دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر mohammad سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من( نوجوونی)۱۳ساله هستم که سابقه ی خودارضایی ام داشتم و ۳ماه است که من این عمل زشت رو ترک کرده ام وخیلی میترسم که در هنگام انجام رابطه جنسی دچار زود انزالی شوم.لطفا به من بگید که این فکر یک باور غلط است یا ممکن است که برایم اتفاق بییفتد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه اصلا نگران نباش
  • تصویر کاربر ابوالفضل سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من در صحت و سلامتی کامل به سر می برم. جهت چکاب یک سری آزمایشهایی انجام دادم. امروز جواب آزمایش رو که گرفتم دیدم که PSA آزمایشم 2.17 میباشد. یعنی من سرطان پروستات دارم. آیا قابل درمان است؟ خطرناک است یا خیر؟ هیچ علامت خاصی در بدنم وجود نداشت و با صحت سلامتی کامل آزمایش رو دادم. سنم هم ۳۵ سال می باشد. البته پدرم سرطان پروستات دارد و سنش ۷۵ است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید شدبدا تحت نظر باشید
  • تصویر کاربر ناصر سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    باسلام من پس از مدتي يبوست دچار اين شدم كه بعد از دفع ادرار مقداري كمي داخل مثانه باقي مي ماند و پس از مدتي هم وقتي مايعات مي خوردم پهلو هايم (كليه ها) درد ميگرفت و احساس ادرار در مثانه نداشتم و پهلوهيم درد ميگيرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر یحیی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    سلام تنگی مجرا دارم دردومرحله تخلیه ادرار دارم دومی بیضه راست من درد خفیف دارد وبالاتراز چپ ایستاده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر یحیی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام تنگی مجرا دارم دردومرحله تخلیه ادرار دارم دومی بیضه راست من درد خفیف دارد وبالاتراز چپ ایستاده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر نمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    با سلام پسری هستم 13 ساله که مدتی بیضه چپم درد میکند و کمی ورم کرده است
    می خواستم بدونم برای چی میتونه باشه و درمان ان چیست؟ لطفا هرچه سریع تر پاسخ دهید...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر مهردادرحیمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید.من پسری 24 ساله هستم وقدم حدود175سانتی مترمیباشدک طول آلتم درحالت نعوض حدودا"10 سانت میباشد.میخواستم بپرسم آیااندازہ آلتم نرمال است یاخیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر حامي شنبه ۲ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2650 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشيد
    من ٣٢ ساله هستم، زماني كه در بچگي ختنه شدم، آلتم در حالت درستي قرار داشت، ولي بعد از چند روز محل بخيه باز شد و خونريزي شديد داد. مجدد به پزشك مراجعه شد و ايشان هول هولكي و براي بند آوردن خون، محل را دوباره بخيه زدند و از اون به بعد كج شد
    ممكنه راهنمايي كنين براي اين مشكل چه راه حلي هست؟
    ممنون مي شم
    1. تصویر کاربر حامي شنبه ۲ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ضمنا تكرر ادرار هم دارم
  • تصویر کاربر amir سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    عکس راارسال کردم ایا نیاز یه جراحی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر amir سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید
    اقای دکتر من درداخل کیسه بیضه کیست اپی درموئیدی دارم که با مرور زمان هم تعداد وهم سایز ان ها بزرگ ت می شود
    1-ایا این کیست ها درمان دارویی دارند یا فقط با جراحی درمان می شود
    2-توصیه شما چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      فقط تخلیه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب