اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدمت شما جناب دکتر
    من پسری ۲۶ ساله هستم ، هنگام ادرار سرعت ادرارم کم هست و بعد انجام RUG دکتر عمل یورتروتومی تجویز کردن ، میخواستم بدونم با توجه به شکایت بیماران از عود مجدد و مشکلات انها با سوند اگر عمل نکنم مشکل خاصی ایجاد می شود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      ممکنه به مرور تنگی بیشتر بشه و دیگر امکان یورتروتومی نباشد و نیاز به عمل باز باشد
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام. من جهت كاهش فشار كاري اسنترا ١٠٠ زير نظر دكتر مصرف ميكنم يك عدد صبح ها. براي افزايش زمان انزال داپوكستين جواب خوبي ميده براي من. ايا اين دو تداخل دارن. مثلا اگر داپوكستين در عصر مصرف شود و اسنترا در صبح
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خود اسنترا منجر به دیر انزالی میشه و قوی تر هم هست داپوکستین مصرف نکنید
  • تصویر کاربر الهام چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز وقت بخیر و خسته نباشید. دختر 4 ساله من بخاطر ورم مثانه 5 میلی که سونوگرافی نوشته بود تو بیمارستان بستری شده بود یه هفته .که تو این یک هفته جنتامایسین و سفتاری... تزریق میشد داخل سرم .بیمارستان سونو کردن گفتن هیدرونفروز خفیف دوطرفه داره و عکس رنگی گرفتن رفلاکس ادراری هم نداره . بعد دوهفته از ترخیصی گفتن ازمایش ادرار بده و کشت که منفی شد الان 3 هفته گذشته ما سونو برا چکاب انجام دادیم گفتن سالمه ومشکلی نداره اتساع خفیف کالیس فوقانی کلیه چپ بدون اتساع لگنچه داره و موردی نیست . سوالم اینه که این اتساع میتونه از عوارض آنتی بیوتیک باشه یا چی ؟ خودش رفع میشه؟ لطف میکنید مدارکش رو نگاه کنید . اقای دکتر ضمن اینکه ورم مثانه داشت ازمایش کشت انجام دادن منفی میشد ولی خب 1 هفته جنتامایسین گرفت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      احتمالا درجات بسیار خفیفی از UPJO داشته و یا شاید تصویر سازی سونوگرافیست بوده فعلا اقدامی نمیخواد سه ماه بعد سونوگرافی مجدد انجام شود
  • تصویر کاربر amir چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    قای دکتر سلام مجدد بنده درد در ناحیهدمثانه و سوزش ادار داشتم و درد در قسمت پشت کمر سمت چپ کلیه برا همین رفتم بیمارستان که ابتدا سونو گرفتم و بعد سی تی اسکن که بعد بعد از سی تی درد و سوزش داشتم که جتامایسین 80و سیپروفلاکسین مصرف کردم و بعد ازمایش ادرار که دادم گویا خون دفع کردم که بهد پراسوزین 1دادن ولی بنده همچنان درد تو ناحیه کلیه چپ هرزگاهی دارم و تکرر ادرار هم دارم و حس کیکنم تخلیه ادرار ب خوبی انجام نمیشه دکتر جان واقعا نگران شدم نکنه چیز خاصی هست لطفا رااهنمایی کنید خیلی نکرانم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی رو بفرستید
  • تصویر کاربر ساحل سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب ،پدرم65 ساله ،مدتیه اوره خونش بالا رفته تحت درمان بود ولی الان دوهفتس پاهاش به شدت ورم کرده و خیلی اذیته،نگران هستیم و دنبال درمان دکتر عزیز سونوگرافی و آزمایش خون شوم رو براتون میفرستم ودکتر برا کلیه هاش گفته داره کوچیک میشه و کارکردش ضعیفه،لطفا باید هرکری که لازمه انجام بدیم بگید وچنانچه نیاز به ویزیت جنابعالی هست بفرمایید که بیایم خدمت شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      باید تحت نظر نفرولوژیست باشد
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    جناب دکتر من ۵ دکتر رفتم ۴ تا گفتن شما نیاز به عمل ندارید ۱ نفر گفتن که نیاز به عمل دارید. نظر شما خیلی مهمه برای بنده. ممنون میشم نظرتون رو بفرماید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      نیاز به عمل نداره دارو مصرف کنید بارداری رخ نداد باید از روش های کمک باروری استفاده کنید
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من از شهرستان میخوام خدمتون برسم راهم دوره کسی تهران ندارم امکانش هست یه نوبت بدید مریض داریم بیاییم بینه مریض می بینید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      مشکلش چیه؟ قبلا عمل شده؟
    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      تنگی مجرا بله عمل شدن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      بنده عمل انجام شده همکاران رو نمیبینم اگر مشکل مجرای طولانی مدت دارند بهتره به همکاران فوق تخصص ترمیم مجرا مراجعه کنند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ح.ق شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام،وقتتون بخیر
    جناب دکتر من پارسال نزدیک چند ماه درد کلیه داشتم و با سونوگرافی و سی تی اسکن اصلا مشخص نمیشد بعد مشخص شد وسط حالب سنگ گیر کرده که با گذاشتن فنر و در آوردن سنگ تموم شد ولی ۱ ماه بعد از جراحی دوباره درد شروع شد که باز سنگ داشتم در کلیه چپ که دوبار هم دفع کردم به اندازه ۷ و ۸ میلی ۱ ماه بعد اون دوباره سنگ کلیه ۱۱ میلی داشتم در همان کلیه که سنگ شکنی کردم به دستور پزشک و نشکست الان در عرض ۴ ماه سنگ شده ۴۳ میل که باید جراحی کنم سئوال اینجاست چرا اندازش انقدر بزرگ میشه در بازه زمانی کم؟؟؟ من حتی به توصیه پزشک نمک و گوشت کم کردم و لبنیات حذف کردم نوع سنگ هم کلسیم اگزالات هست لطفا راهنمایی کنید چیکار باید بکنم؟؟؟؟و ایکنه من در این مدت من مشروبات الکلی هم زیاد خوردم آیا ربطی به این موضوع دارد؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر مرتبط نیست اگه سی تی اسکن انجام شده ریپورتش رو بفرستید
    2. تصویر کاربر ح.ق چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سلام جناب دکتر ممنون بابت جواب ۲ عکس ارسال میکنم سی تی اسکن قبل عید هست و سونوگرافی مربوط به چند روز پیش
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      باید عمل pcnl بشه
    4. تصویر کاربر ح.ق شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      جسارتا شما زحمت میکشید؟؟ وقت نوبت عمل به من بدید؟ یا شماره تلفنی برای هماهنگی؟ممنون میشم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر هاشم سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام..
    من در جای کار میکنم که بعضی از همکاران که لباس بد یا شل حجاب هستند باعث میشود همیشه تحریک بشوم ،نه خود ارضایی کنم و نه هم رابطه ی نامشروع دارم که تخلیه بشم و ارضا.این حالت رو هر روز دارم ،بیش از از اندازه تحریک میشوم و آلتم نعوظ میکند ،تا حدودی بعد از این حالت که به دستشویی میروم کمی تخلیه میشود از راه ادرار.ایا تحمل این همه فشارجنسی مشکلی ندارد ؟
    چون هر چهار ماه میتوانم پیش همسرم باشم.
    باید چکار کنم ؟یاداروی هست که مصرف کنم کمی شهوتم کم بشود ؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      ابتدا بهتره از نظر ذهنی سعی کنید خودتون رو کنترل کنید اگر جواب نداد میتونید از قرص فیناستراید روزانه یک عدد استفاده کنید
  • تصویر کاربر اروین سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید
    ۲۱سال دارم قرص سرترالین ۵۰ میلی گرم برای زود انزالی موثر است؟
    و عوارض جانبی ندارع می‌شود با خیال راحت استفاده کرد؟
    و طریق مصرفش به چگونی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      ۴ روز اول نصف قرص سپس روزانه هر دارویی یه سری عوارض میتونه داشته باشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب