دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عرفان جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر کرمی من 15 سال سن دارم و هنوز هیچ ریش و سیبیلی در نیاورده ام درصورتی که دوستان هم سن و سال خود دو برابر ریش و سبیل دارند ومن فکر کنم که کوچکی الت دارم زیرا الت من در نعوط 7 cmوحالت معمولی3 استو سینه هایم بزرگ است میخواستم بدانم من مشکلی دارم یعنی نابارور میشوم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی هورمونی شوید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    دلایل کوچکی آلت تناسلی و روش های درمان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    آیا آلت تناسلی کوچک یا مخفی قابل درمان است ؟
    درصورت درمان راهنماییهای لازم را انجام دهید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      کاهش ورن
  • تصویر کاربر جواد جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید >جوانی هستم 20ساله که 4ماه پیش به علت پیچیدگی بیضه راستمو جدا کردند حالا هم بیضه چپم واریکوسل متوسط داره >دکترم گفته اگر فعلا عمل نکنم بهتره >نظر جنابعالی چیه >آیا میتونم از طریق طب سنتی و داروهای گیاهی ضد سودا درمان بشم که اصلا نیازی به عمل نباشه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
  • تصویر کاربر مجتبی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    با سلام و درود
    حدود 3 ماه پیش دردی در بیضه احساس میکردم که با سونو گرافی تشخیص توده تایید شد و در مدت 2 ماه دو تا سونو گرافی جدید دیگه دادم اما سایز توده و بیضه تغییری نکرده بود بعد با جراحی و برداشتن فقط توده جواب پاتولوژی سمینومای کلاسیک بود البته در آزمایش خون (LDH ,Beta HCG ,CEA , Alffa Feto Protein )همشون پایین بود. بعد دکترم گفت که نمونه رو بدم جای دیگه هم آزمایش کنن که در جواب پاتولوژی دوم PLAP & C-Kit مثبت بودو CD30 منفی بود (سونوگرافی از کبد و کلیه و شکم مشکلی نداشت) با توجه به این توضیحات به نظر شما نوع تومور خوش خیم هستش یا بد خیم و راه درمان چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      جواب سونو را بفرستید
  • تصویر کاربر منصور شنبه ۲۹ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    مردی 42ساله ام ،2سال قبل خانمم سقط داشت ومن مرتبا آز دادم،آخریش به شرح زیر است:volume 1/8
    Count 70
    Non motile l 60
    Sl motility 'll 20
    Fast motil lol 20
    Abnormal forms 30
    Deform neck 5
    Round head 10
    Small head 10Defo
    rmed head
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      خوبه ارتباط سقط با ازمایش وجود ندارد
    2. تصویر کاربر منصور شنبه ۲۹ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون از شما،میشه بگید با این وضعیت ميتونيم بچه دار بشیم؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بتول جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید
    جناب آقای دکتر کرمی
    زنی هستم 29 ساله متاهل که چند سالی است دچار تنگی مجرای ادرار هستم قبل از ازدواج توسط پزشک مورد عمل جراحی قرار گرفتم که بهبود زیادی نداشتم اکنون 7 سال از عمل جراحی میگذرد عملی که معروف به میل زدن بود .. اکنون همواره احساس ادرار میکنم اما قادر به تخلیه آن نیستم قطره قطره آمده و فشار مناسب ندارد و همواره مثانه پر بوده و احساس ادرار میکنم به طوریکه شب نمیتوانم بخوابم و مدام به دستشویی میروم ... انواع داروهای مختلف را مصرف نموده و در سونوگرافی مثانه و کلیه ها در وضع عادی به سرمیبرند .. حال میخواستم حضورا خدمت برسم .. نظر حضرتعالی چیست ؟
    تا بحال وضع حمل نداشتم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید سیستوسکوپی شوید 02122642744
  • تصویر کاربر شهاب جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.آقای دکتر من بعداز فعالیت ورزشی(فوتبال)دچار درد خفیفی زیر شکم ودرد مبهم بین بیضه ی سمت چپ وناحیه کشاله میشم.علتش چی میتونه باشه?نیازه که سونوگرافی انجام بدم?
    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام مادر بزرگ بنده بیمار شما هستند بعد از مراجعه و خوردن داروهای کلسیم 500 راموفارمین وفولیک اسید5 حال ایشان چند روزی بهتر شده وبعداز آن پای چپ ایشان باد کرده ودست درد شدیدی به صورت لحظه ای دارن در ضمن ایشان داروی استیرونولاکتون25 بابت قلب مصرف میکنن لطفا راهنمایی بفرمایید با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر سارا جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام دختری27 ساله هستم و دچار تکرر ادرا و کمردرد و پهلو درد
    به مدت چند ماهی شدم کمی کم خونی هم داشتم که با دارو برطرف شده .. ممکنه مشکل کلیه باشه به دلیل گرفتگی و درد پهلوهام لطف میکنید جوابم رو تو سایت بدید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو و ازمایش ادرار بدهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب