقع حالت تهوع میگیرم و فشارم بالا میرود .دکتر دارو های فوق را تجویز کرده و گفته نمک و گوشت و ... نخور ک در اثر نخوردن ان نتیجه ای نگرفته ام و بدنم صعیف میشود و قابل به ذکر است که 2 سال قبل عمل جراحی سنگ کلیه انجام داده ام . خاهشمند است رانمایی کنید ک چه مواد غذایی مفید و غیر مفید و اونایی ک میتوانم بخورم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام باید تحت نظر دکتر نفرولوگ باشید
  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    23سال پیش پیوند کلیه شدم.ازنزدیک دوسال پیش پروتئن دفع کردم.حدود15 روز پیش ادرارم خونی شد .ده روز پیش ادرارم قطع شد.تشخیص سنگ کلیه در حالب داده شد(سنگ در سونوگرافی وسی تی اسکن دیده ولی در عکس ساده دیده نشد)مورد عمل گذاشتن سوند در کلیه پیوندی قرار گرفتم.وپزشک اورولوژی تاکیدکرد برای شکستن سنگ ویا برداشتن آن به تهران مراجعه کنم.میخواستم ببینم در تهران به جناب دکتر کرمی مراجعه کنم یا فرد دیگری را معرفی میکنید.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      به مرکز پیوند کلیه مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 896 مشاهده پرسش
    با سلام من در سوئد زندگی می کنم اینجا بیمارستان رفتم و ستی اسکن انجام دادم دکتر گفت سنگ کلیه به قطر 8 میلیمتر در کلیه سمت چپ دارم با توجه به تعریفی که از اقای دکتر شنیده ام می خواستم بیام ایران پیش اقای دکتر سنگ شکن کنم زنگ زدم از منشی برای 3 دی ساعت 4:55 وقت گرفتم با توجه به مدت کوتاهی که می توانم در ایران بمانم می خواستم از اقای دکتر برای سنگ شکنی با دستگاه Eswl هم وقت بگیرم چون فقط برای درمان سنگ کلیه به ایران می ایم و مدت کوتاهی در ایران می توانم بمونم ممنون می شوم اقای دکتر برای سنک شکنی هم توی اوایل دی ماه به من وقت بدهند لطفا از طریق ایمیل مکاتبه کنیم چون موبایل من در ایران خاموش است یا یک وقت بدید من زنگ بزنم این شماره تلفن من در سوئد 0046737540655 با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام ممنون از پاسخ شما این سنگ کلیه باعث شده من ورزش رو کنار بگذارم چون وقتی ورزش می کنم خیلی درد میگیره برای همین حتما می خواهم سنگ شکن کنم این شماره موبایل من در سوئد 0046737540655 اگر search کنید من whatsapp دارم imo و Telegram هم دارم هرکدام راحت ترهستید من احتمال زیاد ۳۰ اذرایران می ایم اگر لطف کنید تو whatsapp به من پیام بدید ممنون می شوم یا شماره خودتون روبذارید من پیام میدم برای رزروه وقت سنگ شکن ازتون متشکرم منتظر پاسخ شما هستم با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      با شماره ۰۰۹۸۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ منشی اینجانب تماس بگیرید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سهیل شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.خسته نباشید شرحی که میگم از سونوگرافی کلیه ها است میشه راهنمایی لازم بفرمایید. ممنون میشم جوابم زودتر بدید. سنگی به دیامتر 12 میلیمتردر کالیکس فوقانی وسنگی به دیامتر 5 میلیمتر در کالیکس تحتانی در کلیه راست و 5 میلیمتر در کالیکس میانی کلیه چپ مشاهده میشود. سیستم پیلو کالیسیل کلیه چپ دارای هیدرونفروز گرید 1 میباشد. سنگ به دیامتر 9میلیمتر در ثلث میانی حالب چپ رویت شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      درمان سنگ شکنی برون اندامی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1069 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 734 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 682 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب