رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (154 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۱ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    با عرض درود و سپاس
    64 سال سن دارم. حدود 30 سال است که تخلیه ی ادرار به راحتی انجام نمیشود. در حال حاضر اندازه ی پروستات 62*53*58 به حجم 101cc میباشد.
    در تاریخ 93525 PSA به مقدار 4.0
    در تاریخ 96216 PSA به مقدار 3.0 و آزاد 0.94
    در تاریخ 98225 PSA به مقدار 4.85
    در تاریخ 98530 PSA به مقدار 5.0 و آزاد 0.48
    بوده است.
    ضمنا فتق دو طرفه کشاله ی ران دارم. دکتر جراح گفته اول باید مشکل پروستات حل شود تا هنگام ادرار کردن فشاری به فتق نیاید و عود نکند.
    خواهشمند است بفرمایید آیا مشکل خاص پروستات دارم؟ و آیا تاثیری روی عمل فتق خواهد گذاشت؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      احتمال بالاي ٩٠ در صد سرطاني نيست بايد عمل كنيد هم پروستات وهم فتق02122642744
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب اقای دکتر
    روز شما بخیر
    من بابت پدرم مزاحمتون میشم
    ایشون سرطان پروستات داره که یکبار عمل کرده و تومور رو در اورده که بعد از اون هم هورمون درمانی رو شروع کرده و الان هم داره ادامه میده ولی بعد از گذشت یکسال تومور دوباره در اومده و اندازه اش حدودا 10 سانت.توده تو لگن و فعلا قابل برداشتن نیست و باید کوچکتر بشه بعد بشه برداشت.حالا سوال من اینه الان به نظر شما شیمی درمانی جواب میده یا رادیوتراپی؟یا راه دیگه؟
    با تشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۵ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام.متاسفانه هیچ جوابی برام نیومده. چند روزی هست که پیام دادم و مبلغ رو پرداخت گردم ولی هیچ جوابی برام نیومده.
      ضمنا مطلبی که یادم رفت تو سوالم اضافه کنم این بود :
      PAS 59 هست.
      نمره گلایسون 9.10
      خواهشا زودتر جواب بدید.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      در این مرحله جراحی فایده ندارد وبهترین درمان شیمی درمانی ورادیو نراپی است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    مقدار psaمن 3.95و سنم 41و حجم پرستاتم32کمی تخلیه ادرار بعضی اوقات می ماند باید چیکارکنم البته آقای دکترموقع آزمایش یک هفته بود هرروز خود ارضایی داشتم هفت هشت روز گفتن این مهمه که تا48ساعت قبل آزمایش نداشته باشید میخواستم بدانم چیکارکنم
    1. تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۵ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام جناب آقای دکتر هنوز جوابتون نیامده ممنون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      در سن شما نیازی به تست نیست ولی انجام داده اید دوباره جای معتبر تکرار کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    پروستات سلام به دکترمراجعه کردم وبعدازمعاینه بهم گفتن عفونت پروستات دارم و35روزداروی سیپروفلوکساسین500هر12ساعت خوردم وقرص پروستاتان
    حالا احساس میکنم بازم دردفع مدفوع یه کم سوزش دارم وشبها برادفع ادراربیدارمیشم میتونم بازم دارومصرف کنم یا کافیه درضمن45ساله هستم
    1. تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      چراسوال من جواب داده نمیشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      از نظر من دارو قطع كنيد واب زياد بخوريد وشبه در اب گرم بشينيد كافي است با دارو خوب نميشويد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فرعاد یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    ۳۴ سالمه پروستادم ۳۶ هست دکتر گفتنند عفونت هست قرص تجویز کردنند. خوب نشدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      از نظر من دارو در سن شما نمیخواهد
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر پدر بنده 54 سالشون هست و مشکل آنچنانی از نظر تکرر ادرار و سوزش نداشتند. در تاریخ 97/10/06 ایشون آزمایش دادند و PSA آزمایش 4.9 شد و در سونگرافی حجم تقریبی پروستات 63 میلی لیتر اندازه گرفته شد. و بعد به پزشک مراجعه کردن و ایشون از راه مقعد معاینه کردند و یک سری داروها تجویز کردند و دوباره در تاریخ 98/02/05 آزمایش دادند و PSA آزمایش 10 شد و FREE PSA آزمایش 1.4 شد و پزشک دوباره از راه مقعد آزمایش کرده و دارو دادن و بعدا در تاریخ 98/05/03 دوباره آزمایش دادند و PSA آزمایش 12 شد. به نظر شما استاد محترم الان چیکار باید بکنیم؟ آیا آزمایش از طریق مقعد میتواند باعث افزایش PSA شود؟
    از لطف و توجهتون بی نهایت سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      باید MRS بکنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۵ سالم هست و مجردم وتاحالا هیچ گونه رابطه جنسی نداشتم. من دو بار قبلا رسیدم خدمتتون وآزمایش خون و ادرار که خودتون داده بودید که برای ۶ ماه پیش است را به پیوست ارسال کردم براتون. ۶ماه پیش فرمودید مشکلی نیست. ولی به علت اینکه شش ماه گذشته ومن هنوز درد مقعد درد در ناحیه آلت تناسلی وناراحتی در سرآلتم ودرد لگن و کمرم وشکمم.ودر ناحیه پشتم حالت گرفتگی ودرد دارم . که گاهی زیر شکمم سمت راست معمولا درد میگیردبرطرف نشده وگاهی هنگام ادرار هم مقداری فشار در شکمم احساس می کنم. وادرارم هم گاهی که برای دفع مدفوع میروم با زور مقدار کم وبه صورت ذره ذره خارج می شود و به راحتی خارج نمیشود و سپس درد میگیردو بعد از خروج هم انگار باز هم هست وبه طور کامل ادرار خارج نشده است درحالت معمولی هم بعد ازاتمام ادرار باز هم از همان زمان تا چند دقیقه بعد مقداری ادرار خارج می شود ومن ادرار را در نوک مجرای ادرار داخل آلتم میتوانم ببینم وگاهی حس یک مقدار باقی ماندن ادرار دارم که اذیتم می کند .من در طول خواب ۲ بار یاحداقل ۱ بار بیدار میشوم وباید به دست شویی بروم. و گاهی اوقات مقداری مایع بیرنگی که قبل از انزال وخروج منی خارج می شود گاهی بعد از انرال هم مایع بیرنگ و شفاف که کش هم می آید از آلتم خارج می شود حتی تا ساعت ها بازهم مقداری خارج می شود وحتی گاهی اوقات به طور معمولی هم حتی بدون انزال وبدون خروج منی هم به طور ناخودآگاه ازآلتم خارج میشود که آن هم مقداری انگار درداخل مجرا در سرآلتم باقی می ماند و مهمتر اینکه من بعد از خود ارضایی تا ساعت ها بعد وتا زمانی که شب نخوابم دراز نکشم حالت گرفتگی و یا درد و احساس اینکه مقداری در آلتم باقی مانده دارم و ببخشید رنگ مایع منی هم مایل به رنگ سبز است که عکس آن راهم براتون ارسال کردم که نگرانم کرده وکلا در حالت راه رفتن وایستادن و نشستن درد دارم و اذیت می شوم حتی درحالت معمولی و فقط دراز که می کشم بهتر می شوم و طبق مطالبی که در سایتتون خواندم نگران شدم واحتمال پروستاتیت والتهاب پروستات را دادم می خواستم خواهش کنم بفرمایید مشکل من چیست؟ من باید چه کار کنم بایدآنتی بیوتیک مصرف کنم و درمان به چه صورتی است ؟ با تشکر وسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      از نظر من شما سالمید اب زیاد بخورید ورزش ونشاط ودر اب گرم بشینید کافی است
  • تصویر کاربر میری سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    با عرض سلام. از سال 96 متوجه افزایش PSA شدم. میزان PSA به ترتیب زمانی به شرح زیر است:
    1- تیر 1396: 4.8
    2- مرداد 1396: 4.39
    3- مهر 1396: 3.39
    4- اسفند 1396: 3.95
    5- تیر 1397: 4.47
    6- آبان 1397: 5.16
    7- فروردین 1398: 6.3
    8- تیر 1398: 6
    ضمنا دو بار MRI نیز داده شد که در هر دو MRI PI-RADS برابر با 2 در نظر گرفته شد. سونوگرافی هم داده شد که تصویر آن برای شما ارسال می شود. در ضمن در تیر 98 در نهایت بیوپسی انجام شد که جواب آن هم در قالب تصویر ارسال می شود. در بیوپسی از 13 نمونه کرفته شده از پروستات 2 نمونه درگیر با تومور تشخیص داده شد و Gleason Grade برابر با 3+3 یعنی 6 تشخیص داده شد. از بیوپسی بازخوانی صورت گرفت که در بیوپسی دوم از 13 نمونه فقط 1 نمونه درگیر تومور تشخیص داده شد ولی این بار Gleason Grade برابر با 7 یعنی 3 پلاس 4 تشخیص داده شد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    مسعود موسوی هستم پنجاه ساله از تهران. ..
    آقای دکتر ضمن خسته نباشید چند وقتی است که دردی بین مقعد تا بیضه دارم و این درد گاها تا سر آلت من هم امتداد دارد و گاها سوزش اداری دارم. اخیرا کولونوسکوپی انجام دادم که خوشبختانه موردی یافت نشد و یک سنگ 4 میل هم در کلیه سمت راستم می باشد که هنوز در کلیه است. .. ضمنا دو ماه پیش هم بدلیل بزرگ شدن پروستات بنده به میزان 40 دارو تجویز و مصرف شد و پس از سونوگرافی مجدد پروستات بنده به میزان 34 رسید
    سوال بنده از جنابعالی این است علت درد بین مقعد و بیضه در من چیست. ..
    ممنون از اینکه وقتتان را به بنده دادید. . ارادتمندم
    1. تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۱۰ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      چرا پاسخ من داده نشده
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام پدر من 72 ساله به علت psa بالا 11 در سال94 بیوبسی شدند وخوشبختانه جواب مشکلی نداشت. امسال psa 32 بود.امدند خدمت شما .بیمارستان شهدا تجریش ام ار ای انجام شد جواب به پیوست تقدیم میگردد.توصیه به بیوبسی شده است نظر شما برای ما بسیار بسیار ارزشمند است.لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 848 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب