دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سام یکشنبه ۶ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 116 مشاهده پرسش
    من یک مرد ۶۵ ساله هستم پارسال زمستان تعداد گلبول قرمز در آزمایش ادرار من ۴ یا۵عدد بود که با رفتن به دکتر اورولوژی و گرفتن سونوگرافی شکمی و در عین حال سیتولوژی ادرار نتیجه منفی بود و گفته شد فقط پروستات بزرگ هست البته مسله دیگر که طرف راست کمر من هم درد میکند و با لمس و فشار دادن کم و زیاد میشود حالا میخواستم بدونم با این تفاسیر باز پیگیری زیادتر و سیتوسکوپی نیاز هست یا خیر برای پیگیری سرطان مثانه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      خیر سالانه آزمایش آنالیز و کشت ادراری انجام بدین بر حسب نتیجه ی اون اقدامات بعدی انجام خواهد شد
    2. تصویر کاربر سام شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      ببخشید پاسخی دریافت نشده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      نمیتونید پاسخ رو مشاهده کنید؟
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشد
    من چند روز پیش احساس درد خفیف در بیضه سمت راست کردم و به مرور تبدیل به درد شدیدی در ناحیه زیر شکم سد و پس از این ادرارم هم رنگ خونی داشت که از شدت درد حتی دچار استفراغ شدم و بعد از استفراق کمی بهتر شد که سونوگرافی انجام دادم ولی سنگی نشون نداد و فقط گفتن کلیه تورم خفیف داره ، حالا بعد از چند روز فقط قسمت پهلوی راستم درد میگیره شبیه درد کمر و با استفاده از شیاف دردش میفته و ضمنا ادرارم هم دیگه تیره نیست و گاهی شفاف و گاهی کمی زرد هست . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      احتمالا سنگ داشتید که دفع شده و علائمتون هم با دفه سنگ بهتر شده
  • تصویر کاربر سمیه شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    من دو هفته پیش بعد از سی تی متوجه شدم که سنگ‌ کلیه دارم ۴ میلی و ۵ میلی ولی سنگهایی که دفع میشن خرد و ریز هستند میخواستم ببینم اینها همون سنگ هستند که خرد شده یا خیر؟
    ۸ روز که گذشت دیگه نه درد داشتم و نه دفع ولی دوباره روز دهم دردم شروع شد ولی دفع ندارم؟
    آیا سنگ کلیه من دفع شده است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      بله احتمالا سنگ ها در حال دفع شدن هستند هر چقدر سنگ ها ریز تر همونقدر احتمال درد هنگام دفع بیشتر
  • تصویر کاربر S شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 128 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    جناب دکتر مدتی هست روی بیضه هام ضایعاتی ایجاد میشد، الان چند روزی هست نزدیک قبلی یه ضایعه برجسته جدید ایجاد شده که آبدار هست و خارش داره ، بهش دست میزنم دستم خیس میشه.
    ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید.
    شایان ذکر هست که همسرم مبتلا به hpv تایپ ۱۶ و ۵۸ بودن که جدیدا ۱۶ پاکسازی شده از بدنشون.
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      این ضایعات زگیل نیستند بیشتر عفونت ریشه های مو و التهاب مطرحه براتون که میتونه بعد از شیو باشه
  • تصویر کاربر حاجی‌زاده شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر در تاریخ 25شهریور عمل tulشدم یه سنگ به اندازه نه میلی در دیستال جالب داشتم ویژه استنت هم دکتر گذاشته بود که بعد از یک ماه رفتم اونا درآورد دکتر دوباره فرستاد پیش سنگ شکن ولی اون اثری نکرد بعداً رفتم سونوگرافی در دیستال حالب دوسنگ به اندازه 7و3.5رویت شد راه چاره چیست آقای دکتر
    ممنون میشم از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      باید مجددا TUL بشه
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۶ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده نزدیک به ی سال کجی الت پیدا کردم وتحت نظر پزشک متخصص هم از دارو و تزریق استفاده کردم ولی نتیجه نگرفتم لطفا راهنمایی بفرماین سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      اگر در رابطه جنسی دچار مشکل هستید باید عمل جراحی انجام بشه
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      سلام دکتر وقت به خیر در رابطه دچار مشکل نمیشم گاهی دچار اختلال نعوظ میشم که با مصرف روزی یک عدد قرص تادافیل ۵ مشکل حل میشه .فقط احساس می کنم آلتم چن سانتی از قبل کوتاه‌تر شده اعتماد به نفسم رو پایین میاره
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      اگر عمل کنید کوتاه تر میشه
    4. تصویر کاربر علی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      آقا دکتر سپاسگزارم از راهنماییتون
      دارو خاص وجود داره که این بیماری رو تا حدی بهبود ببخشه ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      متاسفانه خیر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر منفرد یکشنبه ۶ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 97 مشاهده پرسش
    با سلام و ادب
    پدرم 75 ساله هستند قبلا مریضتون بودن هم سنگ داشتند هم کراتینین بالاتر از نرمال که بنا به معرفی شما به خانم دکتر قلی پور مراجعه کردند چندین سال هست تحت نظر ایشان بودند . 3 ماهی هست که دیگه ازمایششون رو تکرار نکردند و داروها رو منظم نخوردند ... حدود یک هفته میشه که کمی تورم دست و پا و صورت دارند و همش هم میخوابه ،تنگی نفس هم داره ، البته سیگاریه.
    فردا میخواد بره ازمایش و سونو ، میترسم دیر بشه تا جواب بیاد میخواستم بدونم ایا نباید زودتر به بیمارستان مراجعه کنند؟ اگر بله کدوم بیمارستان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      مجدد ارسال کنید آپلود نشده دو علت داره یا مشکل از کلیه اس یا اینکه با توجه به تنگی نفس مشکل از قلب و ریه اس که حتما باید بررسی بشه
  • تصویر کاربر محمدحسین شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر از حدود ۲ هفته پیش یه برآمدگی روی آلتم هست که دوبار اتفاقی ازش ترشح چرکی خارج شد. وقتی دست میزنم بهش زیر پوست حالت غده حس میشه. آیا زگیله؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      به نظر التهاب غدد چربی و ریشه ی مو آلت هست نیاز به اقدام خاصی ندارد
  • تصویر کاربر سجاد شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 113 مشاهده پرسش
    با سلام
    در سونوگرافی انجام شده کیست کورتیکال ( بوسنیاک تیپ یک ) در کلیه سمت راست مشاهده شده؛ میخواستم ببینم چه اقدامی باید انجام بدم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      کیست ساده اس نیاز به اقدامی ندارد
  • تصویر کاربر محمدی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 117 مشاهده پرسش
    جناب دکتر کرمی سلام من پروستات ۳۱سی سی دکتر به من قرص سلکوکسیب وقرص پروترال ۴ در صد داده برای درهفته ولی هنوز خوب نشدم آیا باید داروی دیگری استفاده کنم ممنون میشم راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      داروهارو ادامه بدین و صبر کنید تاثیرش رو ببینید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب