اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور كلی، مقدار طبیعی PSA را كمتر از ٤ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ٥٠ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ٦٠سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ٧٠ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (175 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 652 مشاهده پرسش
    سلام من 21 ساله ام.از ابتدا که خودم و الت تناسلی ام را شناختم(حدود سوم دبستان) یک گوشت اضافه شبیه جوش زیر کلاهک دقیقا روی ختنه گاه وجود داره .عفونتی ندارد و مشکل هم تا حالا نداشتم ولی احساس می کنم حس لامسه در روی این ضایعه قوی تر از اطراف ان است.من سکس نداشتم.ایا در اینده مشکل ایجاد می کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    بنده به مدت یکماه دوچار خارش مضمن سرآلت بودم ولی بعد از مدتی این موضوع تشدید شد و به دکتر مراجعه نمودم دکتر در معاینه اولیه 8 عدد آمپول آمیکاسین 500 و 60عدد قرص آفلوکینول و 60 عدد کپسول سولفات روی دادند که باید بنده و خانمم با هم از آنها استفاده می نمودیم
    بعداز تزریق آمپولها متاسفانه روی کلاهک آلت منطقه ای سیاهی به وجود آمد و کم کم پوست آن از بین رفت و شروع به ترشع مایع سفت و لزج و زرد رنگی کرد
    بعداز مراجعه مجدد به دکتر کپسولی با نام ایتراکونازول یا مایکومیس100 نسخه نمود که آن را نیز مصرف نمودم ولی متاسفانه همچنان آن زخم باقیست و ترشحات همچنان ادامه دارد و مجدد کرم کنتراکتیوبکس دادند که بازم افاقه نکرد
    اگر امکان دارد بنده را راهنمایی نمائید که باید چه کنم ، آیا باید دکترم را عوض کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر...من 20 ساله هستم و خیلی از اب منی بدنم رو از دست دادم البته بر اثر خود ارضایی..میخواستم بدونم راه حلی واسه این مشکل هست... 1-ایا تزریق امپول خوبه یا خیر2-ایا عمل جراحی اثر میکنه یا نه 3- غذا های هستن که باعث بشه که اب منی زیاد به بدن اضافه بشه یا خیر4- دارو های.سنتی و طبی چطور....میشه راهنمایی کنید این قضیه خیلی اذیتم میکنه...ایه بیضه هام واسه همیشه اینطور میمونن...یا بازم رشد میکنن(البته خود ارضای رو ترک کردم)ولی حس میکنم زندگیم خیلی ساده شده بدور از عوارض ولی بدون رشد الت تناسلی و بیضه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      قطع كنيد خوب ميشود
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید.... میخواستم بدونم ایا خود ارضایی(استمنا) باعث ضعف استخوان انسان میشود ایا صحت دارد...با خوردن شیر میشه استخوان بندی رو قوی کرد..با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب سايت من در اين مورد وا بخوانيد
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر ......
    آقای دکتر کرمی آیا ورزش گکل میتواند روی قدرت نعوظ یا درواقع بهتر بگم مثلا روی پرتاب بیشتر منی تاثیر بگذارد ینی میتواند پرتاب منی را افزایش دهد یا خیر . و اینکه میتواند شب ادراری را در کودکان رفع کند ....
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بله موثر است
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1967 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    42سال سن دارم از اوایل جوانی از کوچکی الت خود ناراحت بودم ومواقع نشستن خم شدن الت به داخل فرو میره ومشکل سازه که همیشه باید با دستم ان راجا به جاکنم وتا الان هم این مشکل را دارم ودر سن 28سالگی ازدواج کردم ومتوجه زود انزالی شدم که این هم به مشکلاتم اضافه شد دکتر رفتم قرص سیلد نافیل و ویاگرا تجویز کرد که سازگار نبود وبعد از مصرف چشم ها قرمز دست وصورت قرمز میشد که هیچ تاثیری نداشت ودر بعضی مواقع زود تر ازقبل به انزال میرسیدم. چند نمونه قرص دیگر هم امتحان کردم بعد از کرم های ویاگرا استفاده کردم دیر انزال میشدم ولی نعوظ کامل نداشتم ومشکل بود وبعد از یک سال از ازدواج فرزند م به دنیا امد والا دارای دو فرزند هستم ومشکل نعوظ هنوز دارم اشتیاق زیادی برای نزدیکی دارم وموقع هم خوابی نعوظ کامل وخوب است اما به محض نزدیکی نعوظم کم و التم شل میشه در ضمن بیضه های کوچکی دارم ودر بسیاری از مواقع بیضه هام خیلی سرد میشه و بیضه ها نیز بعضی مواقع به سمت الت داخل کیسه خود مخفی میشود البته با دست .
    لطف میکنید جوابم را بدید. امید وارم که بتونم جبران کنم .از مشهد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
    2. تصویر کاربر محسن شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      با سلام سپاس از اینکه جوابم را دادید
      جناب دکتر من ساکن مشهد هستم اگر امکان داره یکی از دوستان یا دکتری که از نظر شما تشخیص درمان در مشهد هست را به من معرفی کنید .سپاسگزارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      همانجا دكتر برويد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    ایا ازو اسپرمی با انجام عمل teseکه بازم اسپرم صفر بود درمان میشه در حالی که fshمنم بالاست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نمونه برداري كنيد
  • تصویر کاربر علي دوشنبه ۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر وقتتون بخير من الان چند روزه كه يه چيزي مثل جوش بزرگ زير پوستي كنار الت تناسليم به وجود اومده ولي فقط يه جاش بالاش ضخم شده يكم اندازه يه سر سوزن امروز كه رفتم بيرون اومدم ديدم خون اومده از اون ضخمه و خشك شده جاش رفتم حموم جاشو تميز كردم با اب و صابون ممكنه كورك باشه؟ يا غده چربي؟ نگراني نداره؟ هنوزم يكم برامدگيش هست اندازه يك سانت جاشم دقيقا سمت چپ كنار التم.بايد برم دكتر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      عكسش وا بفرستيد ببينم
    2. تصویر کاربر علي یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      ايميل ندارين اقاي دكتر؟ عكس كه ميگيرم ميگه حجمش بالا يك مگه ..
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      اينجا
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ‌من پسرم .دکتذ من موقعی که ادرارم را تخلیه میکنم به ۳۰ثانیه نمیکشد که درون مجرای آلتم احساس ادرار دارم و دوباره میرم دستشویی و فقط دوقطره ادرار میآید و باز دوباره احساس ادرار‌درون آلت .
    مشکل من چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد مقاومت كنيد و نرويد
  • تصویر کاربر اصغر یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    هر دو طرف محل عمل واریکوسل ام دچار فتق شده است خیلی بزرگ نیست اما درد دارد ؟ آیا این عمل را به صورت لاپاراسکوپی انجام می دهید یا جراحی باز ؟ اصلا شما عمل می کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      هر دو
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1073 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 740 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 689 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب