اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    با سلاممحضر جناب دكتر
    دربيست سالگي عمل هيدروسل دسمت راست داشتم و اندازه بيضه عمل شده دو برابر ديگري باقي ماند و مسأله خاصي نداشتم. اما چند روز است درد پشت بيضه راست داردم و درد به زير شكم سمت راست و بالاي بيضه مي زند و وقتي به سمت چپ بر مي گردم يا از جا بلند مي شوم درد به زير شكم مي زند. با لمس بيضه درد احساس مي شود اما در حالت راه رفتن يا تخت خوابيدن درد ندارد. لطفاً راهنمايي كنيد. با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    باسلام
    جنب اقاي دكتر در هفته گذشته سنگ 3 ميلي در فاصله 1 سانتي تا مثانه بود .فرموديد كه قرص رواتينكس بخوريد همراه تامسولوسين بعد از يك هفته سونو انجام گردد.
    امروز سونو انجام شد نتيجه به شرح ذيل مي باشد:
    در ارزيابي سونوگرافيك به عمل آمده از كاتها و پوزيشنهاي مختلف از ناحيه كليه ها و هيپوگاستر بيمار كليه راست با اندازه 106 ميليمتر و كليه چپ با انئازه 111 ميليمتر و اكوي كورتكس نرمال مشاهده شدند.
    هيدرونفروز و يا سنگ در حد حساسيت سونوگرافي، كيست و يا ضايعه تومرال در آنها ديده نشد.
    در مثانه بيمار ضايعه اي در جدار ديده نشد.
    سنگ 3 ميليمتري در انتهاي تحتاني حالب راست بهمراه اتساع خفيفي در حالب لگني بالاي سنگ مشهود است.
    جناب اقاي دكتر كرمي دكتر سونوگرافي فرمودن سنگ لب مثانه مي باشد احتمالا تو اين يكي دو روز بايد دفع شود.
    لطفا نظرتان را بفرماييد
    باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      فیلم سنگ حالب من را ببینید
  • تصویر کاربر ابی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر . من درد بیضه سمت راست داردم . شاید هم واریکوسل باشه . ولی دارای دو فرزند دختر هستم . خواستم بپرسم آیا این بیماری در تعیین جنسیت فرزندان تاثیر دارد یا خیر . ؟
    ممنونم از وقتی که برای من گذاشتی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    با سلام
    من موقع نعوظ دچار کجی الت هستم و هنگام نعوظ از مشکلی که رنج میبرم اینه که التم به سمت شکمم میچسبه.میشه من را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      باید عکسش را ببینم
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقا دکتر مشکل مجاری ادراری دارم واحساس میکنم در زمان ادرار کردن ادرارم کاملا تخلیه نمیشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام.
    قبلا وقتی به مدت زیادی دستشویی نمیرفتم، هنگام تخلیه ادرار حجم زیادی ادرار خارج میشد اما چند وقتی است که وقتی ادرار خودم را نگه میدارم، از یک زمانی به بعد، از فشار به مثانه ام کم میشود و فکر میکنم که حجم ادرارم در حال کم شدن است. فکر میکنم که ادرارم داره برمیگرده به شکم ام. وقتی هم دستشویی میرم مقدار کمی ادرار خارج میشه. درضمن نمیدونم چرا تند به تند مثانه ام پر میشود. ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام.تازه ازدواج کردم.یک ماهی خوب بود و التم در زمان نزدیک نعوذ داشت وخوب بود.
    اما الان اولش نعوذ داره یکهویی میخوابه واز حس میره .
    قبلا خدمتونم رسیدم بیضه هام کوچیک شده و گفتین کاری نمیشه کرد.مثدار منی هم کم شده و ابکی شده .
    باید چکار کنم حتلت نعوذ خوبی داشته باشم.
    ضمنا بخاطر دوران عقد داخل نمیکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت جناب آقای دکتر کرمی...آیا روش پلیکاسیون برای انواع مختلف انحراف آلت کاربرد داره یا این روش محدودیت داره؟ در ضمن چه تضمینی وجود داره که بیماری عود نکنه؟ممنون میشم هزینه این نوع جراحی را هم بفرمایید با بیمه و آزاد چقدره؟ ممنون میشم پاسخگو باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      فیلم عمل کن در یوتیوب را ببینید بهترین وکم عارضه ترین راه است بر اساس تعرفه
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    با سلام.من 20 سال دارم.بتازگی هنگام نعوذ متوجه رشته ی باریک و سفتی زیر پوست تنه ی الت خود شده ام که کمی برجسته شده قبلا نبود هیچ دردی هم نداره و فقط هنگام نعوذ میشه اونو حس کرد.شدیدا نگران هستم.آیا مشکل خاصی هست و نیاز به مراجعه حضوری به دکتر دارم.
    ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام ببخشی من در بیضه سمت چپم یک کیست وجود دارد و به دستور دکترم نباید چیز سنگین بلند میکردم اما شب گذشته مجبور شدم تا برای یکی دوستانم جاپا بگیرم ولی به محض اینکه یاد حرف دکتر افتادم سریع به گفتم بیاید و فقط به مدت 10 ثانیه او را روی دستهایم بود اما چند ساعت بعد وقتی ناحیه پایینی پوست بیضه سمت راستم را به یکدیگر مالش میکرد کمی درد یا لخت سوزش میکرد علت چیست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب