دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نرگس پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    سلام و وقت به خیر 41 ساله هستم 5 ماه پیش عمل هیسترکتومی رو انجام دادم و رحم و تخمدان سمت راست برداشته شد از اون به بعد درد مزمن در لگن سمت راست دارم و دو بار هم دچار عفونت ادراری شدم دارو مصرف کردم و سونو انجام دادم که سنگ نداشتم(3ماه قبل) اما دو روز پیش به صورت ناگهانی خون و لخته های خون در ادرار و تکرر و سوزش داشتم که خود به خود خوب شد (ناگفته نماند که به علت دردی که داشتم حدود 4 ماهه که شاید هفته ای یک بار از شیاف دیکلوفناک استفاده میکنم )

    داروهای پگلیمت و آربیکور و روپیکسون و لووتیروکسین هم مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با مثانه ی پر جهت بررسی جدار مثانه انجام بدین
  • تصویر کاربر پرنسا پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 81 مشاهده پرسش
    سلام.نوزده هفته باردارم توخونه آنومالی زده.کلیه ها باسایزواکوی طبیعی رویت شدند.مثانه حاوی ادرار است ای پی لگنچه کلیه راست ۳.۹ و کلیه چپ ۳.۲ میباشد این خطر داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      سلام نیاز به اقدامی نیست فعلا بعد زایمان باید تحت نظر ارولوژیست اطفال هم باشید
  • تصویر کاربر رحمانی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 93 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر
    پیرو دستور حضرتعالی سی تی اسکن شکم و لگن خدمتتان ارسال می شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      میشه عمل pcnl انجام داد
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۱۶ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 94 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام اینجانب 71 سال دارم که از 97 کنترل psa کردم 5بود به متخصص مراجعه ویکماه دارو دادن واونو بعداز یکماه psa 3 شد درسال 98و99 ازمایش psa دادم 6بود به پزشک مراجعه کردم گفتن پروستات شما بزرگ است اشکال نداره 1403 آزمایش دادم psa 9 بود به پزشکم مراجعه دارو یکماهه دادن psa11 شد دستور بیوپسی دادن که دربیوپسی از 12 نمونه 1موردpin مشاهده شد پزشکم دستار هر سه ماه ازمایش psa دادن که psa 8 شد ایشان گفتن هرسه ماه ادامه بدهید لطفا راهنمایی نمایید ضمنا نرس اتاق عمل هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      سه psa اخرتون چند بوده؟
    2. تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      باسلام باتوجه به اینکه سوزش ادرار داشتم وپزشکم یکماه دارو پودر برنی وفینوسکار۵وتامسو شروع کرده ۲۵ روز دیگر psaد وم رادارم
    3. تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      باسلام مدتی پیش سوزش ادرار داشتم پزشکم داروی عفونت پروستات یکماهه دادن بعد از اتمام داروها psa میگیرم ضمنا بیوپسی ۲۸ خردادماه بوده اولین سه ماه ۲۸ شهریور بود که psa 8 شده
    4. تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      Psaآخر ۸
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      ماهانه تست psa بدین ببینیم اگه بالا رفت باید ام آر آی فیوژن بیوپسی بشه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 81 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من حدود ۲ ماه قبل عمل لاپاراسکوپی توده ادرنال راست انجام دادم. سونوگرافی باز ناحیه اکوژن نشون داده. دکتر گفت شاید جای عمل باشه. و اینکه واریکوسل و کیست ایپیدیم هم دارم دکتر گفت باید عمل شم. کلی درد ریخته رو هم. میشه بنده رو راهنمایی کنین؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      از جراح معالجتون بپرسید ببینید حین عمل از سرجی سل استفاده کرده؟
  • تصویر کاربر فراز پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 119 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    چند روز رفتم سونوگرافی بهم گفت که یک لکه یا توده در کلیه سمت راست هست حتما به دکتر مراجعه کن
    سونوگرافی را آپلود کردم خواستم ببینم خطری داره یا نه
    ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      بله مشکوک به بدخیمیه باید سی تی اسکن شکم و لگن با و بدون کنتراست تزریقی انجام شود
  • تصویر کاربر فوزیه پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من کلیه ام از هردو طرف به شدت درد میکنه زیر شکمم هم درد میکنه سونوگرافی دادم ولی نمیدونم چ مشکلی دارم ممنون میشم جوابمو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      سونوگرافی که دادین رو بفرستید
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۱۷ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 87 مشاهده پرسش
    با سلام وتشکراز شما
    چند وقتی هست کهمتوجه شدم الت من کج شده و به خوبی نعوض میشود ولی در کمر الت من رگ ها زیر پوست کلفت میشه که به راحتی قابل لمس هست و اینکه سر مزاج شده وزیاد میل به نزدیکی ندارم . متاهل و 49 سال سن دارم . ممنون میشم راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
    2. تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      لحظه خارج شدن منی همراه با سوز ش هم هست و زمانی که به الت دست میزنم همراه با درد هست انگاز قلنج کرده باشه وتصویر ارسال کردم
      ممنون از توجه شما
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      سونوگرافی آلت انجام بدین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر قائینی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 112 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام من همسرم هرچند گاهی میشد موقع ادرار کردن به مشکل میخورد یه وقتایی ادرارش نمیومد و با استفاده از آنتی بیوتیک بعد ازچند ساعت قطره ای میومد تا اینکه هفته پیش دوباره به این مشکل دوباره اومد سراغش ولی اینبار دیگه فایده ای نداشت آنتی بیوتیک بردیمش اورژانس بیمارستان با سوند نلاتون و چند مدل دیگه امتحان کردن ولی اصلا سوند رد نمیشد متاسفانه تا اینکه چون مثانه خیلی پر بود و خیلی درد داشت و اذیت میشد زیر ناف روی شکم و سوراخ کردن و سوند شکمی براش زدن چند روز اول سوزش داشت و اینکه همش با اینکه سوند داره احساس دستشویی هم داره از مجراش همش قطره ای ادرار میاد چند وقت باید این سوند شکمی باشه و الان باید چیکار کنه مشکلش چیه آیا جراحی نیازداره میشه راهنمایی کنید من میخوام پیش خودتون بیارمش برای درمان الان باید چیکار کنیم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      باید سیستوسکوپی انجام بشه ببینیم آسیب مجرا داره به علت سونداژ یا خیر بای. به حراح معالجی که سوند شکمی گذاشته مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    سلام من پارسال درگیر قارچ تناسلی بودم که درمان شدم تمام شد تابستان چند تا جوش آمدن وسط شون هم سفید و آبکی هستم میخواستم بدونم مشکل من چیه وراه درمان
    ممنون از لطف تون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      باید از نزدیک معاینه شوید به نظر تجمعات چربی زیر پوست هست باید تخلیه بشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب