دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسين شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 645 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر سلام ،
    دارم ديونه ميشم ، به خاطر اين موضوع به مسابقات بدن سازي نرفتم بعد از ٣ ماه زحمت،
    با دوست دخترم تقريبا ٢ هفته پيش از مقعد سكس كردم ، بعد از ٣ روز روي الت تناسليم حدود ٩ تا تاول متمركز و كوچك و بزرگ زده بود ، رفتم دكتر قرص اسيكلوير داد و تاول ها رو فشار دادم و خاليشون كردم و در حال ترميم بودن كه خوشحال بودم ولي امروز باز چند عدد تاول ريز پايين تره سري قبل زد ،تو رو خدا كمكم كنيد دارم رواني ميشم اين قضيه تا كي ادامه داره ،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      به تبخال میخورد اسیکلوویر بخورید
  • تصویر کاربر المیرا شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    دکتر سلام و خداقوت.همسرمن قبل از عمل واریکوسل تعداد اسپرم هایشان ۱۶ملیون بوده ک داری ۵۰درصد حرکت هستن اما از این ۵۰درصد فقط سی درصد حرکت رو به جلو دارد و ده درص حرکت کند و ده درصد بی حرکت پنجاه درصد دیگه هم گویا مرده هستن حال ایشان توسط شما عمل شدن آیا امکانشهست بعد از عمل وضعیت اسپرمشان نرمال شود یا هر چقدر هم که خوب شود به حد مورد نیاز برای بچه دارشدن نمیرسد؟من خیلی نگران هستم ممنون میشوم پاسخ سوالم را بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      50 در صد کمک کننده است
  • تصویر کاربر المیرا شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید .دکتر نزدیکی سه روز بعد از عمل واریکوسل چه عوارضی دارد؟و اینکه همسر من بعد از عمل واریکوسل ب شیوه لاپاراسکوپی بیضه هایش متورم شده و نگران هستیم آیا مشکل خاصی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباشید
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر
    احتراما " بنده در بعضی از روزها احساس میکنم التم به داخل بدن عقب رفته یعنی بیش از حد قبل جمع میشود و به نظر میرسه پوست اضافی داره که کمی مرا ناراحت میکند و اذیت وباید با دست بگیرمش و بکشمش بیرو تا نرمال شود ولی در بقیه موارد مشکلی ندارم در حالت نعوذ هم ازش راضی هستم هم بزرگه وهم مقاربت مطلوبی به من میدهد . لطفا راهنمایی بفرمایید. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      حساس نباش
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    این ازمایش اسپرم منه
    مقدار منی:۱.۱سی سی
    تعدا کل اسپرم:65000000
    Motility:68%
    active motile:54%
    sluggish motile:14%
    Normal morphology:90%
    1.نظرتون در مورد ازمایشم چیه؟
    2.من یکماه پیش رفتم پیش متخصص که گفت واریکوسل گرید2داری ولی زیاد مهم نیست نظر شما چیه ایا نیاز به عمل دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام.خیلی خیلی ببخشیدکه سوالاتم زیادشد.من تک بیضه هستم ویکی ازبیضه هایم باعمل جراحی به توسط پزشک به دلیل عدم نزول بیضه ازبدنم خارج شده.
    پزشکم بهم گفت که اسیدسیتریک ورنگ خوراکیE122وE133 (که به بسیاری ازتنقلات وخوردنی ها ونوشیدنی هاافزوده میشود)اگربه میزان مجازمصرف شودتاثیرنامطلوبی روباروری ومیل جنسی مردندارد.حالامن سوالی دارم که دنبال دکتراورولوژی متخصص میگشتم که متوجه تخصص شماو پرسش وپاسخ اینترنتی درسایت شما شدم
    میزان مصرف مجازاسیدسیتریک ورنگ خوراکی E122وE133برای من به گونه ای که برقدرت باروری ومیل جنسی من ضرری نداشته باشدچه قدراست؟(بافرض خوب بودن وسالن بودن جواب آزمایش اسپرمو گرافی)
    خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      ضرری ندارد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام. اندازه آلت تناسلی(درازا)11.5cmطبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام.من تک بیضه هستم ویکی ازبیضه های من توسط پزشک باعمل جراحی به دلیل عدم نزول بیضه ازبدنم خارج شده. چندوقت پیش دریه جایی خواندم که احتمال بروزسرطان بیضه درافرادی که بیضه نزول نکرده دارندبیشترازافراددیگراست.
    آقای دکتربااین که بیضه ام راگاهی اوقات درحمام چک میکنم وموردمشکوکی ندیده ام ولی خیلی نگرانم.آیامطلبی من خوانده ام شامل من هم میشود؟(باتوجه به اینکه بیضه نزول نکرده من ازبدنم خارج شده)
    لطفاتوضیح بدین تاازنرانی دربیایم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام. من تکبیضه هستم ویکی ازبیضه هایم به دلیل عدم نزول بیضه باعمل جراحی توسط پزشک ازبدنم خارج شده.من آزمایش اسپرموگرافی دادم.جوابش بدین شرح است:
    Volume:3.3ml
    Color&Appearence:Milky%
    Liquifactin time:60min
    Viscosity:AbNormal
    PH:7.3
    Concent:88
    Prog.Motil.:56%
    Norm.Morph.:39%
    MSC49.2M/ml
    FSC:33.0M/ml
    SMI:250
    All Sperm:290.4M
    Motile Sperm:162.3M
    Func. Sperm:108.9M
    سوال اول:جواب آزمایش چگونه است؟
    سوال دوم:توسایتتون نوشته بودین که به بیماراتون پیشنهادمیکنین برای انجام آزمایش اسپرموگرافی به مراکزناباروری مراجعه کنن.ولی من این مرکزرادرتبریزنتوانستم پیداکنم وباری انجام آزمایش اسپرموگرافی به آزمایشگاه مرکزی استان ذربایجان شرقی(سیدحمزه)مراجعه کردم.به نظرتون این آزمایشگاه مرکزی استادآذربایجان شرقی(سیدحمزه)درانجام آزمایشات ازدقت کافی برخورداراست؟وجواب ارائه شده ازاین آزمایشگاه (آزمایشگاه مرکزی استان آذربایجان شرقی_سیدحمزه_)قابل اطمینان ودرست است؟
    خواهش میکنم پاسخ بدین .خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر اسی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    با سلام من درباره ی کلفتی آلتم مشکل داشتم چقدر باید باشه؟ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب