دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی
    من الان دو روز هست بیضه سمت راستم خیلی درد داره نه میتونم دست بزنم بهش نه میتونم بدوم
    مشکل من حاد نیست،..?? راه حل از بین بردن درد ش چی?ه باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بیضه بکنید
    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی مشکلی داره بیضه هام که سونوگرافی بکنم،?? و دکتر چند تا زگیل هم روی مثانه، نزدیکی آلت موجود داره حدودا د یکی دو ماه میشه رفتم آزمایش دادم سری اول دکتر معالجم گفتن مشکلی نیست .زگیل هارابرداشتن ولی بازم دو تاش رشد کردن دوباره ممنون میشم راهنماییم کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اشکان چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید خدمت اقای دکتر کرمی
    اقای دکتر من جوانی 20 ساله هستم که بیضه هام نامتقارن هستند.بیضه سمت راستم بزرکتر از بیضه سمت چپ میباشد و پایین تر قرار دارد و با لمس بیضه ها احساس درد میکنم.اقای دکتر این طبیعی است یا واریکوسل است؟و اینکه هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است نگران نباش
    2. تصویر کاربر اشکان چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اقای دکتر نیازی به معاینه نیست؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من یک پسر 18 ساله دارم از لحاظ جسمی رشد مناسبی دارد علایم بلوغ در چهره او ظاهر شده ولیکن هنوز خروج منی که معمولا باید برای پسرها در حالت خواب حادث شود برای او بوجود نیامده است در زمان تولد یک سری نارسائی من جمله شکاف کام، تنگی پلک چشم ، سوراخ زیر آلت تناسلی و ختنه شده بدنیا آمد. بلحاظ حجب و حیا خیلی نمی توانم در این مورد با او صحبت کنم خواستم راهنمایی بفرمایید که ایا این امر طبیعی است و یا نیاز به درمان دارد.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به دکتر کلیه مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1073 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر .اقای دکتر من زود انزالی شدید دارم و گاهی خیلی کم پیش میاد که کنترل ادرار ندارم
    وحدود 6سال هست ک خود ارضای میکنم میخواستم بدونم خود ارضای روی بچه دار شدن تاثیری دارد .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عصبی است و درمان سخت
  • تصویر کاربر زینب دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    پزشک عزیز چند روز پیش مادرم متوجه شدند که ادرارشون کاملا خون شده تا دو روز، بعد از آن دچار درد شدیدی شدند. در آزمایش ادرارشون خون و پروتئین مشاهده شده و پزشک رادیولوژی پس از انجام سونوگرافی گفته اند که بخشی از بافت کلیه ایشون آسیب دیده. الان خیلی نگران هستیم؟موقعیت ایشون خیلی نگران کننده هست؟تا چه اندازه ایشون برای مراجعه به پزشک متخصص نیاز اورژانسی دارند. آخه فعلا شهرستان هستیم. هفته ی آینده مزاحم شما میشیم انشاءالله.
    ممنونم
    التماس دعا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی از کلیه و مثانه و ازمایش ادرار ضروری است
  • تصویر کاربر امید دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    اندازه اش کلا 11 سانته ودر نعوظ 6 سانته نمیدونم چه کنم آقا دکتر ممنون میشم کمکی کنی کوچکی الت در باوری مشکل بوجود میاره، میشه بگیدمنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است نه
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 703 مشاهده پرسش
    با سلام الت من در حالت نعوذ زاويه 90 درجه با بدن دارد چطور میتونم این زاویه رو به سمت ناف کمتر کنم وایا این مشکلی ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    می خواستم بدنم اگه د رازمایش اسپرم liquifaction روی 180 باشه، خیلی زیاده؟
    من الان حدود 15 ماهه که اقدام کردم ،آیا این امر می تونه موجب ناباروری باشه؟
    عکس آزمایش رو هم پیوست کردم خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایشتان خوب است
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.من جوانی 21 ساله هستم .من از اول نوجوانی خودارضایی میکردم حالا به زود انزالی مبتلا شدم .ایا این زود انزالیم همیشگی هستش .؟من نامزد دارم قراره چند وقت دیگه ازدواج کنم اما این مشکل به کلی منو از خودم ناراحت کرده .اقای دکتر من باید چکار کنم که هر چه زودتر خوب بشه اصلا این مشکلم خوب میشه.باید از قرص استفاده کنم ؟ اقای دکتر چکار کنم .میترسم زندگیم خراب بشه .نمیدونم چکار کنم ازتون خواهش میکنم راهنماییم کنید تا خوب بشم.من مشکلی که دارم خیلی کم رو هستم .به خاطر همین تا این سایتو دیدم بهتون پیام دادم .اقای دکتر خواهش میکنم کمکم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباشید
  • تصویر کاربر روح دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    آقای دکتر من عمل واریکوسل انجام دادم بعد از دوسال درد تو ناحیه بیضه برام پیش اومد به دکتر مراجعه کردم که با انجام سنو گرافی متوجه شدم که هیدروسل دارم الان ناحیه هیدروسل درد شدیدی دارم میخواستم بدونم دلیل درد چیه و راه درمان چی میتونه باشه ؟
    بعد آقای دکتر سرطان بیضه چطوری پیش میاد آیا من که هیدروسل دارم احتمال داره به سرطان بیضه مواجه بشم یا نه ؟ آقای دکتر یه سوال دیگه بزرگ بودن کیسه بیضه از چی میتونه باشه من سمت چپم واریکوسل دارم آیا از اون میتونه باشه ؟تشکر و ممنون از سایت خوبتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیدروسل به علت عمل است و ارتباطی به سرطان ندارد سونوگرافی بیضه بدهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب