اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    پدربزرگ بنده با سن حدود 75 سال در طول سه سال گذشته چندین بار دچار نوسانات فشار خون شده و به دلیل امکانات کم شهرستان، بیماری دقیق ایشون تشخیص داده نشد و اوردیمشون تهران. بنابر تشخیص پزشکان دچار کم کاری کلیه شده، پروتئین دفع می کنه و اوره شونم بالاست. تا حالا چندین بار دیالیز شدن. میخواستم بپرسم آیا کم کاری کلیه در این حد، درمان قطعی داره که نیاز به دیالیز نداشته باشه؟ (و اگه داره درمانش چیه؟). دوم اینکه دیالیز یه درمان موقتیه یا مادام باید باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر داخلی کلیه بروید
  • تصویر کاربر حامد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر من ۲۳سال دارم و بعد از خوردن دارو های لاغری تعداد اسپرمم به دو ملیون کاهش یافت بعد از ازمایش های زیاد متوجه شودم عوارض دارو بر مغر بود که نمی دونم دستور نمید یا یه چیز که می خواد وارد خونم کنه نمی کنه حالا می خوام بدونم که ایا داروی هست که بتون کار مغر بکنه و وارد خون بشه تا تعداد اسپرم زیاد شه ممنون می شم جوا بمو بدی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر یوسف دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 755 مشاهده پرسش
    سلام .
    آقای دکتر.
    زیر آلت من بین بیضه حالت پرده ای میباشد.آیا با رفع کردن آن از لحاظ ظاهری برگتر به نظر میرسد یا نه؟

    کار راحتی است یا کار خطر ناکی است؟

    در مطب هم میشود انجام داد ؟

    هزینش حدودا چقدره؟

    ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بینم
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پدرم جراحی پروستات رو انجام دادن (خوشخیم)بعد از زمان تعیین شده توسط دکتر سوند فولی ادرار رو برداشتیم . وقتی سوند ادرار رو برداشتیم در مرحله اول بی اختیاری ادرار (قطره قطره آمدن ادرار )و سوزش ادرار رو داشتن. بعد از 4 روز که گذشت به یکدفعه ادرار پدرم مبحوص شد یعنی نمیتونستن ادرار کنن بد جوری به مثانشون فشار وارد شده بود به بیمارستان مراجعه کردیم اونها براش سوند ادرار گذاشتن .بعد از چند روز مجدد به دستور دکترشون سوند ادرار رو برداشتیم که متاسفانه بی اختیاری ادرار(قطره قطره آمدن ادرار ) مواجه شدن و بعد از گذشت یک هفته متاسفانه دوباره ادرار مبحوص شد و مجددا براش سوند گذاشتیم .
    از عمل هم در کل 21 روز گذشته .
    خواهش میکنم ازتون راهنماییم کنید ممنون میشم
    مشکل خاصی هست یا نه؟
    من تا حالا چند تا سوال برام پیش امده که ازتون پرسیدم اما شاید به خاطر تعطیلات عید نتونستید جوابم رو بدید . آقای دکتر این سوالی رو که پرسیدم خیلی مهمه . خواهش میکنم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید سیستوسکوپی و در صورت نیاز نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت استاد گرامی،
    میخوام عرض کنم که بنده متاسفانه مشکل ناباروری بیضه دارم.تاحالا 2 بار از بیضه های من نمونه برداری شده است ولی هیچ اسپرمی پیدا نشده.این درحالی است که شکل اندازه و بافت بیضه هام کاملا نرمال هستند ولی متاسفانه اسپرم یا اسپرماتوس ندارند.
    دکترها میگن که به دلیل عفونت شدید دوران کودکی بیضه های من سوخته اند.ولی براساس آزمایشات FSHو TSHخون من نرمال است و در سونوگرافی انجام شده هم شکل و اندازه بیضه هام نرمال هستند.آقای دکتر خانم بنده نیز یکبار حامله شدند ولی به دلیل ضعیف بودن جنین سقط کردن.الان به نظرتون راه درمانی برای من وجود داره؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      ای وی اف بکنید
  • تصویر کاربر مهرابیان جمعه ۱۴ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1069 مشاهده پرسش
    سلام من 42 سالمه ازدواج نکردم از 10 ساله پیش هر سال دکتر زنان آزمایشها وموارد لازم را چک می کنم
    هر ماه مدت تخمکگذاری تکرر ادرار دارم + اینکه فیبرم هم دارم که کوچیکند می خواستم بپرسم آیا این تکرر ادرار از فیبرم است یا ممکن است از پاره شدن میکروسکپی مثانه باشد ؟!
    لازم به ذکر است تمام آزمایشهایم نزمال است فقط wbc 3.7 است که طی این 10 سال سیر نزولی داشته که دلیلش را تا خالا نفهمیدم از سال پیش 4.2 بود شده 3.7 اگر با این سرعت پایین بیاید ساله بعد میشود 3.2 شما می دانید چکار باید بکنم ممنون از راهنمایتان
    1. تصویر کاربر مهرابیان جمعه ۱۴ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      جواب سوال را نمی توانم پیدا کنم کجاست ؟
  • تصویر کاربر یوشیتا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب اقای دکتر کرمی بنده در کودکی دچار مشکلی در الت تناسلیم بودم و محل سوراخ مجرای ادرار در جای خودش قرار نداشت و در پایین الت و بالای بیضه ها قرار داشت و در کودکی مورد عمل جراحی قرار گرفتم و این مشکل حل شدو به جای خودش برده شد اما متاسفانه بعد از عمل در دو نقطه در طول الت جای بخیه ها به مرور زمان باز شده است و تا هم اکنون که 21 سال دارم به دلایل نتوانستن مطرح کردن این مشکل با خانواده و ترس از صحبت مردم این مشکل وجود دارد و نمیدانم چه کارباید انجام بدم که در اینده دچار مشکلات نشوم در ضمن طول التم هم کوتاه است.لطفا راهنمایی کنید
    راه درمان را بیابم هزینه عمل ؟ایا را درمانی وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      فیستول است و باید بسته شود
    2. تصویر کاربر یوشیتا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      هزینه تقریبی عمل
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر
    آقای دکتر من در سن 18 سالگی به علت پیچ خوردگی بیضه چپ را ازدست دادم
    در مورد واریکوسل سوالی داشتم من در پایین بیضه راست ورید های برجسته را بالمس دست احساس می کنم آیا این نشانه واریکوسل است چون تا آنجایی که من خوندم واریکوسل ورید های برجسته بالای بیضه است لطفا در امورد راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر mahdi دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    با سلام
    من 18 سالمه و یک چیز شبیه غده مانند در بین الت و بیضه ها تشکیل شده که داره به دوره الت رشد میکند عین یک تناب میخاستم ببینم مشکل چیه یا اصلا این چه چیزیه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    دکتر من سنم 19 و الت من در حال شق شدن 12سانت می خوام بزرگش کنم باید چکار کنم لطفا جوابم زود بده متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب