اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام پسری هستم26 ساله پنجم ابتدایی بیضه سمت راستم ضربه خورده و به بالا نزدیک زیر شکمم(بین الت و کشاله ران) جابجا شده بیضه سمت چپم مشکلی نداره متاسفانه دیر متوجه این مشکلم شدم حالا میخوام بدونم این موضوع میتوان در اینده مشکل ساز بشود؟ وایا نیازی به جراحی هست یا خیر؟خواهش میکنم منو از نگرانی در بیارین .یک دنیا ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر توکلی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    با عرض سلام-ببخشید اقای دکتر شما متخصص کلیه و مجاری ادراری خوب درشهر مشهد که هم عالم باشن و تشخیصشون خوب باشه هم متهد و مومن میشناشید بهمون معرفی کنید-با تشکر فراوان
    (ببخشید در آدرس ایمیلم 31 به انگلیسی هست ولی اینجا فارسی مینویسه)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      شما لطف دارید
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر کرمی:
    خانم من 23 آذرماه 93 به علت داشتن سنگ حالب بستری و سنگ شکن درون اندامی (TUL) و پس از گذاشتن دابل جی سنگ شکن برون اندامی شده و ترخیص گردید.
    حدود سه هفته بعد درد شدیدی در ناحیه شکم داشت و دکتر ایشان اظهار داشت که از تبعات دابل جی است و بایستی درآورده شود و این کار را هفته بعد از آن انجام داد.
    حدود یکماه قبل مجددا خانمم درد شدیدی را در ناحیه پهلو احساس کرد که با مراجعه به پزشک برای ایشان مسکن تجویز کردند. هفته بعد از آن و به دفعات دچار تب و لرز شدیدی شد و ادرارش نیز بریده بریده دفع میگردید که با مراجعه به پزشک و انجام سونوگرافی و سی تی اسکن تشخیص سنگ حالب داده شد که حدود 5 روز قبل سنگ شکن برون اندامی شد و از آن روز به بعد تکه های سفید رنگ به صورت رشته و لزج دفع میکند و در مواردی هم ادرارش کدر و زرد کم رنگ یا شیری است ولی خروج ادرار به راحتی صورت میگیرد.ضمنا ایشان بسیار کم اشتها شده و بیشتر اوقات احساس استفراغ دارد.
    از حضور دکتر سوال من اینست که وضعیت فعلی خانم من چگونه است و بایستی چکار کنیم.
    قبلا از گرفتن وقت آقای دکتر عذرخواهی میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید عکسش را ببیتم
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با سلام من یک سوال داشتم آلت تناسلی من در حالت نعوظ 14 سانته آیا خیلی کوچیکه آیا مشکلی ایجاد میکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من برای جراحی کجی الت تناسلیم میخواستم بدونم شما با بیمارستانی عمل میکنید که با بیمه قرارداد داره؟آخه هزینش خیلی برای من مهمه
    بیمارستانهای خصوصی حدود 4000000(چهار ملیون) تومن برای این جراحی میگیرنوبعد شما میفرمایید عل ساده ای هست در صورتی که به من گفتن عمل فوق العاده ظریفیه و تضمینی هم برای درست شدن ندادن""بنده طلبه هستم و بخاطر مشکلم تا حالا ازدواج نکردم هزینه ای که به من گفتن برای یه طلبه خیلی بالاست"" اگه ممکنه سوالم رو در قسمت عمومی نزارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید عکسش را ببینم
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام دارو گیاهی دارم که سنک گلیه تا ده میل را به راهتی تمام دفع میکند در طول 9سال کذشته بیماران زیادی را توانستم درمان کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      موفق باشید
  • تصویر کاربر شهرام جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید , آقای دکتر من دو سه هفته ای است که تکرر ادرار دارم و هر چند گاه بطور خفیف بویژه هنگام نعوظ در آلتم درد احساس میکنم . به ارولوژیست هم رفته ام گفته که مورد خاصی نیست.ضمنا 18سال دارم .اگه ممکنه راهنمایی ام کنید . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      اهمیت نده مشکلی نیس
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    با عرض سلام واحترام.آقای دکتر بنده از بیضه چپ دچار وارکوسل گریدیک(حدود3mm) می باشم و دچار کم تحرکی اسپرم می باشم و پس از 9 ماه هنوز بچه دار نشده ایم.سئوالم این است که بنده بیضه راستم سالم است وفقط بیضه چپ واریکوسل دارد آیا فقط با بیضه راست نمی توان بچه دار شد؟ یا امکانش هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر معصومه جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدر 61سالشونه پدر سونوگرافی اتفاقی تو کلیه اش چپش دو کیست کورتیکال 12و9میلیمترودر کلیه چپش یه کیست31میلیمتر دارن که خیلی نگران هستند هیچ علامت ودردی نداره، الان ما باید چیکار کنیم،آیا باید عمل کنن خیلی نگران هستند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    با سلام.جناب آقای دکتر بنده واریکاسول دارم و آزمایش بنده از لحاظ اسپرم با کم تحرکی مواجع بود.البته در زمان نمونه گیری به جای 3 روز بنده یک روز از خروج منی (نزدیکی) گذشته بود.آیا این می تواند دلیل نشان دادن تحرک کم اسپرم در آزمایش شده باشد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب