اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر یعقوب چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام،من اغلب بعداز عمل آمیزش در کلیه راستم احساس درد میکنم،ولی الان دو روزه بعداز آخرین آمیزشم درد شدیدی دارم و حتی کمرم نیز بشدت درد میکنه.لطفا راهنمایی بفرمایین.ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      در صورت درد سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر Amirh چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،این نقطه ها زگیل هستن،لطفا راهنمایی کنید،سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      خیر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      پماد هیدروکورتیزون هر ۸ ساعت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اکبر چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر همسر بنده ۳۹ سالشون پدرشون تو سن ۵۸ سالگس سرطان پروستات داشتند وما خودمون به همین که مدرشون داشتند گفتیم تست psa دهیم ...psa ایشون ۵/۹ بود و بالا بود .....رفتیم دکتر گفت تو این سن خیلی نادره و انتیبیوتیک داد . من نگران ایا احتمال سرطان هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام وقتی psa بین عدد ۴ تا ۱۰ باشد بهتر است یک ماه داروی تاوانکس ۵۰۰ میلیگرم روزانه مصرف شود. بعد از یک ماه مجدد psa چک شود. اگر باز هم بالای ۴ بود باید نمونه برداری شود. اگر بالای ۴ بود باز هم جهت نمونه برداری با تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید جهت نوبت
  • تصویر کاربر ممد چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    بیضه راست و کشاله رانم چند وقت پیش درد گرفت و رفتم پیش اورولوژیست
    سونو انجام دادم
    گفت آتروفی بیضه اس
    آزمایش دادم سطح هورمون ها نرمال بود
    دارو برام نوشت مصرف کردم دردم کمتر شده ولی هنوز درد بیضه دارم
    گفت همه چیز طبیعی بنظر میرسه سه ماه دیگه دوباره سونو انجام بده تا ببینم
    میخاستم ببینم آتروفی بیضه درمان داره؟
    کوچکتر هم میشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      درمان نداره ، ازمایش اسپرم جهت بررسی قدرت باروری انجام شود
  • تصویر کاربر م.ق چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر خدمت آقای دکترپدر من به تازگی متوجه شدن که یهغده زیر شکمشون درآمده هنگام راه رفتن درد دارن دلیلش چی میتونه باشه ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 1 سمت راست و گرید 2 سمت چپ دارم
    Dfi اينجانب ٧5درصد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      DFI اگه ۷۵ باشه که خیلی بالاست و احتمال ناباروری زیاده. ازمایش انالیز اسپرم انجام شود
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، می خواستم بدونم اگر در هنگام خواب شورت تنگ مثلا اسلیپ بپوشیم امکان شکستگی آلت در هنگام نعوظ صبحگاهی کم می شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ارتباطی ندارد
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    .پارسال ازمایش اسپرم دادم تحرک اسپرم ۵۴ بود امسال ۳۸ هست .ایا من دچار کم تحرکی اسپرم هستم .درضمن واریکوسل گرید ۱ هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش طبیعی است مشکلی نیست
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من ۲ماه پیش TULکردم سنگ هالب ۲تکه شده ۸میلیمتر دبل جی گذاشتن بعد از ۳هفته گفتن باید سنگ شکن برون اندامی کنم که کرونا گرفتم و نتونستم سنگ شکن کنم بعد از ۴ هفته سنگ شکن کردم که باز سنگ نشکست گفتن ۲ هفته بعد از سنگ شکن میتونی دبل جی رو برداری الان ۸ هفته هست که دبل جی دارم فردا نوبت عمل بیهوشی برداشتن دبل جی و لوروسکوپی دارم.از اولش بعضی موقع ها لخته خون تو ادرار دارم.عوارص نداره نزدیک ۲ماه دبل جی دارم.بعدش لخته خون در ادار تو این مدت طبیعی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      بله ، به دلیل دبل جی است
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام .پسر 27 ساله مجرد هستم
    مدت دو روز است بیضه راست بالاتر و به سمت جلو امده و احساس سنگینی و درد خفیف در قسمت بالای بیضه و امتداد ان تا زیر شکم و سمت راست مثانه دارم . هر یکسال یا دوسال این مورد یکبار برام بیش میاد و خود به خود خوب میشود . علت آن چیست ؟
    سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر درد ادامه دار شد سونوگرافی انجام شود. اگر قطع شد مهم نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب