اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر mostafa جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز. من 30ساله مبتلا به پیرونی هستم که این بیماری حدودا ده ماه پیشخود به خود با یک پلاک بسیار کوچک آغاز شد و پس از مراجعه به ارولوژیست و استفاده از داروهای ویتامین ای و پوتابا و به دلیل بی اثر بودن آنها به دستور پزشک هم اکنون کلشیسین و ویتامین ای مصرف میکنم . اما متاسفانه پس از گذشت ده ماه و با وجود مصرف داروهای فوق روز به روز به تعداد و اندازه پلاک ها زیاد شده و انحنای آن به حدود 40درجه رسیده است. حال با این وجود به نظر شما چه باید کرد. لطفا در صورت امکان کاملا راهنماییم نمایید. ممنون ار سایتتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکس در حالت نعظ بفرست
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 654 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر هزینه عمل این بیماری چقد است.؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کدام بیماری
  • تصویر کاربر هستي جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با سلام.خانمي 30 ساله.كه مدت دوسال دچار عفونت مكرر ادراري ميشوم و با گذشت زمان فاصله بهبودي من كاهش يافته و حتي زماني كه قرص با دوز كمتر براي پيشگيري هم ميخورم عفونت ايجاد ميشود .در ضمن من بيماري كرون دارم و قرص ازاتيوپرين روزي 2 عدد و گاهي خودم 1 ميخورم.و الان مدت 3 ساله بيماري من خاموشه و عود نكرده.و 1 سال پيش در اثر خوردن قرص پنتاسا براي كرونم مدتي كراتين (1.8)و اوره من بالا رفت ولي با قطع قرص و بدون مصرف دارو پايين اومد.مشكل من اينه كه الان مدت يكساله كه روزي بدون انتي بيوتيك نبودم.لطفا كمك كنيد علت ان چيست؟ايا ممكنه حتي در زماني كه بيماريم خاموش بوده فيستول ايجاد شده باشد ؟راه تشخيص قطعي فيستول چيست؟در ضمن الان دارم نالديكسيك اسيد شبي يكي ميخورم . دچار سوزش بعد از ادرار كردن شودم كه با خوردن مايعات و ادرار كردن از بين رفت و ازمايشم منفي بود.چرا سوزش من بيشتر بعد از ادرار كردن ايجاد ميشود نه حين ادرار؟بخشيد سوالم طولاني شد لطفا راهنمايي بفرماييد چون از اين موضوع خيلي رنج ميبرم و براي باردارشدن ميترسم كه اگه اين مشكل حل نشه چكار كنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کرون با نظر دکتر گوارش ولی جهت عفونت عود کننده باید بررسی کامل شوید با مطب هماهنگ نمائید
  • تصویر کاربر و-سعيدي چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد.من مجدد عكس نسخه رو براتون مي فرستم.لطفا داروي آخر نوشته شده تو نسخه رواسمش رو برام بنويسيد.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایلتان باز نمیشود به شماره 02122642744 فاکس کنید
  • تصویر کاربر دانيال پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد
    من جواني ٢١ ساله هستم با كمال تاسف در دوران جواني به دليل استمنا الان دجار نعوظي ناقص و شول هستم ( ٣ سالي ميشود كه استمنا نمكنم)
    به دكتر شهر خودم هم رفتم و از اين قرضهاي رايج مثل اسنترا ... دادان بجز اثرات سوي ك بر كبد داشت و كمرم بر از جوش شود فوايدهاي نداشت.
    اقاي دكتر من بسيار افسرده و ناميد شدم و اعتماد به نفس خودم را كاملا از دست دادام تو را به خدا واسم كاري كنيد من تازه اول راهم و ناميد.
    دلم ميخواهد تشكيل خانواده بدم ولي ميترسم يك نفر ديكر هم بد بخت كنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش هیچ کشکلی نداری اقدام کن
    2. تصویر کاربر دانيال پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      ايا ازمايش يا هر جيز ديكري وجود دارد بشود اطمينان خاطر بيدا كرد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر هستي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام .من سوالي با كد پيگيريz12s055 كردم ولي جوابي دريافت نكردم.لطفا جواب دهيد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سوال را دوباره بفرستید
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.عکس از انحراف آلت را با گوشی موبایل گرفتم و برایتان ازطریق ایمل به آدرستان فرستادم.
    [email protected]
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      همینجا به پیوست فایل زمینه بفرست ایمیلم نیامده
  • تصویر کاربر فراز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر پسر 2.5 سالی دارم که دارای تنگی مجراست. هزینه جراحی چقدر میشه و همان 5 دقیقه طول میکشه؟ ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در خدمتم مطب تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر فراوان از این سیستم پرسش و پاسخ ارزشمند
    من حدود سه سالی می شه که به عادت خودارضایی مبتلا هستم و وضعیت آلت من در حالت نعوظ رو در تصویر مشاهده می کنید
    1.آیا خودارضایی سبب شکل گیری این انحراف آلت شده است؟
    2.آیا ادامه ی خودارضایی سبب تشدید و بدتر شدن این انحراف می شود؟
    3.برای رفع این انحراف آلت چه باید بکنم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      خود ارضائی را ترک کن 2- خود ارضائی باعث کج شدن نمیشود
    2. تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      ممنون از توجهتون؛
      يعنى اگر الان خودارضايى رو ترك كنم اين انحراف هم بر طرف مى شه؟
      نياز به جراحى نداره يعنى...؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب