اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (172 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر همایون سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام، من 64 سال سن دارم. 3 سال پیش به علت بزرگی خوش خیم پروستات(95سی سی) با تشخیص دکتر عمل باز پروستاتکتومی شدم. هفته گذشته به علت مشکلات گوارشی سونوگرافی شکم شدم و مشخص شد پروستات مجددا بزرگ شده (43سی سی) وpsa برابر 2 است. برای پیشگیری از مشکلات ناشی از افزایش اندازه پروستات و مشکلات ناشی از آن پیشنهاد چه دارویی می کنید تصویر سونو گرافی به پیوست تقدیم می‌گردد. آیا کیست های روی کلیه چپ مشکل ایجاد خواهند کرد. از پاسخ حضرت عالی سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      فعلا فقط شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف شود
  • تصویر کاربر محمود جمعه ۱۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 570 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید بنده 68 سال سن دارم ، حدود 4 سال هست که درگیر پروستات هستم و قبلا تامسولوسین و ترازوسین تجویز کرده بودن که خیلی راحت بودم ولی در حال حاضر حدودا 4 ماه هست که تامسولوسین 04 روزی 2 عدد و فیناستراید 5 یک عدد مصرف میکنم و در حال حاضر دچار مشکل تکرر ادرار بدون شب ادراری و کمی سوزش هستم و در سونوگرافی که انجام دادم حدود 140 میلی لیتر از حجم ادرار( که قبل تخلیه مثانه که 500 میلی لیتر بود) پس از تخلیه خارج نشد و حجم پروستات 54cc در ابعاد 43×47×51 مشاهده شد همچنین 154 total psa در آزمایش انجام شده گزارش شده و عفونت ادراری هم نداشتم ، جراحی آندوسکوپیک برای بنده با این شرایط قابل انجام هست ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر psa شما ۱۵۴ هست باید از پروستات نمونه برداری انجام شود
    2. تصویر کاربر محمود سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ببخشید آقای دکتر psa یک ممیز ۵۴ است ۱.۵۴ اشتباه وارد شده ، باز هم نمونه برداری لازم است ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر ، اگر ۱.۵۴ هست طبیعی است. تامسولوسین ادامه یابد. اگر با مصرف دارو علاین کنترل نیست پروستات باید عمل شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام من ۳ سال است از ناحیه کشاله ران وزیر شکم درد دارم چون دردم درفوتبال ونم نم شروع شد فکرمیکردم آسیب ورزشی هست دکترهای زیادی رفتم ونظرات مختلفی دادن ولی ده روز پیش به پزشک اورولژی رفتم وبامعاینه گفتن پروستات شما ورم کرده وقرص پروستاتان وترازوسین ۲ تجویزکردن الان بعدازمصرف ده روز دردم بهترشده ولی کامل خوب نشده آیا داروی دیگه ای نیاز هست به نظرشما اصلا درد من به پروستات مربوط
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ابتدا سونوگرافی از بیضه ها و کشاله ران و کلیه و مثانه و پروستات انجام شود
  • تصویر کاربر شهریار سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده 21سالمه قبلا سابقه خودارضایی داشتم مدتیه که در دفع ادرار مشکل پیداکردم: تکرر ادرار ، تاخیر در ادرار(با فشار کم) قط و وصل شدن و خالی نشدن کامل ادرار و همچنین احساس خارش و سوزش در ناحیه پروستات(چپ و راست) دارم.
    آزمایش psaو سونگرافی دادم که که جواب به شرح زیر است(البته عکس مربوط به ازمایش ها را هم فرستادم):
    PSA : 0.87
    TSH : 2.00
    پروستات بزرگتر از طبیعی 23سی سی.
    ادرار باقیمانده پس از تخلیه 80سی سی
    دکتر سه قرص:پروستاتان،سفیکسیم400 و افلوکینول 200رو تجویز کردن و من دوماه اینارو مصرف کردم داروها تاثیر داشتن روی تکرر ادرار،تاخیر و قط و وصل شدن ولی روی (خارش و سوزش پروستات اثری نداشتن) الان که داروهام تموم شده احساس میکنم دارم به روزای قبل برمیگردم (احساس سوزش و خارش فقط در جایی که پروستات هست اذیتم میکنه دقیقا زیر مثانه وباید دائمن اون محل رو بخارانم وگرنه در هنگام ادرار سوزشی ندارم)لطفا بفرمائید چکار کنم و چه دارویی رو مصرف کنم ؟!
    (عکس ازمایش ها رو هم فرستادم).
    1. تصویر کاربر شهریار پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر لطفا جواب بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
    3. تصویر کاربر شهریار جمعه ۱۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر جان یه سوال یادم رفت بپرسم تا وقتی که انزال نداشته باشم ادرارم تا حدودی نرماله اما بعد از انزال نمیتونم اداری انجام بدم و باید صبر کنم تا نیم ساعت بگذره و بعد اقدام کنم همچنین قبل انزال خارش و سوزشی تو ناحیه پروستاتم ندارم اما بعد انزال احساس سوزش و خارش تو خود غده پروستات دارم
      به نظر شما به جز داروهایی که برام تجویز کردید دارویی دیگر برای این مشکل لازمه تجویز کنید یا نه همونارو مصرف کنم.باتشکر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      همین ها کافی است
    5. تصویر کاربر شهریار یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام مجدد دکتر رفتم تامسولوسین بگیرم؛ پروترال ۰۴(تامسولین پیوسته رهش)بهم دادن درسته؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      بله
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید

    بنده 42سالمه و متاهل یکی دوسالی هست پروستاتم اذیتم‌میکنه دوبار به پزشک مراجعه کردم بار اول پزشک بدون آزمایش گفتند مشکلی نیست فقط وسواس داری
    بار دوم پزشک جدیدم گفتند آزمایش بدید که آزمایش psa دادم‌نرمال بود ولی یک کیست در سونوگرافی ترانس رکتال مشاهده شد که پزشک نالیدیک اسید تجویز کردند تقریبا هفت هشت ماه خوب بودم در حال حاضر درد مقعد درد کمر دل درد و تکرر ادرار خفیف مخصوصا در زمستان.
    ابعاد پروستات 43*35*25
    و حجم 21cc

    سونوگرافی ترانس رکتال دادم که یک کیست به ابعاد 5*7میلیمتر در مجاور پیشابراه پروستاتیک در زون پری یورتال مشاهده شد.

    آزمایش psaعدد 0.5 رو نشون میده
    آزمایش خون و ادرار هم نشانی از عفونت وجود نداشت
    پزشک معالجم گفتن میتونم با لیزر کیستت رو بردارم ولی میترسم مشکلات منی پیدا کنی و یک کپسول تامسولوسین یک روز در میان صبح ها و قرص دیکلوفناک هر شب تجویز کردند .

    علایم من برطرف نشده
    در حال حاضر درد خفیف مقعد و حالت تهوع کمی درد خفیف ناحیه پروستات و شکم درد دورناف دارم
    از مدتها پیش یبوست داشته ام
    اخیرا هم رفلاکس معده نسبتا زیادی دارم
    تخلیه مدفوع هم بادل درد بطور کامل انجام نمیشه و گاهی شل و گاهی سفت و گاهی یبوست وجود داره لطفا رهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      از داروهای افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۵ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام.
    آیا فرقی بین قرص پروستاتان و پروترال هست یا فرقی ندارد؟؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      پروترال برای پروستات بهتره
  • تصویر کاربر آرمین دوشنبه ۱۵ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ۳۰ سالمه رابطه ی جنسی ندارم سیگار و الکل هم مصرف نمیکنم
    بخاطر سوزش و تکرر ادراری و عفونت پروستات اما ترشحات و خون نداشتم قرص تاوانکس ۵۰۰ مصرف کردم بعد ۶ هفته سوزش ادرار و درد کشاله ی ران و درد بیضه تقریبا خوب شد بعد بخاطر قطره قطره امدن ادار در اواخر ادار کردنم رفتم سنوگرافی که پیوست کردم گفت تخلیه ضعیف ایا این بزرگی خطرناکه قابل درمان و کوچک شدن هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
    2. تصویر کاربر آرمین یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سپاس و خسته نباشی آقای دکتر برای تجویز خوبتون
      آزمایش ادرار و خون هم دادم برای پروستات که جواب این آزمایش چهارشنبه آماده میشه که درصورت لزوم برای شما آقای دکتر ارسال کنم؟
      و این که آقای دکتر حدود یک ماه از این مشکل میگذره و علائمی مثل سوزش ادرار و درد در ناحیه پشت ران و بیضه برطرف شده فقط در ناحیه لنفاوی اگه درست گفته باشم یعنی در قسمت کشاله ی ران و پایین مثانه یعنی دو طرف پروستات دچار التهاب هست هنوز که گاهی این التهاب کمتر میشه گاهی بیشتر و با ماساژ دادن گاهی احساس درد میکنم اما خیلی خفیف ایا این قابل درمان هست این بزرگی پروستات یا نه؟باتوجه به سن کم و ازدواج نکردم هنوز
      و همین طور در مواقعی که دچار یبوست میشم یا هنوز دسشویی برای خروج مدفوع نگرفتم فشار ادارم کم میشه و بعدش خوب میشه
      و این که چه غذاهایی میوه هایی یا گیاهانی برای بهبودش مفید هستن و چه کارهایی باید انجام ندم که دوباره دچار این بیماری نشم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، توضیحات لازم در جواب قبلی داده شده است.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 709 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر سوال داشتم در مورد پدرم آیا اگر پروستات بدخیم باشه و ایشون مشکل فتخ دو طرفه هم داشته باشند میشه در یک جراحی انجام داد و مدت زمان عمل چقدر هست سوال دومم این هست که آیا جراحی پروستات بدخیم با خوش خیم تفاوت داره و اینکه در بد خیم ، دوره نقاهت و سختی چگونه است چون پدر من با اینکه سن 65 سال دارن ولی از نظر جسمانی نحیف و کمی ضعیف هستند در نهایت میخواستم بدونم که آیا پیاده روی سریع روز قبل از آزمایش psa باعث بالا رفتن عدد میشود و یا خوردن مولتی ویتامین ایموننس و داروهای آرام بخش و همچنین ژل رویال چطور ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      معمولا پروستات بدخیم چون عملش سنگینه با فتق در یک مرحله انجام نمیشه. نوع عمل پروستات بدخیم با خوش خیم فرق دارد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      مواردی که ذکر کردین باعث افزایش psa نمی شود
    3. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر جان ایا برا کسی که سن ۶۵ اما جثه ضعیفی دارد عمل پروستات بدخیم رو پیشنهاد میدهید یا نباید عمل کنن
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      بر حسب جواب نمونه برداری و اسکن استخوان و ... گفته میشه که نیاز به عمل هست یا نه !!
    5. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنون دکتر جان پس پیگیری میکنیم برای نمونه برداری انشالله که نیازی به جراحی نباشه ولی اگر احیانا شد ما مزاحم شما خواهیم شد ، دکتر عزیز
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      🙏 خواهش میکنم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر younes یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر خدمت استاد کرمی.خیلی لطف میکنید اگه کامل جواب بدید . ساکن تهران نیستم و خدمت شما رسیدن برایم مشکل است به دلیل شرایط کاری.بزرگی میکنید اگه کامل جواب بدید
    مردی هستم 29 ساله.
    مدت 4 ماه هست احساس ادرار دارم حتی بلافاصله بعد از دفع ادرار.
    استبرا هم میکنم ولی این حس وجود ادراد در بدنه الت همچنان باقی میماند.
    ادار پرش و سرعت عادی دارد ,ولی انتهای ادرار ,کمی قطره قطره میشود و زمان انتهای قطره شدن ادرار یک قطع و وصل صورت میگیرد و مقدار کمی ادرار با سرعت بیشتری خارج میشود.(درواقع 90% مثانه با سرعت و پرش خوب خارج میشود بدون قطع شدن. ولی 10% باقیمانده قطره قطره میشود . و زمانی که ماهیچه های لگن رو شل میکنم یک قطع و وصلی صورت میگیرد و تمام ).
    پرش اسپرمم هم زمان انزال حدودا 40 سانتیمتر است برای بار اول و برای بار دوم حدود 20 سانتیمتر.
    شب هم 1 بار برای ادرار بیدار میشم.
    2 بار سونوگرافی از کلیه . مثانه . پروستات . بیضه انجام دادم.
    ادرار باقی مانده در مثانه 25 میل هست . و حجم مثانه هم 395 میل. مقدار کمی پروستات بنده به گفته دکتر های معالج بزرگتر از نرمال است.
    ازمایش کامل خون و ادرار و psa بنده هم کاملا سالم بود.
    معاینه فیزیکی از الت و بیضه دکتر ها انجام دادن و موردی نبود.
    جناب دکتر پس مشکل من چه چیزی هست ؟ دکتر هایی که رفتم به من حتی دارو ندادند و مشکلی نمیدیدند.
    ولی این احساس وجود ادار در تمام روز من رو خسته کرده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، روزی یک عدد قرص یوریناسین ۱۰ میلیگرم استفاده شود
    2. تصویر کاربر younes یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام روز بخیر جناب دکتر. برای چه مدتی باید استفاده کنم ؟
      و حالت درمانی دارد این قرص یا بعد از قطع دوباره علائم برمیگردد ؟
    3. تصویر کاربر younes یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      و اقای دکتر من مشکل بی اختیاری ادرار ندارم. ورزش بدنسازی میکنم و فشار زیاد وارد میکنم به بدن. ولی تاحالا نشده هنگام فشار بی اختیاری بهم دست بده. فقط احساس ادرار دارم در مجرا. ببخشید سوالات زیاد شده
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      یک ماه استفاده کنید ، معمولا بهتر میشه اوضاع
    5. تصویر کاربر younes یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      و اقای دکتر من مشکل بی اختیاری ادرار ندارم. ورزش بدنسازی میکنم و فشار زیاد وارد میکنم به بدن. ولی تاحالا نشده هنگام فشار بی اختیاری بهم دست بده. فقط احساس ادرار دارم در مجرا. ببخشید سوالات زیاد شده
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      عرض کردم ، فعلا یوریناسین استفاده شود
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرداد یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر کرمی
    با عرض سلام
    اینجانب 48 سال دارم و به صورت مادرزادی فاقد کلیه راست میباشم و در دوران جنینی کلیه راستم در کیسه منی سمت راستم به وجود آمده بود و باعت اختلال در عملکرد کیسه منی سمت راست شده بود و این کیسه بیش از حد بزرگ به گونه ای که داشت روده ها و لوله حالب کلیه چپ و مجرای ادرار را مسدود میکرد و طی یک عمل جراحی بسیار سنگین بدون آسیب به کیسه منی سمت چپم ، کیسه منی سمت راستم برداشته شد و طی این بیست سال به تعداد چهار بار درد خفیف در ناحیه کمر یا بیضه و یا کلیه چپ داشتم که هر بار که دکتر میرفتم پروستاتم معاینه میشد و فشاری توسط دکتر به پروستاتم داده میشد و بدون اختیار چندین قطره از مجرای ادرارم بیرون میریخت و دردم ساکت میشد و یک دوره یک ماهه قرص افلوکسین مصرف میکردم و کاملا خوب میشدم . ازدواج کردم و به صورت طبیعی همسرم باردار شد و یک سال است به دلیل مشکلات با همسرم جدا زندگی میکنیم و رابطه نزدیکی هم طی این یک سال نداشته ام. دو ماه قبل درد بسیار بسیار شدیدی که از مقعد شروع میشد و بیضه ها و مجرای ادرار و الت و درد بسیار شدید لگن را هم درگیر کرده بود به سراغم آمد.
    به پزشک مراجعه کردم و طبق روال ماساژ و فشار پروستات انجام شد و داروی افلوکسین تجویز شد ولی پس از یک ماه مصرف دارو خوب نشدم و درد ادامه داشت و مجدد به پزشک مراجعه کردم و داروی تامسولوسین را برای شش ماه تجویز کردند.
    شرح حالم را برای یکی از اقوام که ایران نیستند و اورولوژ هستند گفتم و نظر ایشان ام ار ای با تزریق گادولینیوم از پروستات و لگن برای بررسی دقیق عفونت پروستات و مصرف قرص سیپرو پانصد میلیگرم روزی دو بار و به مدت بیست و یک روز و قرص کوتریماکسازول روزی دو بار به مدت چهارده روز بود .
    در نهایت من چون به مدت یک ماه داروی افلوکسین را مصرف کرده بودم تصمیم گرفتم فقط قرص تامسولوسین را مصرف کنم و کیف و لگن آب گرم استفاده کنم و پنج روز است که قرص را مصرف میکنم ولی کماکان درد متوسط دارم.
    آیا نیاز است قرص سیپرو و کوتریماکسازول را به همراه تامسولوسین مصرف کنم و ام ار ای هم انجام دهم یا مصرف قرص تامسولوسین کفایت میکند.
    با توجه به شرح حالم ممنون و سپاسگزار میشوم هر راهنمایی که لازم است بفرمایید.
    با تشکر و تجدید احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      از داروهای افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1057 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 713 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 672 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب