اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سروش پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام دکتر..خسته نباشید..دکتر جان بنده متاسفانه خیلی وقته خودارضایی دارم و جدیدا ترک کردم و خداروشکر تا الان موفق بودم..مشکل اصلی من این هست که به رشته افسری علاقه شدیدی دارم و شرایط ورودی رو خوندم و در قسمت معاینه پزشکی باید پزشک بیضه را معاینه کنه تا چسپندگی یا عادت خودارضایی نداشته باشی..میخوام راهنماییم کنید که اگه چی کار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      قطع کنید خوب میشد
  • تصویر کاربر پيام پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 666 مشاهده پرسش
    سلام،من مدت چند ماهي هست هنگام خواب(ميان روز و شب) تكرر ادرار دارم بطوري كه باعث بيدار ماندن بيش از حد من تا ساعتها ميشود از زماني كه به تختخواب مي روم و هر بار كه ادرار مي كنم ميزان ادرار بنده به حد نرمال است ،من از طرفي به خاطر اينكه ورزش مي كنم روزانه ٢ تا ٣ بطري ١/٥ ليتري آب معدني مصرف مي كنم كه آخرين وعده مصرفم حدود ساعت ٩ تا ١٠ شب مي باشد.رنگ ادرار كاملا شفاف است و هيچ گونه بويي ندارد ولي هنگام خواب به محض اينكه ادرار مي كنم و دوباره به تختخواب باز مي گردم بعد از ١ يا ٢ دقيقه نياز به ادرار كردن پيدا مي كنم و اين جريان تا ٢ ،٣ ساعت ادامه دارد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر مهرداد یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر
    من جوانی 23 ساله هستم که نزدیک به یک ماه است که بیضه سمت چپم درد زیادی دارم،وقتی لمس میکنم احساس میکنم که رگی ورم کرده،وقتی بیضه ام را بالا می اورم درد کمی تسکین میابد ولی وقتی به حالت قبل برمیگردد دوباره درد شدیدی دارم،دکتر ایا واریکوسل دارم؟چه کاری انجام دهم تا خوب شوم؟خیلی میترسم ک نکند قدرت باروریم رو از دست بدم،اگر نیاز به عکس دارین تا براتون ارسال کنم،فقط دکتر خواهش میکنم زودتر جواب بدین خیلی خیلی ممنون از سایتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    progresivesperms 3145 motilesperms 31.35
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر.حدود 1 سال پیش به علت درد خفیف دربیضه چپ وپشت ران پای چپم به پزشک مراجعه کردم و پس از تشخیص واریکوسل بنده را عمل کردنداما هیچ فرقی نکردم وهنوز احساس دارم. قبلا هم این موضوع را با شما درمیان گذاشتم وشما گفتید که ازدکتر خود بپرسید.من هم ازایشان پرسیدم ولی میگویند این درد ریشه ی عصبی دارد .از یکی ازمتخصصین کلیه ومجاری دیگر سوال کردم وگفتند که تامسولوسین به مدت یک ماه مصرف شود خوب میشی.ولی باز ازدکتری که من رو عمل کرده بود پرسیدم گفت اصلا تامسولوسین برای پیرمردها است وجوانان نباید مصرف کنند.عوارض داره.میخواستم من رو راهنمایی کنید واگه این درد ریشه عصبی داره درمان دارویی اون چیه؟آیا با مصرف تامسولوسین خوب میشم؟ممنون.لطفا منو راهنمایی کنید.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است دارو نمی خواهد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    بنده یک جوان 19 ساله هستم
    سوالی درباره موضوع مشخص شده داشتم ازتون
    الت من در حالت معمولی و مثلا در هنگام ادرار دارای انحرافی به سمت چپ هست که همین دلیل باعث میشه ادرار با انحراف خاصی از مجاری ادرای خارج بشه
    همین انحراف به سمت چپ هم در هنگام نعوظ در الت دیده میشه که من رو نگران کرده
    لطفا بگید چیکار کنیم؟؟
    خیلی ممنونم
    (انحراف سر الت در هنگام نعوظ از محور اصلی و صاف خودش حدود 1.5 تا 2 سانت هس و اندکی انحراف از ابتدای الت دیده میشه و مقدار انحراف بیشتری از وسط الت به سمت چپ شروع میشه که در مجموع 1.5-2 سانت کجی داره)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید . چند روزیه بیضه های من افتاده هستند و دار شده اند و یه توده لوله مانند ریز بالای بیضه ها احساس میکنم که با لمس و حتی فشار دردی احساس نمیکنم . با ایستادن های طولانی و بلند کردن اجسام هم درد ندارد . میخواستم ببینم مشکلم چیه . و در ضمن ۱۷ سال سن دارم.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت دکتر کرمی ، ضمن تقدیر و تشکر از ایجاد محیطی برای ارتباط با مردم از شما در خواست دارم بنده را هانمایی فرمایید.
    بنده 37 سال سن دارم و متاهل هستم تاکنون مشکل نعوظ نداشته ام ولی حدود 3ماه است در قسمت چپ نزدیک به انتهای الت یک توده کوچک در حد یک عدس در صورت فشار دادن الت قابل لمس است و در حالت نعوظ کامل احساس میکنم قطر انتهای الت کمتر از دیگر نقاط آن شده و نعوظ کمی درد ناک شده احساس فشار در داخل الت دست میدهد . البته آن توده دردناک نیست بنده خودم احساس میکنم انگارنوعی گرفتگی در داخل رگهای وریدی هست الت نیز در حالت نعوظ کمی به سمت چپ مایل میگردد البته در مقاربت مشکلی ایجاد نمیکند .چون بنده در شهرستان هستم امکان به حضور رسیدنتان را ندارم لطفا راهنمایی بفرمایید . متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر ارمين پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    سلام دكتر خسته نباشيد من بعد از يك هفته ارتباط جنسي محافظ نشده يك زخمي مانند جوش ريز ظاهر شد بعدش كه به پزشك مراجعه نكردم ٣تا جوش ديگه كنارش زده و با برخود زخم به بيضه در هماان ناحيه،بيضمم جوش زد به دكتر مراجعه كردم احتمال سيلفيس داده ازمايش fta,vrdl,دادم منتظر جوابشم بيزحمت شما عكس ببنيد ايا جوش يا احتمال سيفليس ميدهيد دكتر ممكن از تيغي كه استفاده كردم يا ورزش حرفه اي انجام ميدم ا استرس ديوانه شدم شبا يكم تو خواب عرق ميكنم و يه سرما خوردگي كوچكم داشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      احتمالا تب خال است
  • تصویر کاربر سلمان پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام.من ۱۳سالگی بالغ شدم وتا ۱۵سالگی از نظر جنسی مشکل نداشتم تا اینکه یه اتفاقی افتاد که در همون لحظه التم به اندازه نوزاد شد .الان ۱۹سالمه از نظر جنسی بسیار ضعیف التم هم اندازه نوزاده من بعد از اون اتفاق هم نیروی جنسی داشتم ولی چیزی که داشتم تحلیل رفت الان هم از نظر جنسی ضعیفم هم التم اندازه نوزاده چکاااار کنم اگه اینطوری باشه باید تا اخر عمرم مجرد بمونم خدااااااااا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب