اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 3107 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید مرسی که وقتتان را در اختیار مردم کشورتان میکنید
    و تقدیرو تشکر میکنم که جواب سوال اینجانب را دادین دست بوسیم
    دستتون درد نکنه خدا از بزرگی کمتون نکنه
    اقایی دکتر من نمتونم بیام تهران
    بخاطر بعضی مسایل دکترم نرفتم یعنی کلا دکتر متخصص نداره شهرمون
    عکس خواستین ازم باید برم سونوگرافی یا با دوربین گوشی هم میشه
    ببخشید حرفم رابحساب بی ادبی نذارید
    ممنونم از خدا میخوام همیشه موفق باشین
    ادمای مثل شما کمه وقتشون را در اختیار کس دیگه بذاره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      با گوشي
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
    بنده 27 سال سن دارم و بنا به دلایلی بیضه سمت سمت راستم به ناحیه انگونینال جابجا شده است وباید عمل جراحی انجام دهم تا پایین اورده شود. از سوی دیگر در دی ماه عازم خدمت سربازی هستم حال میخواستم بدانم حدودا چه مدت قبل از خدمن سربازی باید عمل جراحی را انجام بدهم تا در دوران آموزشی سربازی دچار مشکل نشوم(آیا 2 ماه کافی است)؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      اين بيضه ها بايد كامل كنترل ويا پايين ويا خارج شوند
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      با تشکر از پاسخ شما.ببخشید دوره نقاهت عمل جراحی چقدر طول میکشه و باید چه مدت قبل از خدمت سربازی این عمل را بایدانجام دهم که تا زمان شروع خدمت بهبودی کامل حاصل شود؟(آیا 2 ماه کافی است یا خیر)؟
      با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بله
    4. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۷ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      با تشکر از پاسخ شما
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      ممنون
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدکاظمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    باسلام 3سال است که من به دکترمیروم دردبعضه ام میزنه به پا قبل که درموقع سلامتیم اون طورکه راحت میرفتم دستشویی الان نمی تونم مثل اون وقت بروم ودرشکمم احساس میکنم آب است آقای دکترازشماراه چاره ای میخواهم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    درمان مثانه ی عصبی چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بر اساس نوع ان فرق دارد
  • تصویر کاربر ذکریا یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر ......
    من آزمایش را برای شما آپلود کردم آیا مشکلی برای باروری هست یا نه البته قبل 36 ساعت بای آزمایش انزال داشتم یعنی آخرین انزالم قبل از آزمایش به 36 ساعت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر شورشمحمدی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    سلام به شما اقای دکتر من حدود 7روز است از درد کلیه رنج میبرم به پزشک مراجعه کردم سونو گرافی وازمایش و گرفتم هیچ کدام نشان نداده که من سنگ کلیه دارم ولی عکس نشان داد لطفا به بگید من چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سي تي اسكن كنيد
  • تصویر کاربر amir یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر:
    من حدودا چهار ماه قبل دچار تحبس اداری بسیار کم و چکه امدن ادار بعدا از دفع ادرار و نیز باریک شدن ادرا شده بودم و بعد از مراجعه به دکتر برایم داروی Xatral xl 10mg داده شده و به مدت یک ماه استفاده کردم تا دارو تمام شد و بعدا از ان مدت دوماه کاملا مشکلات اداری من از بین رفته بود ولی بعد از دوماه که حدود یک هفته میشه دوباره مشکلات اداری بیدا کردم که اینبار تحبس ادراری بسیار شدیدی دارم و ادارم نازک است ونیز اداری قطره ای هم هستم. درضمن بیضه سمت راستم از بیضه سمت چب بزرگ تر شده و هنگامی که بیضه هامو کمی محکمتر چک میکنم دردی در زیر شکم احساس میکنم !‌باید بگم من از مدت یک سال میشه که یبوست شدیدی هم دارم و در او مدت دو ماه که مشکلات اداری نداشتم مشکل یبوست هم اصلا نداشتم ولی حالا هر دو مشکل باهم شروع شده ! ایا من مشکل برستات دارم یا سرطان بروستات میشه راهنمایی کنید چون تا دو هفته دیگه امکان رفتن به دکتر برایم فراهم نیست و درضمن از تحبس اداری بسیار رنج میبرم مخصوصا صبح که از خواب بلند میشم. با وجود اینکه شب اب و نوشیدنی زیاد مصرف میکنم نه در شب و نه در صبح ادار نمیکنم فقط قسمت زیر شکم بسیار درد دارم.
    ممنون از لطفتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد با مدارك بياييد ببينم
  • تصویر کاربر احسان یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر ....
    آقای دکتر کرمی ، من خیلی از شما سوال پرسیدم خواستم اول تشکر کنم که به همشون پاسخ دادین حتی با نظرهای شما اعتماد به نفسم رفته بالا ، ازتون ممنونم .
    یه سوال دارم که شاید زیاد مهم نباشه ، من هر روز وقتی صبح از خواب بلند میشم ، آلتم در حال نعوظ هستش ، و اصلا هم به سکس و کلا مسایل جنسی فکر نمیکنم ،. البته بعضی وقتا هم شاید مثانم پر هستش بخاطر اون باشه . به نظرتون مشکل سازه ینی بعضی وقتام که از خواب بلند میشم در حال نعوظ هستش بدون آنکه مثانم پر باشه .
    نظر شما برام مهمه ، به نظرتون مشکل خاصی هستش یا طبیعیه ، و زیاد دوستام راجب نعوظ صبحگاهی حرف میزنن ، ولی من اطلاعات خاصی راجب نعوظ صبحگاهی ندارم میشه توضیح بدین آیا نعوظ صبحگاهی سلامتی دستگاه تناسلی رو میرسونه .
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      اصلا مرضي نيست
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر
    چندین ساله که یک زگیل در ناحیه تناسلی دارم ولی متاسفانه هیج آگاهی نسبت به زگیل های تناسلی نداشتم و فکر میکردم که این خال گوشتی است و هیچ اهمیتی بهش نمیدادم. به تازگی یک مطلب راجب به این موضوع خواندم. یک عکس از زگیل ضمیمه کردم. میخواستم اگه امکان داشته باشه بدونم تشخیص شما چیه؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      كاملا زگيل است
  • تصویر کاربر مهراد یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من 3 روزه به عفونت و اپیدمی بیضه دچار شدم
    الان دردم خیلی کم شده ولی بیضه ام ورمش از دوروز پیش بیشتر شده
    میخواستم بدونم طبیعیه یا باید دوباره به پزشکم مراجعه کنم

    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 613 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب