اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر n.ri جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۱۸ سالمه التم ۱۰تا ۱۱ سانته اگه میشه کمکم کنید تا بزرگتر بشه
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد
  • تصویر کاربر n.ri جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام من ۱۸ سال دارم و التم ۱۱..۱۲ سانت هست میخواستم بدونم راهی برای بزرگ شدن هست یا خیر ؟
    البته طبیعی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه نرمال است
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 643 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر
    من پسری هستم مجرد
    حدود 3 ماه پیش متوجه درد شدید در بیضه راستم شدم که از سر کار به خونه رفتم حدود 3 سال بود که ورزش میکردم اما از وقتی دچار بیضه درد شدم به دکتر که مراجعه کردم گفت واریکوسل گرید 1 داری خعلی روحیه ام ضعیف شد که نمیتونم ورزش کنم آقای دکتر من نوبت گرفتم دوباره برم واسه معاینه به نظر شما چیکار کنم که خوب خوب بشم ؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل نیست
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      اخه آقای دکتر کار سنگین نمیتونم بکنم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خیلی ممنونم که پاسخ سوال قبلیمو دادین.به من گفتین ورم پروستات دارم.میشه لطف کنین بگین آیا این مشکل برطرف میشه؟چه مدت طول میکشه؟با توجه به اینکه الان حدود 10 ماه هست که من دچار این مشکل شدم آیا پیگیری خاصی باید بکنم؟چون خیلی به این بیماری فکر میکنم و از لحاظ عصبی خیلی به من فشار میاد.خیلی متشکرم.امیدوارم همیشه سالم و سلامت باشید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      کاملا بیخیال شو
  • تصویر کاربر اسلم جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من بچه دارنمی شم وزودانزوال دارم نتیجه اسپرم رانگاه کنیدخوبه : volume3 ml--Apperance: normal---Viscosity:High--Liquefaction30--pH8 ---Round Cell6-7-----Sperm Count40Fresh 20washed milion/ml----Quick0 fresh10washed----slow25---none13---lmmotile62---morphology5
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      حرکت پایین است واریکوسل دارید؟
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی..

    من واریکوسل درجه 2 دارم ..
    آزمایش اسپرمی که انجام دادم طبیعی بود ولی دکتر به من نگفت که بالاخره عمل بکنم یا نه ؟
    فقط بعضی مواقع بعد از عمل جنسی احساس درد در بیضه ها دارم ..

    میخواستم بدانم نظر جنابعالی چیست ؟
    عمل واریکوسل برای من ضروری است یا خیر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش نرمال عمنل نمیخواهد
  • تصویر کاربر امامیان جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من در 8 سالگی ختنه شدم که با ایراد همراه بوده
    اینجا رفتم پیش دکتر علیرضا گلشن که گفتن اول برو ازدواج کن بعدا اگه
    مشکلی داشتی بیا درستش میکنم و گفتم این عمل عمل حساسیه
    میخواستم نظر شمارو بدونم که چیکار کنم
    و اگه عمل میخواد خرج عملش چقدر هست.
    و عملش چطوریه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      دیدم مهم نیست
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی خسته نباشید من حدود سه ماه است که عروسی کرده ام خانم من از اولین ارتباط جنسی تا الان از ارتباط جنسی دخول شاکی است و خودش اظهار درد میکنه خدمت شما عرض کنم من خودم روی مسائل جنسی مطالعه دارم موقع ارتباط جنسی سعی می کنم ایشان هم ارضا بشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      معاینه زنان بشوند
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی خسته نباشید روزتون بخیر باشه سوال من این است که من حدود 3 ماه است که عروسی کردم بعد از شب زفافمون از خانم من مایع سفید رنگ شیری بد بویی میاد به دکتر زنان زایمان هم مراجعه کردیم و اون گفت طبیعیه و زود درست میشه ولی الان که خانم من حامله است الانم اون مایع قطع نشده است و موقع ارتباط جنسی اون مایع دیده می شود البته خدمت شما عرض کنم رفته رفته از غلظت ومقدارش کم شده و باز موقع ارتباط جنسی مشاهده می شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار متخصص زنان است
  • تصویر کاربر ليلا جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد
    اقاي دكتر من يك خانم 40 ساله مجردم و وسواس از بس دستشويي ام را نگه داشتم الان دچاز بي اختياري ادرار هستم طوري گه بعد از اتمام دستشويي جلوي روشويي يه قطره ادرا ازم خارج ميشه يا موقع دراز كشيدن و عطسه كردن يا ادرارم كه مياد نميتونم خودم را به دستشويي برسونم دكتر رفتم قرص دادند خوب نشدم گفت را علاجش عمل جراحي هست و چون مجردم اين عمل را انجام نداند انقدر رو اعصابم اثر گذاشته كه دارم ديوانه ميشم تو را خدا كمكم كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید02122642744
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

تقویت اسپرم و بهبود پارامترهای اسپرماتوگرام (مانند تعداد، تحرک و مورفولوژی) یکی از بزرگترین چالش های زوج…
بی اختیاری ادرار در زنان و سالمندان یک مشکل بسیار شایع و آزار دهنده است که می تواند…
تقویت اعصاب مثانه یکی از اهداف اصلی در درمان مشکلات رایجی مانند مثانه پرکار (Overactive Bladder –…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب