اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید قبولی طاعات
    بنده ۱۷سال سن دارم.تقریبا یک هفته هست که با درد بیضه مواجه شدم و حتی از شدت درد نمیتوانم آن را لمس کنم.ولی در آن هیچ تورم و رنگ قرمزی دیده نمیشود.علت این چیست؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 710 مشاهده پرسش
    سلام
    چند روز میشه که بیضه سمت راستم بزرگتر از بیضه سمت چپ شده اما دردی احساس نمیکنم.ممنون میشم علتش رو بگید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر مباری پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بعد از عمل برای اصلاح انحراف آلت تناسلی، با توجه به اینکه طول آلت کم می شه، فرد می تونه از دستگاه اکستندر که به روش مکانیکی باعث کشش الت تناسلی و در نتیجه بزرگتر شدن آلت می شه، استفاده کنه؟
    با فرض اینکه اکستندر جواب بده، آیا کشش طولانی مدت باعث از بین رفتن نتیجه عمل مثلا پاره شدن بخیه ها نمی شه؟
    ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر من سه ساله عمل وایکوسل انجام دادم ولی هنوز که هنوزه احساس درد دا ن رفتم سونوگرافی یه دکتر میگه بازم وایکوسل داری باید عمل بشی ولی دکتر خودم میگه چیزی نیست ولی بازم اسپرمم ضعیف هس نمیدونم چیکار کنم اگه بشه راهنمایی کنید منو مرسی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      کاری نمیتوان کرد
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 984 مشاهده پرسش
    با سلام
    چند سالی است که بنده علیرغم انجام عمل استبراء ، پس از اتمام ادرار ، به محض بلند شدن از سر دست شویی و چند قدم راه رفتن و یا سرفه کردن باعث میشه تا بقیه ادرارم خارج بشه. یعنی همیشه چند سی سی ادرار باقی میمونه.لازم به ذکر است که بنده اصلا وسواسی نیستم و این موضوع ( خارج شدن ادرار ) برای بنده کاملا مشهود است. اغلب برای حل این مشکل کمی می ایستم و دوباره سر دست شویی میشینم تا بقیه ادرار هم خارج بشه. بعضی وقتا حتی چند قدم راه میرم و دوباره سر دست شویی میشینم تا بقیه ادار خارج بشه که این اتفاق میوفته و بقیه ادارم که خیلی ناچیزه ، خارج میشه.
    ممنون میشم بفرمائید مشکل چیه و چیکار باید بکنم ؟
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      حساسيت بيهود وزياد از حد داريد
  • تصویر کاربر کیوان چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر،من 33 سالمه،قد168،وزن81.طول آلتم در حالت نغوظ بیا11 الی 12 سانته.میخواستم بدونم نرماله یا مشکل کوچکی آلت دارم.درضمن مجردم هستم.دکتر از نظر روحی خیلی فکرم درگیره.لطفا راهنمایی بفرمایید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر کیوان چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر،من 33 سالمه،قد168،وزن81.طول آلتم در حالت نغوظ بیا11 الی 12 سانته.میخواستم بدونم نرماله یا مشکل کوچکی آلت دارم.درضمن مجردم هستم.دکتر از نظر روحی خیلی فکرم درگیره.لطفا راهنمایی بفرمایید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      اندازه طبيعي است
  • تصویر کاربر قربانی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 830 مشاهده پرسش
    سلام . افای دکتر پدر بنده چند روز بود که با مشکل دفع ادرار مواجه شدند. تا اینکه بیمارستان بردیم و در نهایت عمل کردن و سوراخ کردن شکمشونو برای خروج ادرار. psa ایشون 9 گزارش شده و free 1.5 من خیلی نگرانم ایا ایشون سرطان پروستات دارن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نمونه برداري كنيد
  • تصویر کاربر *رضا* چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 647 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر : ببخشید بنده از زمانی که یادم می آید بیضه راستم کوچکتر از حد طبیعی است ،15سال قبل سونوگرافی شدم و نوشته بود کوچکتر از حد طبیعی است . مقدار تولید اسپرم هم کم می باشد ولی هیچ دردری ندارد . متاسفانه تابحال درمان نکردم . بنده 40 سال دارم لطفا راهنمایی بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      راهي براي درمان ندارد
  • تصویر کاربر سونیامهدوی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    باسلام
    من چندروزپیش تحت عمل جراحی هیسترکتومی قرارگرفتم بابیهوشی کامل وسوندگذاری پس ازسه روز شکمم شروع به کارعادی کرد وهمه علایم خوب بودوسوندهم خارج شد ولی بعدازمرخص شدن ازبیمارستان متوجه شدم که بدون سوندادرار ازمثانه خارج نمیشه وقطره قطره شده ودرواقع احتباس ادراری گرفتم پس ازمراجعه مجدد به جراحم ایشون قرص بتانکول تجویزکردن که پس ازاستفاده دردهای شدیدشکمی گرفتم وچون قبلها عمل جراحی روده توتال کلکتومی انجام داده بودم ازمصرف اون قرص بتانکول صرف نظر کردم الان حدود سه روزه که هنوزاحتباس ادراری من خوب نشده اگه میشه راهنماهی کنیدچه قرص یادارویی برای رفع این احتباس وراه افتادن عادی کارمثانه استفاده کنم که اثرات جانبی روی روده هام هم نداشته باشه ممنون وسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد اول نوار مثانه بگيريد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب