دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اسماعيل چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما
    پدرمن ٧٢ سال سن دارند كه حدود ١سال است شب ها تكرر ادرار شديد دارند.اين تكرر ادرار با بيهوشي كامل بعد از يك يا دو روز مي باشد وبستري در بيمارستان كه باعث ديابتي شدن ايشان شد.در ضمن ايشان پاركينسون و سكته مغزي نيز دارند.
    باتشكر از شما
    تاكنون كسي نتوانسته بيماري ايشان را تشخيص بدهد سونوگرافي كليه و پروستات نيز سالم است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار عصب مثانه بگیرید مشخص میشود
  • تصویر کاربر بهزاد چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، وقتتون بخیر.
    2 ماه پیش 2 ضایعه کوچک برروی آلت تناسلی بنده به‌وجود آمده، که بعد از 2 هفته و مطالعه در مورد اون متوجه شدم که زگیل تناسلی است. بعد از اون اتافق، 3-4 بار با نامزدم نزدیکی داشتم. برای زگیل‌های تناسلی خودم چون تعدادش بسیار کم و کوچک بود و خیلی زود اثرات بهبودی و خشک شدن در اون‌ها پدیدار شد، بعد از چند باری که به پزشک مراجعه کردم و ازمایشات اچ آی وی و بیماری های عفونی دیگه رو دادم، اقدام درمانی انجام ندادم (الان هم فقط 2 تا زگیل کوچک باقی مونده که در حال خشک شدن و کوچک شدن هست). اما نامزدم 2-3 روزه که سوزش در هنگام مدفوع کردن داره. ایشون به موروئید هم مبتلاست و امروز متوجه شده که چند تا جوش بزرگ قرمز در اطراف مقعدش و یه جوش قرمز در واژنش ظاهر شده.
    با توجه به این که ایشون خانم هستن و احتمالا نمیتونن برای درمان به شما مراجعه کنن، میخواستم ببینم اولا شما به‌عنوان پزشکی که متعمد خیلی از مردم هستید، پزشک زنان مورد تاییدی رو میتونید معرفی کنید به بنده. و دوم اینکه با توجه به هموروئید ایشون که البته سال هاست بدون ازار در بدنشون وجود داره و احتیاجی به درمان نداشتن، آیا میشه از روش کرایو برای درمان استفاده کرد، یا حتما باید لیزر یا عمل جراحی صورت بگیره. (در ضمن ایشون 25 سال و بنده 28 سالم هست).

    با تشکر بسیار زیاد از زحمات شما، جناب دکتر کرمی عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 تماس بگیرید
  • تصویر کاربر سينا چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    4 ماه پيش عمل واريكوسل انجام دادم دوبار آزمايش اسپرم دادم يك با 24 ميلييون و بار ديگر 14 ميليون تعداد اسپرم ها بودن ، براي بار سوم ميترسم تعدادشون دوباره پايين بياد آزمايش نميدم ، چه كار بايد بكنم چه تغذييه اي را بايد درپيش بگيرم خواهشن راهنمايي كنيد با قرص و آمپول ميونه خوبي ندارم - گردو ، كشمش ، سير ،پياز ،انجير و موز و ميوه جات و سبزيجات دارم مصرف ميكنم با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به ازمایش زود زود نیست
  • تصویر کاربر خجسته چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 713 مشاهده پرسش
    با سلام-بیمار خانم 80 ساله تنها با سابقه بیماری آسم کنترل شده و 9 زایمان طبیعی می باشد که دچار تکرر شدید ادرار و بی اختیاری در کنترل آن می باشد بطوریکه شبها دست کم 4 بار برای دفع ادرار از خواب بیدار می شود و گاها ممکنه تا رسیدن به دستشویی خود را خیس کند و برای این مشکل از قرص تولترودین استفاده می کند که تاثیر زیادی برای وی ندارد.خواهشمند است در این خصوص راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار عصب مثانه بگیرید مشخص میشود
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر ایجانب از بیضه ام سونو گرافی کردم و کیست اپیدیدیم مشاهده نشد ولی در معاینه همکار محترم شما گفتند کیست در ناحیه بیضه راست وجود دارد خودم هم انرا لمس میکنم ایا چنین چیزی ممکن است ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست درمان نمی خواهد
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر چرا اگر بیضه راست کیست اپیدیدیم داشته باشد و بیضه چپ نداشته باشد برداشتن کیست بیضه راست موجب عقیمی میشود در صورتی که معمولا گفته شده بیضه چپ بیشتر اسپرم تولید میکند و حتی دیه ان بیشتر از بیضه راست میباشد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      عملکرد هر 2 بیضه یکسان است
  • تصویر کاربر محمدرضا چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید. آزمایش اسپرم من حدود ۲۹ میلیون تعداد و۲۰ درصد حرکت و۲درصصد شکل نرمال دارد من میخواستم بدونم شکل نرمال باید بالای ۶ درصد باشه یا بالای سی درصد پایا با قرص و دارو قابله درمانه? قبل از هر چیز از پاسخ شما سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      واریکوسل دارید یا نه؟
    2. تصویر کاربر محمدرضا چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      خیر واريکوسل ندارم در سونوگرافی چیزی نشون نداده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به کاری نیست
    4. تصویر کاربر محمدرضا چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر یعنی خودش درست میشه? نگفتید چنددرصد باید شکل نرمال داشته باشم بالای ۵ درصد یا ۳۰درصد ? از پاسختون مچکرم .
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر الیاس یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    جوان بیست ساله هستم که درد در بیضه ی سمت راست و زیر شکم دارم اکثر مواقع و لازم ب ذکر است که عدم تقارن بیضه دارم و بیضه ی چپم پایین تر از بیضه ی زاست است
    تورم ندارم
    بزرگ بودن بیش از حد بیضه هم ندارم روی یضم هیچ علائمی از تومور نیست اما اکثر موقع ها مخصوصا بعد از نزدیگی بیضه درد میگیرم
    1. تصویر کاربر الیاس یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر حتی بیضه راستم هم احساس میکنم جلو تر و بالا تر از بیضه ی چپ هست
  • تصویر کاربر فاروق چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 648 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما جناب آقای دکتر.من از 2 طرف دارای کجی در آلتم هستم ولی بدبختی اینجاس که آلتم هم به زحمت 13 سانت میشه چیکار کنم تو رو به خدا راهنماییم کنید واقعا دارم عذاب می کشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر معصومه چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    خانمی 55ساله سال گذشته متوجه کیست کورتيکال در کلیه چپ شدم .مجدد امسال با درد فراوان مراجعه کردم که کیست بزرگتر شده به اندازه 38در 16میلیمتر .درد و ناراحتی هایی که برای من بوجود آمده بسیار نگرانم کرده ممنون میشم راهنمایی بفرمائید که چه درمانی مناسب است و آیا مجدد احتمال بزرگ شدن ضايعه وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نگران نباش هر 6 ماه پیگیری کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب