اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نجمه جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    با سلام
    پسر5/5ساله دارم که هنگام ادرار کردن به سمت چپ و کمی بالا ادرار میکنه
    دکتر اورولوژیست پس از معاینه با عمل سرپایی مجرای ادرارشو کمی گشاد کرد
    اما مشکلش هنوز باقیست
    لطفا راهنماییم کنید
    اجرتون با امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    چرا واکسن را اصلا به آقایان توصیه نمیکنید؟؟؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      چرا قبل از الودهگی اثر دارد
  • تصویر کاربر شقایق جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ، اینجانب مبتلا به بیماری سیستینوری می باشم، و به علت ابتلا به مشکلات کیست تخمدان داروی اسپرینولاکتون مصرف میکنم خواستم بدونم این دارو برای کلیه با شرایط من مضر هست؟ چون مکانیسم اثر این دارو اثر بر توبولهای کلیه در جهت کاهش باز جذب سدیم و افزایش باز جذب پتاسیم است. ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      چارهای نیست
  • تصویر کاربر محمدنوری جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    باسلام من مجردو33 ساله هستم روی آلتم گهگاهی لک های قرمزظاهرمیشه وخودش محو میشه نه دردداشته ونه خارش می خواستم ببینم نشانه ی بیماریه خاثی هست یانه. باتشکرازشمااستادبزرگوار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر رها جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ما دو ساله ازدواج کردیم اما همسرم نعوظ ناپایدار دارن و این باعث شده نتونیم دخول داشته باشیم.لطفا راهنماییمون کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر دنیا جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،دختری 26 ساله هستم.احساس سوزش در مثانه دارم.که این احساس با خروج ادرار از مثانه کمی تسکین پیدا میکند و بعد از چند دقیقه دوباره شروع میشود.هر دفعه مقدار ادراری که خارج میشود کم است.آزمایش دادم،عفونت ادراری ندارم.قارچ هم ندارم،لطفا کمکم کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست اب زیاد بخورید
  • تصویر کاربر یاسین جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید افتادگی بیضه راستم بیشتر از چپم هست دست که میزنم انگار بیضه جپم کوچکتر از بیضه راستم است ولی سونوگرافی که انجام دادم اندازه دو بیضه نرمال بود ولی بیضه چپم یک میلیمتر کوچکتر بود پیوند کبد هم کردم و قرص پروگراف مصرف میکنم بیضه های راست و چپم درد میکنه گاهی اوقات بیضه چپم بیشتر میتونه کوچکی و درد بیضه برای قرصهای پروگراف باشه یا کوچکی بیضه برای پرو گراف باشه و بعدا به اندازه اولیه برمیگرده . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام..من واریکوسل دوطرفه داشتم که در مشهد با عمل باز انجام دادند ولی بعد از یکسال مجددا عود کرده و گرید سه هست و درد خفیفی داره لطفا راهنمایی ام کنید باید چیکار کنم...خدا خیرتون بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      یکبار عمل کافی است
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    آیا اگر کسی نتواند به دلیل اضطراب ازمایش اسپرم را به شکل استمنا انجام دهد راه دیگری وجود ت
    ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر هاشم جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    منظورم این بود که ایمیل کنم سونو واسکن کلیه رو
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      همینجا
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب