اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت آقای دکتر کرمی
    خانمی 24 ساله هستم که به مدت 4 سال است که دچار بی اختیاری ادرار شده ام، آزمایشات نشان دهنده ورم مثانه است اما با مصرف دارو بهتر نشدم، از شما برای حل این مشکل درخواست راهنمایی دارم.
    در ضمن قصد بارداری دارم و پیش از این دچار سقط جنین شده ام (در دو ماهگی ) خواستم بدانم آیا (ورم مثانه) بر بارداری دوباره من می تواند مشکل ساز باشد؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتنا نوار عصب مثانه بگیرید02122642744 09351142080
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام چند سالی هست که سالی 3..4 مرتبه بیضه معمولا سمت چپم غالبا و گاهی راست دردی می گیره و احساس میکنم یه لوله به کلیهم در کنار شکمم هست وصل میشه گرفتگی و درد موضعی و خفیف دارم.
    این درد اغلب زمان خواب تشدید پیداد میکنه در ظاهر بیضم هم تغییری دیده نمیشه.
    چند مرتبه پزشک هم که رفتم با 2..3 قلم قرص و کپسول دردش کامل متوقف شده حالا باز سراغم اومده چکار کنم که دیگه درگیرش نباشم.
    ممنون میشم یه بارم پزشک عمومی گفت اگر درد گرفت بعد مصرف دارو ها سونوگرافی کن که بعدش درد دیگه نگرفت.
    ممنون مبشم راهنمای بفرماید و در صورت نیاز درمانی رو بگید.
    ارادتمند شما میلاد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگ سونو نرمال است درمان نمیخواهد و فقط مسکن
  • تصویر کاربر على پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    ببخشيد ميخواستم بدونم کليه هام عفونت دارهه بعد از خوب شدن عفونته کليه ام ميتونم از مکمل استفاده کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام با عرض پوزش من شش ماه پیش عمل لاپراسکوپی پیش شما انجام دادم که الان بیضه هام شکل نافرمی گرفته بیضه سمت چپ بزرگتر و سمت راست نصفه سمت چپ شده و الان خیلی نگرانم ک بیضه هام مشکل پیدا کرده در ضمن کیسه ی بیضمم بزرکتر شده و شکل چروکیده میشه بعضی اوقات
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیایید ببینم
  • تصویر کاربر ندا پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. خسته نباشین
    من 21 سالمه. 3 ساله که تکرر ادرار دارم. ساکن یزد هستم .چند بار به دکتر مراجعه کردم . اول قرص detrusitol رو 4 الی 5 ماه خوردم اما تاثیری نداشت . دوباره قرص پرازوسین و اکسی بوتینین رو خوردم که باعث شد احساس ادرار در من بیشتر بشه اما نتونم درار کنم. این قرص را قطع کردم. و الان مدتیه هیچ دارویی استفاده نمیکنم. اقای دکتر تکرر ادرار من به شدت شدید شده. در طول روز تکرر دارم اما موقع خواب در ظهر یا شب بسیار شدید تر میشود جوری که اختلال خواب پیدا کردم و از خواب وحشت پیدا کردم موقع خواب دست کم 4 الی 5 بار میرم دستشویی. هر یه ربع به بار. نزدیک به ایام پریودی جوری شب ها تکرر میگیرم که شب ها تا 5 صبح هر 5 دقیقه میرم دستشویی.
    میزان ادرار کمه ولی حس دفع بسیار شدیدا جوری که دل درد می گیرم و اصلا قابل تحمل نیس. چند بار ازمایش کشت ادرار دادم اما مشکلی نبوده. سونوگرافی کلیه مثانه دادم چیزی نبوده فقط گفتن حجم مثانه کو چک شده.
    اقای دکتر من باید چیکار کنم . دیگه واقعا عاجز شدم دانشگاه رفتن بیرون رفتن برام سخت شده. خوابم کاملا بهم ریخته .6ماهه ازدواج کردم موقع نزدیکی با همسرم با اینکه قبلش ادرار میکنم ولی باز هم احساس ادرار شدیدی بهم دست میده که داره رابطمو خراب میکنه. بگید من چیکار کنم و مشکلم چیه
    ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار عصب مثانه بگیرید 02122642744 09351142080
  • تصویر کاربر فرشید جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام ۲۳سال دارم رو ی آلتم و قسمت پایین دونه های سفیدی به وجود اومده که گاها از داخل اونا مو می روید و گاهی هم میشه ماده داخل آنها رو مثل جوش تخلیه کرد میخواستم بدونم این دونه ها چی هستن آیا درمان دارد یا خیر؟
    سوال دیگه اینکه موهای زاعد تا قسمت سر آلت درحال گسترش هستند آیا طبیعی هست؟
    برای درمان چه باید کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      معاینه و بررسی هورمونی
  • تصویر کاربر yasin جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دکتر کرمی
    شما گفتید " قولنج آلت خود را در حآلتی که سفت شده و مخصوصا صبح موقع بیدار شدن بشکنند که می تواند باعث شکستگی آلت تناسلی گردد. " آیا این کار صد در صد باعث شکستکی می شود ؟!
    من امروز صبح بعد از بیدار شدن از خواب در حالتی که الت سفت شده این کار را کردم و صدای تق خیلی کوچکی داشت اما بعد از این کار با هیچ کدام از علائم بالا مواجه نشدم ، نه کبودی نه درد . . .، در نعوظ و سایر علائم هم هیچ مشکلی ندارم و الان بعد از چند ساعت هیچگونه دردی احساس نمیکنم . آیا جای نگرانی دارد ؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      jتکرار نکن
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام؛
    آقای دکتر بنده از سال گذشته با احساس درد در بیضه چپ به پزشکی در شهرستان خودمان مراجعه کردم که پس از انجام معاینه و سونوگرافی اعلام کرد که واریکوسل خفیفی وجود دارد. به بیمارستان تجریش هم مراجعه کردم که همکاران شما نیز جواب مشابهی ارائه کردند. آزمایش اسپرم هم تجویز شد که انرا نیز انجام دادم که ایشان گفتند باید تکرار شود. (که البته هنوز آنرا تکرار نکرده ام)
    حدودا شش ماهی است برای بچه دار شدن اقدام کرده ام که هنوز میسر نشده است. لطفاً راهنمایی بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      زود است صبر کن
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر همسر من 31سالشه کارش هم راننده چند روزه درد بیضه دارم 4ساله ازدواج کردیم هنوز باردار نشدم ازمایش اسپرم هم داده خوبه ولی نمیدونم علت درد بیضه از چیه خودشون میگن که وقتی فشار میاد روش درد میکنه دستشو نمیتونه بهش بزنه من خیلیی نگرانم لفا" راهنمایی فرمائید من ساکن مشهد هستم اگر دکتر خوبی سراغ داشتین بیزحمت معرفی کنید
    با تشکر از صبروحوصله شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشهد دکتر زیاد است
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    با سلام

    بنده به دو پزشک مراجعه کردم که اولی گفته حتما باید عمل واریکوسل انجام بدم و دومی گفته نیازی نیست و قرص ویتامین برام تجویز کردن که میخواستم نظر شما رو هم بدونم.

    نتیجه سنوگرافی :

    واریکوسل جزئی دوطرفه و هرنی انگوئینال جزئی دو طرفه. هیدروسل مشاهده نشد

    نتیجه تست سمن:

    Test Result Unit

    Volume 3 ml

    Color Gray-white

    pH 7.4

    Liquefaction 30 min

    Total sperm Count 26 million/mL

    Class A:Rapid progressive 15 %

    Class B:slow progressive 20 %

    A+B : Total progressive 35

    Calss C: Non progressive 25 %

    A+B+C : Total Motile 60 %

    Class D : Static(Immotile) 40 %

    Abnormal morphology 15 %

    Total motile funct Sperm 40 Millon

    Round cell 2-3 /HPF

    W.B.C 5-6 HPF
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر بچه دار نیستید باید بررسی شوید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب