اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سلام سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    آیا این بیماری درمان قطعی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش)
      مشکلتون چیه؟
  • تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    با سلام. با توجه به تصاویر ارسال شده آیا آلت پرده‌دار بنده نیاز به عمل جراحی دارد و در رابطه‌ی جنسی ایجاد مشکل می‌کند یا خیر؟
    با توجه به اینکه در حالت نعوذ تا 3-4 سانتی‌متری سر آلت پوست بیضه کشیده شده است و با در نظر گرفتن اینکه طول آلت تناسلی بنده 13 سانتی‌متر است که 2.5 سانتی‌متر آن زیر چربی‌های شکم پنهان است، بنده نگران ایجاد رابطه‌ی جنسی پس از ازدواج هستم.
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر مهران سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    درود بر شما
    من آقایی ۳۵ ساله هستم
    تصمیم به ازدواج دارم، اما با توجه به شیوع زیاد ویروس اچ پی وی در افراد، نگرانی دارم بابت اینکه اون فردی که بخوام باهاش ازدواج کنم، نکنه آلوده به ویروس باشه و خودش هم اطلاعی نداشته باشه،
    آیا زدن واکسن پیش از ازدواج توصیه میکنید؟
    و اینکه این واکسن برای آقایان در دراز مدت عوارضی نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش)
      بله بهتره واکسن بزنید خیر عوارضی ندارد
  • تصویر کاربر Hassanshahmohammadi پنجشنبه ۲۱ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    آلتم کوچک شده واصلا راست نمیشه که بتونم کاردخول راانجام بدم،راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر خسروي سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    اظهارنظر درخصوص شرايط بيمار باتوجه به مدارك
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش)
      مدارک رو آپلود نکردید
  • تصویر کاربر هادی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ۷۰روز هست عمل واریکوسل انجام دادم ولی الان در ناحیه بیضه احساس درد میکنم آیا طبیعی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش)
      اگر درد دارید حتما به پزشک محترم معالج مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام سن۴۸ اندازه پروستات ۴۹ حجم مثانه۱۹۰سیسی که بعداز تخلیه ۴۰سی سی مانده درمان؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش)
      Psa چک شود
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    با سلام و ادب..پدرم سال گذشته درگیر سرطان مثانه شد..با شیمی درمانی و 30 جلسه پرتو درمانی مثانه را حفظ کردیم..
    بعد از 6 ماه
    به علت خون در ادرار سیستوسکوپی تشخیصی انجام شد
    مشخص گردید علاوه بر کف مثانه
    ابتدای لوله حالب چپ هم تقریبا با غده سرطانی مسدود شده است...
    تمام مدارک و سی اسکن و ام ار آی و آزمایشات تکمیلی موجوده است...خواهشمند است راهنمایی بفرمایید در حال حاضر بهترین اقدام چیست؟؟؟با تشکر فراوان با توجه به اورژانسی بودن وضعیت بیمار
    و دفع لخته و خون
    خواهشمند است در صورت امکان
    جهت بررسی حضوری به شکل اورژانسی
    راهنمایی های لازم را بفرمایید..با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش)
      باید به همکاران اروانکولوژیست مراجعه کنید احتمالا نفروستومی تعبیه خواهد شد و پلن برداشتن مثانه مطرحه
    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با سپاس فراوان
      اقای دکتر امکانش هست برای بررسی بیشتر حضوری خدمت شما برسیم...و اینکه شما این عمل را انجام میدهید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 1 سال پیش)
      خیر بنده انجام نمیدهم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر ، بنده حدود ۵ ماه پیش ، دردهای مبهمی زیر قفسه سینه ، اطراف کلیه و پشت کمر داشتم و دردها جابجا می شدند ، دو سه روز هم پیوسته سوزش نوک آلت خفیف داشتم ولی هنگام ادرار سوزشی نداشتم و این سوزش پیوسته بود ، دو مرتبه سونوگرافی کلیه و کل شکم انجام دادم سنگی دیده نشد، آزمایش کشت ادرار انجام دادم عفونتی نداشتم و خود به خود بعد دو هفته تمام دردهام خوب شدن، چند روز پیش مجدد اون سوزش پیوسته نوک آلت خفیف شروع شد و به شما پیام دادم گفتید ، آزمایش کشت ادرار بدم که مجدد دادم و نتیجه رو پیوست کردم. الان هم داره سوزش پیوسته بعد ۵٫۶ روز از بین می ره مثل سری قبل ، به نظر شما دکتر مشکل من چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 1 سال پیش)
      عفونت ادراری تدارید به نظر میاد مشکل ارولوژیک ندارید
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 1 سال پیش)
      امکان داره دکتر مشکل تلقینی و یا بخاطر اعصاب و روان باشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 1 سال پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سیدعلی دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    آزمایش اسپرموگرام دادم و گفتن مشکل جدی داریم و هرچه سریعتر به اورولوژیست مراجعه کنم
    در 4 یا 5 سالگی چرخش بیضه داشتم که عمل کردم و خوب شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه ها ساده و کالر داپلر انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب