اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اﻟﺒﺮﺯ سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    ﺑﺘﺪﻩ ﭼﻨﺪ ﺭﻭﺯﻱ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻋﻤﻞ ﺭا اﻧﺠﺎﻡ ﺩاﺩﻡ,ﻫﻨﮕﺎﻡ اﺩﺭ اﺭ ﺳﻮﺯﺵ ﺷﺪﻳﺪ ﺩاﺭﻡ و ﺩﺭ ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺑﻴﻦ ﻛﻠﻴﻪ ﺗﺎ ﻣﺜﺎﻧﻪ اﺣﺴﺎﺱ ﺩﺭﺩ ﻣﻴﻜﻨﻢ, ﺿﻤﻨﺎ ﺩﻛﺘﺮ ﻣﻌﺎﻟﺞ اﺯ ﺳﻮﻧﺪ ﺩﺭﻭﻧﻲ اﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﺮﺩﻩ اﺳﺖ , ﺁﻳﺎ ﺩﺭﺩ و ﺳﻮﺯﺵ ﻃﺒﻴﻌﻲ اﺳﺖ و ﺗﺎ ﭼﻨﺪ ﺭﻭﺯ اﺩاﻣﻪ ﻣﻲ ﻳﺎﺑﺪ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      به خاطر سوند است
  • تصویر کاربر مجتبي سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اينجانب مشكل كم بودن تعداد اسپرم و كم بودن تحرك آنها را دارم ، داروهايي نظير ويتامين ايي ، كلوميفن ، رويال ژل ، امگا 3 ، ب كمپلكس ، وينوويتال مصرف نموده و متاسفانه تاثيري نداشت ، داراي يك فرزند دختر مي باشم و براي داشتن فرزند دوم موفق نمي گردم ، آزمايش آخر اسپرم اينجانب تعداد حدود 9 ميليون و درصد 20 حركت داشتنه اند ، خواهشمند است راهنمايي فرماييد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر آزاده چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد آقاي دكتر من خانم بيست و پنج ساله هستم كه حدوده ٥ساله مشكل تكرر ادرار دارم سه سالم هست كه ازدواج كردم هربار براي تكرر ادار تست كشت دادم عفونت داشتم اما بعد از درمانم اصلا خوب نشدم شبا تاصبح دوبار ياحتي بيشتر از خواب بافشار شديده ادار بيدار ميشم وهربارم ادرارم زياده بااينكه اصلا مايعات استفاده نميكنم تقريبا هر نيم ساعت يه بارم در روز دسشويي ميرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
    2. تصویر کاربر آزاده سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      خيلي ممنونم آقاي دكتر باتشكر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      تشکر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر تینا سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر خدمت شما.... اقای دکتر من پارسال ابان ماه دچار تکرر ادرار و سوزش شدید شدم که از شدت سوزش عرق سرد می کردم و رفتم دکتر ازمایش دادم فتن چیزی نیست و با قرص خوب شدم باز 5 ماه بعد به همین صورت و باز ازمایش و قرص دقیقا از ابان پارسال من 5 ماه یک بار دچار این حالت می شم و به شدت عصبیم کرده لطفا کمکم کنید ...ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      همان زمان کشت ادرار دهید
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 19 سال دارم وحدود 3-4 سال میشه که بیضه من شروع به بزرگ شدن کرده. و الان به اندازه یک مشت دشت هست.
    مدت یک هفته میشه که شکم من به طور مداوم صدا میکنه.
    اولا اینکه من سرطان دارم؟ ایا بعد از این همه مدت قابل درمان هست؟ هنوز خانواده من خبری از این موضوع ندارن یکی اینکه پول تمل جراحی راخواستم بدونم و دوم اینکه قابل درمان هست یا خیر.
    دوما اگر سرطان دارم ایا سرطان به شکم من منتقل شده ک این صدا میاد یا خیر؟
    از خجالت هنوز نتونستم دکتر برم لطفا جواب من رو به ایمیلم ارسال کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سریعا با سونوگرافی بیضه بیایید ببینم09351142080 02122642744
    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام و خسته نباشید خدمت شما.
      آقای دکتر وضعیت مالی مناسبی نداریم که بیایم تهران.
      خوزستانی هستیم.
      اگر میشه یه دکتر خوب توی خوزستان بهمون معرفی کنید.
      یا اگر بیایم تهران هزینه عمل با دفترچه تامین اجتماعی چقد میشه ک ببینم میتونیم بدیم یا خیر. ممنون از شما.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      من نمی شناسم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرزاد سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت جناب آقای دکتر کرمی
    احتراماً ، پدر اینجانب در تاریخ 94/07/25 تحت عمل پروستات قرار گرفت (بدلیل بد خیم شدن با انجام آزمایش و بیوپسی) قبل از عمل اسکن استخوان و ستی اسکن شدن که خوشبختانه متاز تاز نداده بود؛ سوال : در تاریخ 94/09/02 ازمایش psa=11 , و تاریخ 94/09/08 مجدد آزمایش تکرار شد که psa=3.9 اعلام شد . آیا این سیر نزولی منطقی بنظر میرسد و معمولاً چه مدت پس از برداشتن پروستات psa به صفر میل میکند. پیشاپش از راهنمایی شما کمال تشکر را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید الان کاملا بایین باشد
  • تصویر کاربر اسماعیل دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    سلام من پسرم را چند ماه پیش ختنه کردم .حالا پوست زیر ووسط الت مقداری متورم است بطوری که بند سر الت دیده نمی شود به دکتر مراجعه کردیم ولی نتیجه نداد.
    چه کنیم زودتر عفونت بر طرف شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      درست میشود
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام:
    مادر من 83 دارد. حدود یکسال است که تکرر ادرار پیدا کرده خصوصا در شبها که زندگی را برایش سخت کرده است. سونوگرافی حدود 40 سی سی ادرار باقیمانده داشت. وی زایمان طبیعی زیاد داشته و دارای فشار خون نیز میباشد. دارای ارتروز شدید است و امکان امدن به مطب را ندارد. ازمایشات هم طبیعی است و مورد خاصی ندادرد به غیر از عفونت مکرر . قرص تولترودین هم مدتی است مصرف میکند ولی تاثیری نداشته. لطفا راهنمایی کنید. ایا من میتوانم ازمایشات و سونو را خدمتتان بیاورم؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشین خدمت شما دکتر عزیز
    23 ساله هستم
    یکسال بلکه هم بیشتر متوجه توده ای کوچک و سفید رنگ اندازه عدس زیر پوست الت ( کمی پایین تر از ختنه گاه ) شدم
    که میشه با فشار دادن، در یک محدوده یک سانتی زیر پوست لغزاند وباز به جای اولش بر میگرده.
    اصلا درد نداره حتی هنگام نعوظ....اندازشم تغیری نکرده فقط گاهی اوقات خیلی کم خارش خفیفی داره که سریعا رفع میشه

    و اینکه به خاطره درس و کم خوابی و نامنظم خوابیدن (3-4 صبح ) به مدت 2 سال و ورزش نکرئن کاملا احساس میکنم سطح هورمون تستسترونم پایین اومده و برای نعوظ دچار مشکل هستم....حتی قدرت و حجم عضلانی من به شدت افت کرده...و افزایش وزن هم داشتم
    ممنون میشم راهنمایی کنین خصوصا سوال اولم....
    با تشکر
    1. تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر جان جواب نمیدین...!!؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست نگران نباش
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عبدی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    باسلام.پسر ده ساله ام دارای الت وبیصه های کوچک است کوچکی ان در حد بچه دو یا سه سال است باتوجه باین که لاعر اندام است ایا این مسئله قابل برسی است لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله باید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب