اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتور من 16سال دارم بعد إز خود ارضايي پا واطراف ران پاي راست درد ميكند ايا ممكن است واريكسون داشته باشم سونوگرافي هم رفتم گفتن مشكل نيست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست سونو طبیعی است
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    ایا مصرف 3 بار (به اندازه تعداد دفعات نزدیکی)در هفته قرص سیلدنافیل ضرر دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سعی کن کم کنید
  • تصویر کاربر جمشیدی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر حدود دوسال است که با تشخیس دیابت کمکم دچار کجی شدید الت تناسلی و کوچک شدن ان درد در هنگام نعوظ و کجشدن بشکل دسته عصا میشوم اقای دکتر رشیدی در مشهدپس از معاینه گفتند بافت فیبری درطول مجرای الت ایجاد شده وبا جراحی مراد حاصل نمیشود راه دیگری هم پیشنهاد نکردند ضمنا درطول سنوات گذشته دترو درمانی هم نتیجه نداشته است بفر مایید چه کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    با سلام.
    18 ساله هستم.الت تناسلی من در زمان نعوظ کامل به شدت به سمت بالا میرود به طوری که زاویه تقریبا 90 درجه میگیرد من تا چه زمانی میتوانم عمل نکنم .
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام.حسین هستم 20ساله.ببخشید من در موقعیت ک قرار میگیرم التم بصورت عالی عمل نمیکنه(ان قدر سفت یا محکم نمیشه)نعوذ درستی انجام نمیده میخواستم بپرسم مشکل از کجاست اگه از استرس یا امینت فکری هست چجوری باید استرسمو از بین ببرم موقع نزدیکی.یا اگه از استرس نیست ایا الت تناسلیم مشکلی داره؟
    1. تصویر کاربر حسین جمعه ۳ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر لطفا جوابشونو بدین چون سوال منم هست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سید چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    باسلام و وقت بخیر
    ببخشید آیا بعد از عمل جراحی پروستات ممکن است حجم پروستات بزرگتر از حالت طبیعی شود ( با انجام سونوگرافی )؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله ولی مهم نیست چون داخلش خالی است
  • تصویر کاربر زهرااسلامی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    باسلام بنده چندین ساله که دچار بی اختیاری ادراری وموقع ادرار دچارسوزش هستم تمام مراحل دارویی ورفتاردرمانی روهم انجام دادم ولی خوب نشدم الان نظرشما چیه؟بایدجراحی بشم؟ایادرمانم قطعیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام نوار عصب مثانه 09351142080
  • تصویر کاربر ahmad چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    با سلام و آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما .
    طول طبیعی آلت تناسلی ما مردان چند سانتی متر است و چنانچه کوچک باشد راه حلی یرای اصلاح دارد یا خیر .
    طول آلت بنده در حالت نعوذ 12 سانت است .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام مال شما طبیعی است
  • تصویر کاربر حسنعلی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    باسلام
    ببخشید یه سوال داشتم خدمتتون بنده 29 سال سن دارم و در شرف ازدواج هستم اما فکرم بخاطر آلت تناسلیم بدجور مشغوله آلت من در حالت نعوظ 12/5سانت آیا برای ازدواج مشکلی نخواهم داشت باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام طبیعی است
  • تصویر کاربر سهیل چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    مجددا سلام. آقای دکتر امکان اینکه این زگیل ها به خودی خود از بین برن و کلا از بدن خارج بشن هست یعنی بدن با اون مقابله کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب