اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    باسلام ازسه سال پیش پروستات بزرگ شده والان کراتین ۱/۵ و psa 1.50 و قرص آمنیک omnic و نفروویت مصرف می شود . سن ۵۶ سال وزن ۶۸ وقد ۱/۶۵ وکبد چرب گرید ۱ لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری انجام دهید و تحت نظر نفرولوژیست باشید
  • تصویر کاربر ناشناس یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    آیا پیشاب ذاتا دارای اسپرم است و قدرت باروری دارد ؟ من شنیده ام که اگر انزال صورت گیرد و پس از آن ادرار صورت نگیرد و پس از آن پیشاب خارج شود در این صورت پیشاب دارای اسپرم است ، آیا این دیدگاه درست است ؟
    در پرسشی دیگر اگر مایع منی پس از ادرار در چاه دستشویی بیفتد ، آیا امکان زنده بودن اسپرم پس از چند دقیقه وجود دارد یا اینکه بلافاصله پس از ورود به چاه دستشویی از بین می رود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      در هر مایعی که از الت بیرون میاد احتمالا وجود اسپرم هست. زنده بودن یا نبودن اسپرمی که داخل چاه هست به چه درد شما میخوره؟ در هر
  • تصویر کاربر مازیار یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    لطفا نظرتون در مورد آزمایش اسپرم اعلام بفرمایید و اینکه با این آزمایش امکان ivf وجود داره ؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      بله باید ivf انجام بدین
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۵ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر
    من ی مدت طولانیه یک سری التهاب ها روی الت تناسلیم‌در اومده که نکرانم کرده
    هیچ علاعمی نداره نه خارش نه سوزش فقد مثلا ناخنمو میکشم روش حساس میشه
    پماد هیدروکورتیزون مصرف کردم جواب نداد
    و معمولا بعد رابطه جنسی تشدید پیدا میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      عکس ضایعات
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      زگیل یا تبخال تناسلی نیست با توجه به مصرف پمادی که کردین بهتره به متخصص پوست مراجعه کنید بررسی های بیشتری انجام بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب خدمت شما جناب اقای دکتر کرمی عزیز
    سوال اول اینکه باتوجه به جوابرازمایش خانم به hpv ایا ایشون میتوانند باردارشوند ومشکلی در مراحل بارداری بوجود نمی اید
    دوم اینکه این سویه ها تاچه حد خطرناک هستند والان در چه مرحله ای هست ایاجای نگرانی هست یاخیر
    وسوال اخراینکه باید چه کارهایی انجام دهند وتجویز شما چیست برای بهبود و جلوگیری و بارداری
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      مشکلی جهت بارداری ندارند باید تحت نظر متخصص زنان باشند از نوع خطرناک هست اگر شما هم ضایعه دارید باید درمان بشه
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام . برای من تو سونوگرافی تشخیص واریکوسل دادن . متاهلم و شش ماهه اقدام کردم ولی بچه دار نمیشیم. لطفا راهنمایییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      🌺
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۳ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یک هفته میشه از مقعد تا بیضه خارش شدید دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      باسلام و احترام باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر زینب شنبه ۳ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    کلیه هام دفع پروتئین و نارسایی دارم 4 بارم دیالیز شدم کلیه چپم تنبله کلیه راستم سنگ داره ب کلیه راستم کیسه وصله برای دفع ادرارم دکتر برای سنگ ‌کلیه م عمل پیشنهاد کرده ب سن 74 هستم نظر دکتر بدونم عمل راه حل خوبیه یا پیشنهاد دیگه ی دارن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      ضربه و آسیب وارد شده به ستون فقرات منجر به این عوارض شده
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۳ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 2218 مشاهده پرسش
    قسمت کلیه چپ احساس داغی میکنم . کمی تب ولرز دارم . جواب سونو اثری از سنگ شن نبود. پروستات نرمال حجم 20 سی سی. اما باقیمانده ادرار 170 سی سی. جواب آزمایش عفونت دیده نشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۳ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام من چندتا زیگیل دور التم داشتم که یک بار‌ لیزر کردم و بعد گارداسیل هم یک‌دوز‌ زدم ولی بعد دوماه باز دو تا زیگیل در اومد میخاستم ببینم هزینه درمان زیگیل پیش شما چقدر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب