دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر داوود پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با درود و تشکر از وقتی که میگذارید
    از 3 سال پیش واریکوسل گرید 3 دارم. به نحوی که به پزشک مراجعه کردم گفت می توانی معافیت بگیری. متاسفانه اقدام به درمان نکردم. آن موقع بیضه سمت چپم درگیر بود ولی اکنون جفت بیضه ها درگیر شده اند. این را از درد شدید و سنگینی که دارم متوجه شده ام.
    سوالم این است:
    آیا برای درمان دیر نشده است؟
    آیا جنابعالی به روش میکروسورجری عمل می کنید؟ شنیده ام که این روش درصد موفقیت زیادی دارد.
    مقدار کل هزینه ای که باید بکنم چقدر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر ابراهیم پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    با سلام
    طبق گفته شما ازمایش ادرار 24ساعته مجدد انجام دادم پروتئین همان 500 بود در ضمن ازمایشات خون جدید تری انجام دادمc3:166,c4;68است با این تفاسیر نمونه برداری کلیه انجام دهم یانه یا ابتدا دارو مصرف کنم با توجه به اینکه من 32 سال سن دارم
    در ضمن نمونه برداری برای تشخیص چه بیماری میتواند باشد با توجه به کیست و سابقه سنگ کلیه بنده با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید بیوپسی از کلیه بکنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با سلام
    من 25 سالمه و چند وقتی هست که بروی بیضه راستم برجستگی کوچک کمی از یک نقطه بزرگتر احساس کردم
    در ابتدا بی توجهی کردم به دلیل بی اطلاعی و به همین خاطر اصلا نمی دونم از کی هست ولی تازگی متوجه عللایم تومور و سرطان در اینترنت شدم و باعث نگرانی ام شد گاهی در حالت عادی و گاهی بهد از انزال درد خفیفی در همان بیضه دارم من مشهد هستم و میخوام دکتر برم واسه معاینه ولی بخاطر نگرانی میخواستم نظر تخصصی شما رو دورادور بدونم اول از امکان وجود هر مشکلی در بیضه ام.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید به دکتر کلیه مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر اسماعیل پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1359 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    چندی پیش به خاطر احساس سرما در سمت راست بدنم در ناحیه کلیه راست به پزشک مراجعه کردم که پس از انجام سونوگرافی و عکس رنگی مشخص شد کلیه سمت راستم به شدت کوچک بوده و در عوض کلیه سمت چپم از حد معمول بزرگتر است. پزشک مربوطه اعلام کرد که مادرزادیست. میخواستم بدانم علت چیست و آیا این وضعیت مشکلی برای من ایجاد میکند؟
    در ضمن با توجه به ایام ماه رمضان آیا روزه گرفتن برای کلیه های من مشکلی ایجاد نمیکند؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      روزه منعی ندارد نگران نباشید تک کلیه بودن جای نگرانی ندارد
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2052 مشاهده پرسش
    باسلام خسته نباشید
    من الان 26سال سن دارم ومجردم وبیماری سندروم کلاین فلتر 47کروموزم دارم و از سال 87تحت درمان آمپول تستسترون بوده ام و فقط ریش و سیبیلم پرشده و بیضه هام.همچنان کوچک میباشند آیا راهی برای بچه دار شدن من.هست آیا من میتونم ازدواج کنم و من.چن وقتیه خیلی زود ارضا میشم طوریکه.باید هرروز غسل کنم
    اگه میشه لطفا منو راهنمایی کنید باتشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ازمایش منی بدهید
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    چگونه می توان محاسبه کرد که انحناء الت تناسلی چند درصد است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را با موبایل بگیرید و بفرستید
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    دبیر 35 سال ای هستم و به مدت حدود دو سال هست که سنگی به اندازه نیم میلیمتر ابتدا در کلیه چپ و اکنون در حالب تحتانی دارم الان درد چندانی ندارد ولی گاهی دردی در ناحیه ی پهلو حس میکنم از قرص هایی مثل روباتینکس و به همراه عرق های گیاهی مثل خارشتر و خارخسک و ... استفاده کردم ولی هنوز سنگم دفع نشده چهار ماه پیش که دکتر متخصص رفتم گفت سنگت خیلی نزدیک مثانه است جالب اینکه بعضی مواقع این سنگ در سونو پیدا و بعضی مواقع به قول دکتر در گوشت حالبم مخفی میشود ---- جناب دکتر کرمی بنده را راهنمایی فرمائید - ومن الله التوفیق
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکس ivpو یا سیتی اسکن انجام ونتیجه را بفرمایید
  • تصویر کاربر سلیمان شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    باسلام پدر اینجانب 59 ساله که در پی کاهش شدید هموگلوبین خون و تپش قلب به بیمارستان مراجعه کرده و بعد از دریافت خون با تشخیص نارسای قلبی مورد عمل آنژیوگرافی قلب در بیمارستان سمنان قرار گرفته است. اکنون بعد از گذشت 6 ماه از این عمل با توجه به رضایت کامل متخصص قلب جناب آقای دکتر دارابیان از ایشان هنوز مشکل کاهش سطح هموگلوبین را همچنان دارا می باشد و بعداز بستری شدن مجدد در بیمارستان و دریافت خون ، تعداددی آمپول جهت افزایش هموگلوبین خون استفاده می کنند که هر هفته تزریق می گردد. اما مشکل همچنان باقی است و پزشکان مربوطه کم کاری کلیه و عدم ترشح هورمون خون سازی را علت موضوع برآورد کرده اند ( هموگلوبین خون ایشان در حال حاضر 8 و ایشان دارای دیابت و فشار ( قند 400 و فشار خون 17 ) که اکنون کنترل شده و با تزریق انسولین قند به 60 و فشار خون به 12 رسیده است. برای بررسی بیشتر و دقیق تر این موضوع باید به کدام متخصص ( خون یا کلیه) مراجعه نمایم آیا حضرتعالی در این خصوص می توانید کمک کنید اگر ممکن است ممنون می شوم راهنمایی فرمایید.( ساکن تهران می باشم)
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تحت نظر دکتر نفرولوزیست باشید
  • تصویر کاربر کچلو شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    با سلام : دو سالی هست که دچار ناراحتی و درد در ناحیه بیضه سمت راست میباشم که چند باری به دکتر مراجعه کرده وسونوگرافی نموده ام که پزشکان هیچ بیماری را تشخیص نداده اند وبنده کماکان با این مشکل مواجه هستم از علایم آن اینکه در طول خواب آرام میگردد ونیز به صورت مداوم نبوده ودر طول هفته دو الی سه بار اتفاق می افتد که هر دفعه حدود 24 ساعت ادامه دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اهمیت نده
  • تصویر کاربر مهتاب شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید
    اغلب اوقات ادرارم بدون forceخارج میشود انگار هیچ عضله سفت کننده ای در مجرای ادراریم وجود نداره بعضی اوقات چند قطره ریزش ادرار در لباسم دارم وقتی ورزش عضلات کف لگن انجام میدم بهتر میشم چرا اصلا ادرار من با سرعت وفشار خارج نمیشه خیلی ارام و بدون forceخارج میشه البته اینم بگم بعد از تخلیه احساس پری مثانه ندارم اصلا در ضمن زایمان هم نداشتم 37 سالمه مرسی از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب