اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    با سلام.مردی هستم 30 ساله.دو سالی میشه که ازدواج کردم.قبل از ازدواج شاید حدود هفته ای 3 بار خود ارضایی انجام میدادم 7 یا 8 سال.بعضی اوقات احساس میکنم زمانیکه بیضه های خودم رو لمس میکنم و خیلی کم بین انگشتانم حرکتشون میدم بیضه سمت چپم درد خیلی خفیفی میگیره.در ضمن خودم که بیضه هام رو بعد از استحمام لمس میکنم هیچ توده با برجستگی خاصی با رگ برجسته ای روی آنها احساس نمیکنم.میخوام بدونم این میتونه واریکوسل باشه یا نگرانیه من بی مورده؟
    ضمنا من 10 سالی میشه که کار با وزنه با شدت معمولی رو به کم انجام میدم و هنگام تمرین هیچ درد خفیفی هم در بیضه هام احساس نمیکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سونوگرافی کنید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام
    اندازه آلتم در حال نعوظ 12 سانته
    قطر آلتم به اندازه نرمال نیست
    در ضمن مقداری به سمت پایین انحراف داره و به همین دلایل آمیزش جنسی برایم مشکل ساز است
    اگر بخام فقط انحراف آلت عمل کنم یه مقدار از طول آلتم کم میشه
    من میخام هم انحراف و هم اندازه و قطر آلت رو عمل کنم
    لطفا طول دوران نقاهت و هزینه عمل رو بهم بگین چون شرایط اومدن به مطب رو ندارم
    اگر لازم باشه عکس میفرستم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من بعد دستشویی کردن میخوام که بلند شم چند قطره ادار میاد ازم قبلا خودارضایی میکردم میخواستم بدونم داروی فیناستراید به علت بزرگی پروستات موثره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من 20 سالمه قبلا خودارضایی میکردم بعد دستشویی چند قطره ادرار میاد ازم میخواستم بدونم درمانش چیه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      حساسیت نشان نده
  • تصویر کاربر امير یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب من ميخواستم سوال كنم در قسمت فوقاني يا كلاهم الت تناسلي هر ٢ ماه يك بار يا هر ماه چيزي مثل جوش صورت يك مقدار كمي بزرگتر مشاهده ميشه كه خيلي منو ريخته به هم هميشه روش اسيكلوير ميزنم و تا عرض ٣ روز هم خوب ميشه ميخواستم ببينم راه درمان داره اقاي دكتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      باید از نظر تب خال بررسی شوید
  • تصویر کاربر ایمان یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    من و همسرم هر وقت جلوگیری نداشته باشیم منجر به حاملگی میشه . برای نمونه 2 بار تا حالا جلوگیری نداشتیم و همسرم بار دارشده ولی متاسفانه بار اول در هفته 5 و بار دوم هفته 11 بارداری متوقف شده و منجر به سقط شده . آیا سقط جنین همسرم ممکنه به اسپرم من و قدرت و حرکت اون ربط داشته باشه ؟ ( برای آزمایش اسپرم رفتم اما نتونستم نمونه بدم چون واقعا تو محل آزمایشگاه از نظر روانی آمادگی نداشتم) ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      چاره ای نیست
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام بعضی وقتها بیضه راستم درد میگیره به اصطلاح تیر میکشه ممون میشم اگه کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر رامین جمعه ۲ بهمن ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید تقریبا 2 هفته ای میشه که پوست منطقه ختنه گاه آلتم یکم متورم شده و کمی هم رنگش سرخ شده ولی در حالت نعوظ به حالت طبیعی در میاد و وقتی هایی که به حالت آرامش هست متورم بودنش دیده میشه و هیچ گونه مورد بخصوصی مثل ترشح یا خارش یا درد در منطقه متورم شده نداشتم میخواستم ببینم مشکلی دارم یا نه فقط لطفا به طور کامل راهنماییم کنید اگه لازمه میتونم عکس بفرستم فقط خجالت می‌کشم به دکتر مراجعه کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ بهمن ۹۴( 9 سال پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر فرزادشیخی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام چندوقته احساس سوزش دارم همیشه آخرای ادرارم چندقطره بافشار بایدخارج کنم تاسوزشم برطرف بشه لطفا راهنماییم کنید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 632 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    آقای دکتر من دیروز عمل هیدروسل داشتم دو تا سوال دارم چون پزشکم در دسترس نبود مجبور شدم از شما بپرسم
    ۱. بعد از ۳۲ ساعت گذشتن از عمل توی خواب محتلم شدم و این انزال ناخواسته کمی نگرانم کرده... مشکلی به وجود میاره؟
    2. پزشکم گفت ۴ روز بعد از عمل به حموم برو می خواستم ببینم تا اون روز پانسمان روی بخیه رو هر روز عوض کنم یا لازم نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      جای نگرانی نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب