رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (154 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    سلام، حدود 3 ماهه که همراه با ادرارم ماده نارنجی رنگی مثل زردچوبه تخلیه میشه، البته گاهی اوقات، آزمایش ادرار دادم همه چیز نرمال بود ، سونوگرافی انجام دادم و کلیه هام نرمال بودن، میزان باقی مانده ادرار در مثانه هم 3 سی سی بود، ولی دکتر گفت که پروستاتم نسبت به سنم بزرگه، 39 سی سی هستش، منم 38 سالمه، آیا این مشکل جدی هستش؟ مشکل تخلیه ادرار ندارم، شب که میرم سرویس مرحله بعد صبح که از خواب بیدار میشم میرم، ولی صبح احساس میکنم که مثانه ام خیلی پر شده، یک مقدار هم زیر دلم بصورت خفیف احساس درد میکنم، مثل اینکه باد داشته باشه شکمم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      اگر اذیت میکندبیایید نوار مثانه بگیرید02122642744

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام پدر من 69سال سن دارد و جواب سونوگرافی و آزمایش ایشان رو برای شما ارسال میکنم آیا پروستات ایشان نیاز به عمل یا نمونه برداری دارد یا خیر .؟ضمنا هیچگونه علایم شامل تکرر ادرار -دوشاخه بودن-سوزش-و...ندارد لطفا آقای دکتر نظرتون بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      تست بی اس ا بدهید بفرستید ببینم

  • تصویر کاربر سلام یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 54 سال دارم وچندی است درد شدیدی درمقعد،بیضه وآلت تناسلی دارم بطوری که بهنگام ادراربشدت احساس درد وسوزش دارم وبخوصوص در ناحیه مقعددرد همراه با سوزش شدید است ودرفاصله مقعد تا بیضه ها این درد محسوس هست وبه پاها هم سرایت می کند
    در ضمن سالهاست در دوطرف کشاله ران تورم بصورت واریسی دارم ودرمواقع درد آن نواحی هم شدیدا دردناک وملتهب می شود
    ممنون می شوم راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      درمان این دردها نشستن در اب گرم وبیخایلی وورزش ونرمش است

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر ببخشید من پدرم حدودا 1ماه و نیم پیش جراحی رادیکال پروستات انجام دادن امروز آزمایش psaدادن نتیجش 01. بود میخواستم بدونم این 01. مشکلی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      باید هر ماه بیگیری کنید

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 853 مشاهده پرسش
    سلام. آقای دکتر پدر بنده الان تقریبا یک ساله درگیر درد پروستات هستن. اولین بار حدود پنج ماه پیش بردم پیش دکتر فرهاد چرخچی در تهرانپارس ایشون طی چند آزمایش و مراحل هی قرص تجویز کردن ولی باز هم psa از شماره 7 رفته تا 10 تا این که گفتن باید برین نمونه برداری حالا پدرم چون در شهرستان هستن این مراحل کند انجام میشه و دردش هم بیشتر شده. حالا بنظر شما چیکار کنیم ببریم کجا نمونه برداری بنظر شما؟ما از این میترسیم که خدا نکرده نوع بدخیم باشه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      بیایید من در خدمتم 02122642744 بفزمایید نمونه برداری

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. طاعات قبول.
    پدرم 65 سالشه و از پارسال با توجه به psa بالا(15) و free psa = 2.5 nv ، در بیمارستان نجمیه تهران در دی ماه 97 بیوپسی پروستات انجام داد که جواب پاتولوژی رو فرستادم براتون. در ادامه whole body scan در ساری و سپس pet scan در بیمارستان خاتم الانبیاء تهران انجام انجام شد که جوابها براتون ارسال کردم. اسفند 97 طبق دستور پزشک اورولوژیست آمپول دیفرلین تزریق شد که گفتن هر سه ماه باید تکرار شود. اوایل ماه قبل ، تست psa انجام شد که free psa =0.2 و psa total = 0.74 و psa index = 0.27 بود.سپس، اولین جلسه شیمی درمانی انجام شد که دکترش گفته هشت جلسه شیمی درمانی فعلا باید انجام بشه. ضمنا به دلیل عارضه قلبی( یکبار ایست قلبی در دو سال قبل داشته و آنژیو کرده و قلبش با 30درصد توانش کار میکنه) و نیز متاستاز بودن پروستات ، گفتن عمل جراحی براش امکان پذیر نیست. البته وزنش تا حدی بالاست و الته اشتهاش خوبه .خواستم بدونم روند این درمان درسته یا نه و میتوان بیماریش رو کنترل کرد و آیا شدت شیمی درمانی براش زیاد نیست ( با توجه به درد پس از شیمی درمانی و نیز عارضه قلبی که داره)
    خدا بهتون سلامتی بده . متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام باید هورمون درمانی ورادیو ترابی کنید جراحی فایده ندارد

  • تصویر کاربر Ehsan دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام.من همیشه رابطه جنسی با کاندوم داشتم تا چند ماه پیش که قصد بچه دار شدن داشتم بدون کاندوم چندباری رابطه داشتم مدتی بعد دچار سوزش و تکرر ادرار شدم ارمایش دادم عفونت نداشتم پزشک عمومی گفت عفونت پروستات داری و سیپروفلوکسسین و پروستا باربج یکماه داد مصرف کردم خوب شد م ماه بعدش مجدد عود کرد متخصص افلوکساسین پروستاتان و مترانیدازول یکماه داد ماه بعد همین ها بجای مترانیدازول ازبترومایسین داد اما یک مدتی خوب میشدم مجدد شروع میشه یک پزشک دیگه مراجعه کردم لوورفلوکسسین پروستاتان سلکوکسیب الوپرینول و تامسولوسین یکماه داد خوب شدم اما بازم عود کرد ماه بعد سیپروفلوکسسین الوپرینول سلکوکسیب و یک قرص کورتون داد اما فایده نداشت چندروز خوب میشم مجددا شروع میشه الانم هیدروکسیزین ملوکسیکام تامسولوسین داده اما هنوز میسوزم.سونو دادم اندازه پروستات عادی بود حجم ادرار داخل مثانه هم طبیعی بود.دکتر میگه rug کن شاید تنگی مجرا داری اما من فبلا مشکلی نداشتم تگه تنگب بود که قبلا هم مشکد داشتم.اقای دکتر دیگه نمیدونم چیکار کنم شهرستان هستم و نمیتونم حضوری خدمت برسم لطفا کمک کنید.۳۴ ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      بهتر است سیستوسکوبی کنید من در خدمتم02122642744

  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    با سلام و خداقوت. آقای دکتر پدر بنده مرداد96 عمل رادیکال پروستات انجام دادن بعد از مراجعه هرماهه شما تجویز یک ساله آمپول هورمونی که اسمشو فراموش کردم سوالم اینه الان سیزده تا از این آمپولو زدن اسفند 97 آخرین مراجعه ایشون بوده. به خاطر ماه رمضان چون از کاشانیم اردیبهشت نمیتونستیم بیاییم با هماهنگی خودتون آمپول سیزدهمی را هم 25 اردیبهشت تزریق کردند آقای دکتر سوال من اینه الان خرداد ماه هم چون فصل گل محمدی ماهست و پدرم در روستا مشغول برداشت گل هستن این ماه هم نمیتونن خدمتتون برسند میتونیم برا خرداد هم یه آمپول دیگه بزنند تا تیر ماه خدمت برسیم چون خود بیمار استرس داره میگه آمپولو اگه ضرر نداره بزنم که بیماری عودنکنه .ممنون اگه جواب کتبی بدین که آیا چهاردهمین آمپولو بزنیم در خرداد . تا تیر خدمت برسیم .با تشکر و التماس دعا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلبام بله حتما بزنید

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر بنده ۳۵سال دارم حدودا یک سال پیش مبتلا به تکرر ادرار وسوزش آلت وگاهادرد بیضه شدم بعداز مصرف سیپروفلاکسین خوب شدم و تقریبا تمامی علایم بنده حذف شد توی سو نو گرافی یکسال پیش پروستات هیتروژن و مخاط مثآنه درشت اعلام شد وازمایش پی اس ای مشکلی نداشت وبعد یک ماه مصرف داروهایی چون تاوانکس وسیپروفلاکسن به توصیه شما مقدار ادرار باقی مانده تقریبا صفر شد و خوب شدم تا اواخر که بنده بعد از ادرار که گاها با تاخیر شروع میشود ماده لژ مانند از من بعد ازاینکه ادرار تمام میشود خارج میشود و یک مقداری هم شبها سوزش و تکررخیلی کمی دارم خواستم بدانم با وجود اینکه درد ندارم و فشار ادرار خوب ولی گاها ۲ شاخه است مشکوک به بیماری پروستات یا سوزاک یا کامیلایا هستم و چه دارویی مصرف کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      اگر شک دارید ازمایش وکشت دهید

  • تصویر کاربر Soli یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب،پدرم سال ۹۵ با تشخیص سرطان عمل رادیکال انجام دادند،بعد از یکسال و نیم با بالا‌رفتن psa به ۰.۴۹ رادیو تراپی انجام دادند و همزمان تزریق دیفرلین که یکسال دیگر همچنان باید به تزریق ادامه دهند ،psa ایشان بین ۰.۰۵ ،۰.۰۴ صدم متغیر هست،آیا این عدد نشانه ی وجود سلول سرطانی میباشد؟ پرسشم این هست آیا پت اسکن و یا اسکن استخوان و یا درمان دیگر نیاز هست؟تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      اگر بی اس ا بالا رفت باید بررسی شود نه الان

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 849 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب