دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    بنده آزمایش اسپرم انجام داده‌ام و دکتر گفته نطفه شما ضعیف است. خواستم ببینم مشکل اصلی بنده در چیست؟ جواب آزمایش را ضمیمه کرده‌ام.
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      حرکت ضعیف است
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام.با تشکر از سایتتون.من 17 سالمه.اندازه آلتم 16 سانتی متر هست لطفا بگید به نظرتون کوتاهه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    باسلام من حدودیک ساله که اقدام به بارداری کردم امانتیجه نداشت هم واریکوسل دارم هم دوطرفم فتق نتیجه ازمایش اسپرمم به این صورته
    volume;2.9
    ph;8
    concentration;62
    progressive moltility;46
    normal morphology;31
    msc;28.5
    functional sperm concen;14.5
    smi;170
    all sperm;179.80
    بهم گفتن باید عمل شم نظرشما چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر حسینی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده چند روز پیش هنگام دفع ادرار در انتهای ادرار با خون مواجه شدم که به همین منظور نزد متخصص کلیه و مجاری ادرار رفتم و پس از انجام سونوگرافی و آزمایش در دو مرحله که مرحله اول فقط آزمایش ادرار و در مرحله دوم آزمایش پروستات ( چهار مرحله ای ) انجام دادم و نتایج آزمایش بشرح پیوست ارسال می گردد
    و بعد از نتایج آزمایش و سونوگرافی دکتر گفت که شما عفونت قدیمی پروستات دارید و داروی امنیک 0/4 ( شبی یک عدد ) و افلوکساسین 200 ( هر 12 ساعت یک عدد) تجویز نمودند که پس از خوردن داروها با بی خوابی - بی اشتهایی - تپش قلب - داغ شدن بدن و گیجی و سردرد مواجه شده ام و به خاطر همین مجبور به قطع دارو شده ام لذا به همین منظور خواهشمندم آیا تشخیص دکتر درست بوده یا نه ؟ و بعد برای مصرف قرص ها چه باید بکنم ؟ واگر نیاز به مراجعه حضوری نزد شما می باشد دستور بفرمایید تا نوبت بگیرم .
    ضمنا بنده هیچگونه درد و یا سوزش ادرار ندارم
    و 10 سال قبل عفونت ادراری داشتم که خیلی شدیدتر بود کل ادرار بنده با خون بود که باز با رفتن پیش متخصص و تجویز جنتامایسین بهبودی یافتم .
    ممنون از محبتی که خواهید فرمود ...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      در خدمتم
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 18 سالمه و طول آلت تناسلیم در حالت شل 4 سانت و در حالت نعوظ فقط 10 سانته و حتی قطرشم نازکه میخواستم ببینم ایا بزرگ تر میشه و اگه نمیشه راهی غیر از عمل برای بزرگ تر کردن هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر اکبر سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر از اردبیل مزاحمتون شدیم مادر من 58سال سن دارد مدت 2 ماه است دچار عفونت ادراری شده و چند روز بهبود می یابد ولی دوباره مبتلا می شود ازمایشات تست ائرار کشت ادرار سونو گرافی از کلیه و مثانه را انجام داده ایم کشت ادرار عفونت را نشان داده اند و همچنین سیتی اسکن انجام دادیم polipمثانه تشخیص داده شد ودکتر حسین خانی متخصص کلیه سیتوسکوبی انجام داد و قارچ تشخیص دادند و باتولوزی نیز سلول سرطانی نشان نداده اخرین بار نیز عکس با ماده حاجب گرفتیم که دکتر تشخیص دادند چیز مهمی نیست و فقط جدار مثانه کمی زیاد شده و 2مهره دیسک دارد خونریزی مدتی قطع شده و دوباره ظاهر میگردد درد در هنگام ادرار و در بهلو ها ندارد در ضمن 4روز در بیمارستان بستری شده و انتی بیوتیک تزریق کردند بعلت تب ولرز اکنون مشکل ایشان فقط خون در ادرار است لطفا ماراراهنمایی فرمایید روحیه مریضمون بعلت خونی که میبند خیلی کم است اقای دکتر ما همشهری شما هستیم توروخدا مارو راهنمایی کنید خیلی نگرانیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      02122642744 هماهنگ نمایید
  • تصویر کاربر پارسا سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید

    من۱۹ سالمه طول التم۱۶/۵ یا۱۷ سانته قطرشم۱۳ سانته نامزدم میگه خوبه ولی من احساس میکنم کوچیکه بخاطر این ی مدته کرمه کینک سایز یا همون لارگو خریدم میخواستم ببینم عوارض داره این کرم یا ن؟؟
    و طول التم طبیعیه؟؟؟
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است
    2. تصویر کاربر پارسا سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      اقای دکتر اون کرم عوارض داره یا ن
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ومطلق سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    باسلام من و همسرم یک سال ونیم هست که باهم ازدواج کردیم ایشون در مدت نامزدی تمایل و توانایی زیادی در برقراری رابطه جنسی داشتند وخود من هم همینطور اما بعد از ازدواج من متوجه شدم که ایشون میل به برقراری رابطشون رفته رفته کم میشه تااینکه الان حدود 4ماه هست که ما هیچ رابطه ای باهم نداشتیم واین درحالیه که ما رابطه عاطفیه خوبی باهم داریم.درآخرین نزدیکی ایشون شروع به آمیزش کردن ولی بعداز چند لحظه آلتشون کوچک شد و به اصطلاح خوابید وبعد از اون به بعدما دیگه هیچ نزدیکی نداشتیم درضمن باید بگم ایشون مدتی ترامادول مصرف میکردن ولی الان نه میخواستم علت این ناتوانی رو بدونم واگر به مصرف ترامادول مربوط میشه تا چه مدت بعد از ترک به حالت اولیه برمیگرده. باتشکر برای زمانیکه به من دادید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشاوره ضروری استدکتر ستوده 02188209216
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    باسلام حضور دکتر عزیز بنده 44سال دارم با انجام سونوگرافی متوجه این بیماری شدم که ازنوع درجه یک دردو طرف میباشد وازآنجا که میخواهم بچه داشته باشم و دو سالی هم هست که موفق نشده ام آیا باید عمل کنم ونظرتون در مورد درمان با تب سنتی چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر س-نگران سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    چند وقتی هستش بعد نزدیکی لک بینی دارم رو لوپ کوچیکم زائده های کوچیکی می بینم مراجعه کردم متخصص زنان و ماما گفتن زائده طبیعی سوزش دلیلش عفونت قارچی. ولی از نگرانی امورات روزانه زندگیم مختل شده می ترسم زگیل باشه. چند ماه ازدواج کردم نگران زندگیم هستم عاجزانه از شما کمک می خوام من شهرستان می شینم نمی تونم حضوری خدمت برسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب