دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رویا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    با سلام
    دختری 23 ساله هستم و به مدت 10 روز دچار تکرر ادرار شده ام ادرارم به شکل کامل تخلیه نمی شود و خیلی زود دوباره احساس دفع ادرار پیدا می کنم ولی مقدار ادرار کم است در سونوگرافی همه چیز طبیعی بود فقط از 273 سی سی ادرار در مثانه پر بعد از تخلیه هنوز 27 سی سی ادرار در داخل مثانه ام بود در حال حاضر انتی بیوتیک سیپروفلوکساسین و یک دیورتیک تلورین 2 مصرف میکنم ولی تغیری ایجاد نشده خیلی دارم عذاب میکشم لطفا جوابمو بدید با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      اب زیاد میل کنیددرست میشود
  • تصویر کاربر پارسا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید اقای دکتر
    افتادگی بیضه دارم راه درمان چیست؟
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      درمان نمیخواهد
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید ،جوانی هستم ۲۰ ساله دارای یک بیضه ،زیر همین یک بیضه که جپ هستش یه سری رگهایی مثل کرم وجود داره که وقتی دراز می کشم محو میشن ،میخواستم ببینم آیا این رگها نشانه ی بیماریه یا طبیعیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    دختری مجرد و 25 ساله هستم.از چند سال قبل وقتی که ادرارم را حبس می کردم بعدا در یک بار خالی نمی شد و بعد از چند بار ادرار کردن مثانه ام خالی می شد, اکنون حدود چند ماه است که این مشکل بیشتر شده و حتی در حالتی که ادرارم را حبس نمی کنم مثانه ام خالی نمی شود, در حالی که احساس ادرار داشتن دارم بعد از کمی آمدن ادرار قطع می شود و دوباره بعد از ده دقیقه به ادرار که می روم کمی می آید و قطع می شود ولی یک جا مثانه ام خالی نمی شود. دو بار هم به متخصص اورولوژی در شهر خودمان مراجعه کرده ام دارو داده است ولی مشکلم کاملا حل نشده و بعد از ام ار آی گفته که اعصاب کمرم ضعیفه و از تخلیه کامل مثانه ام جلوگیری می کند. باید با راه رفتن در آب و ورزش اعصاب کمرم را تقویت کنم. در صورت امکان راهنماییم کنید. نگرانم کخه مشکل جدی پیش نیاید. بسیار متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار عصب متانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 905 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر نجاتم بدید بنده وقتی سیگار میکشیدم غریزم بیشتر میشد رفتم دکتر روانپزشک بهم دارویی داد فلوکستین یه هفته دارو خوردم همراه پراپانول تپش قلبم داشتم غریزم کم نشد هیچ صدبرابر بدتر شد بعد رفتم دکتر مجاری تو تبریز اون پروستاتون بهم داد اثر نکرد دکتر پوست هم رفتم یه دارو پماد داد همراه داروی دوکسپین و و کتوتیفن مشکل من اینه یه خال مانند چیزی پایین کلاک التم دراومده خیلی کلاهک و درون التم و حتی بیضه هام درد داره درون التم گرمه از صبح تا شب تحریک میشم حتی سرکار راحت نمیتونم بشینم و نعوذشو از دست داده تا نصف و رابطه جنسی هم نداشتم البته اقای دکتر سیگارو هم ترک کردم خیلی وضعم حاده اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است
  • تصویر کاربر فرزاد سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر ضمن تشکر از زحمات شما هنگامی که صبح ها از خواب بیدار می شم و التم در حالت ارکشنه ادرار سخت میاد مثل یک نخ باریک ولی در مواقع طیبیعی خوبه ایا این طبیعیه ؟؟؟ا باسپایس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر پوریا پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    آیا تاخیر در درمان فتق ایرادی دارد ؟
    من مایلم دو ماه دیگه عمل کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      زودتر بهتر
  • تصویر کاربر ج پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    34 سال سن دارم و حدود 5 ماه پیش سنگ کلیه دفع کردم و یه مدتی هست التهاب در قسمت پایین مثانه که حس میکنم پروستات باشه دارم ، در هنگام ارگاسم حس میکنم خروج منی قطع شده ولی اینطور نیست و مدتی ست ارگاسم مثل سابق ندارم، سونوگرافی انجام دادم که تشخیص دکتر طبیعی بودن سایز پروستات و برجستگی جزیی در سمینال وزیکول دوطرف بود.....
    لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر بهمن پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام،اقاى دكتر من ١٥سالم است و التم بسيار كوتاه هست چه كنم خواهش مىكنم كمكم كنيد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      اندازه در حالت نعوظ چقدر است
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر: پسر 5 ساله ام از یکسالگی متوجه شدیم که سنگ کلیه دارد و در سن یک و نیم سالگی در بیمارستان مرکز طبی برای خارج کردن سنگ عمل باز کردند از سه سنگ که در کلیه چپش داشت فقط بزرگه را که حدود 10 میل بود خارج کردند. از آن وقت تاکنون تفریبا هر سه ماه یک بار سونوگرافی گرفته ایم. بیشتر سونوها را پیش دکتر جنتی انجام داده ایم که طی تقریبا سه سال گذشته به تناوب اندازه های متفاوتی اعلام می کردند که بعضی وقتها بزرگ می شد بعضی وقتها کوچک می شد. و گاها هم پیش می آمد که می گفتند سنگ دفع شده و چیزی وجود ندارد. اما نکته ای که وجود داشت این بود که دو سه بار به صورت همزمان در جاهای مختلف سونو می گرفتیم که اکثرا با نظر دکتر جنتی اختلاف داشتند و اندازه های بزرگتری را اعلام می کردند. و وقتی این مساله را با دکترهاش(دکتر مدنی - دکتر اتوکش) در میان می گذاشتیم بیشتر نظر دکتر جنتی را قبول می کردند. بهر حال الان در وضیعت موجود طبق آخرین سونوگرافی کیله چپش دارای دو سنگ به اندازه های 8 و 3.3 میل می باشد و الان چهار پنج روزی هم هست که تکرر ادرار دارد و تقریبا هر 30دقیقه دستشویی می رود که بعضی وقتها حجم ادرار معمولی دارد اما بعضی وقتها هر چه زور هم می زند ادراری ندارد. آزمایش گشت ادرار هم دادیم و همین امروز جواب دادند که منفی بود. مدارک به پیوست به حضوتان ارسال می شود.ضمنا داروهایی که مصرف می کند پلی سترات کا روزی سه بار هر بار 8 سی سی، قرض ب6 هر روز یک عدد 40 میلی گرمی، هیدروکلرتیازید هر روز نصف قرص. وزن خوش هم 18.5 کیلو می باشد. لطفا راهنمایی بفرمایید. قبلا از اینکه توجه می فرمایید ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید مدارکتان را کاملا ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب