دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مازيار جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من يك نوجوان 15 ساله ام گهگاهي بيضه ي سمت چپم درد خيلي شديدي مي گيره بيشتر تو خواب اين اتفاق ئاسم مي افته مي خواستم بدنونم مشكلم پيچشه يا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو بيضه بدهيد
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما ،من یک دختر 16 ساله دارم و برای فرزند دوم الان حدود 2/5 سال است اقدام کرئه ایم ولی نتیجه نداده، همسرم آرمایشات اولیه را انجام و همه نرمال بوده و آزمایش اسپرم من به شرح زیر است:
    plan s/a
    volume 3
    color gray-opalescent
    reaction(ph) 7/2
    liquefaction time 30
    viscosity normal
    agglutination isolated
    sperm count/ml 55
    total count/ejaculated 165
    motility 40%
    progressive motility 30%
    non-prog.motility 10%
    total motile count 66
    normal morphology 2%
    round cells(germinal & WBC) 10
    آیا امکان بارداری یا درمان هست؟ متشکرم از لطف شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله واريكوسل داريد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه شويد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید
    اقای دکتر من بعداز هر رابطه جنسی با همسرم بیضه هام کوچیک میشن اما بعد از یک ساعت به حالت اول بازمیگردن کلا از اون موقعی که به بلوغ رسیدم یادمه بیضه هام کوچیک بودن وقتی هم که پر میشن نیاز پیدا میکنم و ناخوداگاه باید خالی کنم یعنی کنترل ندارم باید زود خالیشون کنم .وخیلی کم خیلی کم بعضی مواقع احساس سوزش میکنم. والتمم 14سانته و وقتی از حالت نعوض در میاد کوچیک کوچیک میشه خواستم ببینم من مشکلی دارم یا نه طبیعی هست.درضمن خیلی خیلی کم دیر به دیر یک ذره بیضم درد میگیره وقتی که فشار بهشون میاد.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشكلي نيست
  • تصویر کاربر فرشید جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    بنده39 ساله از علاقه مندان جنابعالی ودوستار تلاوت های زیبایتان هستم،خود نیز از مقلدان مرحوم منشاوی میباشم. بطور اتفاقی متوجه شدم در ناحیه دنده های انتهایی سمت راست درد دارم(موقع فشار دادن به طرف پهلو تیر میکشد).سونوگرافی دو سنگریزه 3 و4 mmدرکلیه راست نشان داده.جنا ب دکتر ایا روزه بر من ضرر دارد؟ به جز نوشیدن اب فراوان چه توصیه دیگر برای دفع سریع سنگها وجلوگیری از رشد یا تشکیل مجدد ان دارید؟ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرسيده اب زيادى مصرف كم نمك و تحرك
  • تصویر کاربر نصرت پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب و احترام خدمت جناب آقای دکتر کرمی

    خانمی هستم 60 ساله ، از 6 ماه قبل تا الان 4 الی 5 مرتبه به فاصله زمانی 1 ماه رنگ ادرار مایل به قهوه ای است که دو روز طول می کشد.و درد خیلی کم در زیر شکم دارم.و پس از انجام سونوگرافی سنگ ریزه مشاهده شده است.و در همان زمان که متوجه شده ام دانه های قرمز رنگ خیلی ریزی دیده شده است و در آزمایش ادراری که انجام داده ام +++ نشان داده شده است. لطفا من را راهنمایی فرماید و دستور جنابعالی چیست.

    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سيستوسكوبي و سيتولوژي ادرار ضروري است علل خون در إدرار سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر عرفان پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.. من ۲۰ سال دارم و از اونجایی که یادمه بیضه هام باهم یکی نبوده و اندازه شان متفاوت است ..به صورتی که یکی کوچکتر از یک.دیگه ای هست و این که بالا و پایین قرار دارند واین که کلا بیضه هام کوچک هستن و این که کنار بیضه هام در داخل کیسه توده هایی حس میکنم که نمیدونم چیه ...
    درضمن احساس میکنم اسپرم به اندازه ی کافی تولید نمیکنه بدنم و هنگام بیرون امدن مقدار کمی هست و این که بعضی اوقات جهش دارد ..
    ممنون میشم اگه به این سوالات پاسخ بدید ...ایا درمانی دارد و خوب شدی هست ؟؟....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمايش اسپرم بدهيد
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 4170 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده بیضه چپم بزرگتر هست و یه عده هم بالاش هست سه سال پیش آزمایش دادم به غیر از کمی عفونت و یکمی کم تحرکی مثلا تو برگه آزمایش حالت نرمال حرکت اسپرم 60زده مال من 59.59 زده بود و WBCرو زده بود 0-1 مال من WBCرو زده بود 2 که دکتر دارو داد و دوماه بعد حامله شد خانومم ولی متاسفانه تا 6ماهگی همه چی خوب بود فقط میرفتیم سونو میگفتن جفت بچه پائین هست و استراحت که خانومم رعایت نمیکرد بگذریم بعد بچه فوت شد دوباره بعد 6ماه باردار شد ولی ایندفه تو ماه دوم نزدیک هفته 7خونریزی و لکه بینی داشت که رفتیم سونو گفتن قلب تشکیل نشده یه سوال آیا این موارد میتونه از اون غده یا همون واریکوسل من باشه که دوبار سقط کرد آخه تو بعضی جاها نوشتن واریکوسل و نطفه ضعیف باعث سقط میشه درسته؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ارتباطي ندارند
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    ba salam khedmate doktore geram
    man ye pesare 25 sale hastam va mikhastam dar bareye rabete jensi ke bar gharar mk azaton soali dashte basham.
    man zamani ke rabete daram az lahzeye vorod alatam be vajan agar bekham be tore moratab va bedone vaghfe in amalo anjam bedam dar hade 10/15 bar mibashad va bad az in tedad tekrar erza misham.mikhastam bebinam aya man dochare zod erzai shodam ya na ? mamanon az lotfeton agar javab be man bedin ba tashakor
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب سايت من در اين مورد را بخوانيد
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    در حالت flaccid: طول تقریبا 5 سانتی متر و محیط تقریبا 7
    در حالت erected: طول تقریبا 7 سانتی متر و محیط تقریبا 8
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      طول كمتر است راهي براي بزرگي نيست
  • تصویر کاربر ابوالفضل پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید . با توجه به اینکه عمل واریکسل انجام دادم . جواب آزمایش چطور است . ممنون
    Volume:4cc - mL
    Color:milky
    Appearance: Normal
    Liquefaction: 30min 10-30
    Viscosity:Normal
    pH:7.5
    TOtal Sperm Count:70
    Abnormal Morphology:10
    W.B.C: 0-1
    R.b.C:0-1
    Epithelial Cells:0-1
    Fast forward motility (class A): 55%
    Slow forward motility(classB): 35%
    NO forward progressiion (class C): 5%
    No motility( class D): 5%
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      خوب است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب