اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام.آلت تناسلی من در ابتدا تقریبا نعوظ میشود و بعد شل میشود.یعنی در سفت ترین حالت هم دخول انجام نمیشود.داروی سیدنافیلد هم امتحان کرده ام که جز سردرد تقریبا بی اثر است.من 22 سالم است و دارای مشکلات روحی روانی و اعصاب خوردی هم هستم و متاسفانه سیگار هم مصرف میکنم.آیا امیدی برای درمان مشکل جنسی من دجود دارد؟با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد از نظر پنچري بررسي شويد
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر میخواستم ببینم ازمایش اسپرم من تفسیرش چیه؟
    Semen volume(ml) 1.70
    Semen ph 7.50
    Sperm density 148.62
    Motile sperms 66.60
    Progressive 53.04
    Round cell 1.29
    Wbc density 0.48
    Normal morphology 65
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر Hossein سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آیا سونوگرافی سرطان بیضه را صدرصد نشان میدهد رفتم دکتر سونوگرافی واریکوسل دو طرفه نشان داد لطفا جواب بدین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      تقريبا بله بسيار دقيقه
  • تصویر کاربر صالح سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    م م۴۰*۴۲*۴۳باحجم سی سی۳۹بزرگترازنرمال به نفع bphاندازه گیری شده.مایع آزاد درفضایی شکم والگن رویت نشد.نتیجه سونو
    ۴۹سال ازعسلویه لطفا راهنمایی بفرمایید.خداوند اجرتان بدهدمتشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      در سن شما مهم نيست
  • تصویر کاربر حامدزارعی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    سلام.من واسه نعوذوسفتی مشکلی نداشتم چندروزقبل ازیه بلندی پریدم پایین بعدش بین مخرج وبیضه هام احساس دردکردم.بعدازاون نعوذم خیلی کمشده وتاآلتم سفت میشه خیلی زودشل میشه.علتش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نست
  • تصویر کاربر امیرزینلی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    سلام.اقای کرمی،بنده حدود دو هفته ای میشه که مدفوعم همراه باسوزش هست،با سوزش زیاد.
    همچنین در دفع مدفوعم لکه های خون دیده میشه،چیکار باید بکنم؟خیلی نگران شدم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر گوارش
  • تصویر کاربر مرد پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    با سلام و ادب
    اگر خانم کسی هم زگیل و هم تبخال تناسلی داشته باشد برای ارتباط زناشویی با یکدیگر چه باید بکنند که به طور قطعی مرد این بیماری را نگیرد؟ و آیا برخورد بدن ها به هم بدون ایجاد رابطه نیز خطرناک است.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نه
    2. تصویر کاربر مرد سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مگه گفته نمیشه که از سطح پوست احتمال انتقال هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      كم هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید !
    من حدود یک ماه پیش متوجه شدم واریکوسل (سمت چپ) دارم و ازمایش اسپرم نشون داد که اسپرم ها کمی کم تحرک هستند. میخواستم ببینم چه کارهایی باید برای پیشگیری از بدتر شدن ان انجام دهم و یا دکتر متخصص در این زمینه در تبریز دارید معرفی کنید. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      من شرمنده ازمعرفي بايد برويد ومعاينه شويد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    با سلام.پسر من 7ماه میباشد.با توجه به ظاهر بیضه ها انگار کیسه بیضه خالی میباشد یعنی بیضه ها بالا میروند و درون کیسه قرار نمیگیرند.
    اگر راهنمایی کنید ممنون میشم. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه وعمل شوند
  • تصویر کاربر رامین سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1273 مشاهده پرسش
    سلام . مادرزاد یک بضه در شکم مانده بود و در 16 سالگی عمل کردم اما بسیار کوچکتر از بیضه بیرونی بود از سن 28 سالگی بیضه سالم و آلت تناسلی من تحلیل رفته بطوریکه از 18 سانت به 11 سانت کاهش یافته حدود 20 روزه که هیچ تحریکی نداره انگار زنده نیست الان 50 سالمه و تابحال سکس نداشتم قصد ازدواج دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بياييد بررسي شويد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 613 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

تقویت اسپرم و بهبود پارامترهای اسپرماتوگرام (مانند تعداد، تحرک و مورفولوژی) یکی از بزرگترین چالش های زوج…
بی اختیاری ادرار در زنان و سالمندان یک مشکل بسیار شایع و آزار دهنده است که می تواند…
تقویت اعصاب مثانه یکی از اهداف اصلی در درمان مشکلات رایجی مانند مثانه پرکار (Overactive Bladder –…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب