دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسینی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    مردی ۴۶ ساله هستم، از سن ۳۰ سالگی درگیر بیماری دیابت شدم چون ارثی دارم، مادر و ۴تا از خواهر و برادرام هم دیابت دارند
    متاسفانه بغیر از دیابت سنگ ساز بودن کلیه هام هم رو به ارث بردم، پدر و دوتا از خواهرام جراحی سنگ کلیه دارن
    تیرویید کم کار، بیماری فشارخون که روزی یه قرص لوزار ۲۵ هم میخورم، و مشکل عصبی که قرص سیتالوپرام مصرف میکنم 😔
    به همه مشکلات بالا نزدیک به یکساله که مشکلات جنسی هم اضافه شده و از اونجایی که شهرمون کوچیکه از روی شرم تا به حال درمورد مشکلم با هیچ دکتری مشورت نکردم، از حدود یکسال پیش اختلال نعوظ شروع شد، اوایل زودانزالی داشتم و بعد از دو سه ماه نعوظ به سختی ایجاد میشد و بعد چند دقیقه بدون انزال از بین میرفت! الان تقریبا سه ماه هست که نعوظ کامل نداشتم بغیر از دو بار که ارادی نبوده و نیمه شب یا اوایل صبح اتفاق افتاده، لطفا بهم بگین مشکلم چیه ؟ دارویی برای ایجاد نعوظ برام تجویز میکنین؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      عارضه ديابت است
  • تصویر کاربر M یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    آیا این جوشها که نزدیک 10سال پشت آلتم هست و نه سوزش نه خارش داره زگیل تناسلی یا تبخال هستش؟
    1. تصویر کاربر M دوشنبه ۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      چرا جواب نمیدین؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
    3. تصویر کاربر M یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      این عکسشه میشه لطفا راهنمایی کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      این زگیل نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر ملیحه یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر خدمت دکتر کریمی
    آقای دکتر من خانم 30 ساله هستم که 3 ماه پیش عفونت قارچی داشتم و همزمان دچار خونریزی در ادرار شدم و به مدت یک روز به طوریکه هنگام اتمام ادرار حس و درد بدی داشتم و بلافاصله بعد از ادارار احساس می کردم که باز ادرار دارم ولی می رفتم خبری نبود تا اینکه انقد میرفتم خون ریز ی می شد. به پزشک مراجعه کردم سونو گرافی عفونت لگنی نشون داد دارو ها رو خوردم بهتر شدم الان بعد 3 ماه باز در قسمت مجاری ادراری و مقعد حس بدی دارم هنگام اتمام ادرار
    کشت ادرار سه روز پیش انجام دادم که نتیجه شو ارسال میکنم ، من این حالو هر 4 سال یکیار اگر جای نمناکی بشینم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      عفونت شديد است كه بايد درمان شود
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    من یک سال پیش عمل جراحی رادیکال پروستات انجام دادم هنگام نعوظ آلتم رو به پایین خم می‌شود وهنگام نزدیکی اذیت میشم قبل از عمل این مشکل را نداشتم آیا درمان دارد؟ ضمنا بعدازعمل رادیوتراپی هم انجام دادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      راه درمان ندارد همين مع نعود داريد عالي است
  • تصویر کاربر مجتبی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،
    من یکماه پیش عمل واریکوسل چپ که درجه سه بود انجام دادم و مقدار زیادی از اسکورتومم رو بریدم که بیضم بالاتر بایسته.
    تا سه هفته بیضه هام بالا میاستاد.
    ولی دوباره الان کم کم داره میاد پایین و پایینتر.
    فکر کنم سنگینی بیضم باعثش میشه.
    پوست سمت چپم هر روز کشیده تر میشه و موجب ملتهب شدن سینم و در نتیجه فشار به قلبم میاره.
    احساس میکنم با بریدن بیضه سمت چپ و بریدن پوست اضافه ام حالم خیلی بهتر میشه.
    البته این حرف رو روز اول به جراح محترمم گفتم ولی ایشون گفتن که با عمل جراحی واریکوسل و برسیدن پوست اضافی خوب میشم. پوست اضافه و افتادگی بیضه باعث گیر کردن بیضه و‌ پوست های اضافه زیر و لای پاهام میشه و فشارم رو میبره بالا و باعث سردرد و التهاب سینه ام و در نتیجه قلبم درد میگیره. ه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      عمل ارتباطي به پست ندارد
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    سلام آقایی ۳۸ ساله ای که داروی فشار خون و قرص آسنترا و پروپرانول مصرف می‌کنند و درگیری و وسواس فکری زیاد داره چطور میشه کم میلی جنسیس رو درمان کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      عارضه دارو است
  • تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    با سلام
    اخیرا متوجه شدم که سر آلت تناسلی بنده زیر مجرای ادرار یک غده ای بوجود اومده اندازه نخود. تقریبا سفت هستش و با فشار دادنش هم زیاد درد نمیاد. تشخیص شما چی هستش؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      عكسش؟
    2. تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      در ظاهر چیزی مشخص نیست فقط با لمس کردن حس میشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      پس بيخيال
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من واریکوسل دارم ۱۷ سالمه به یک دکتر مراجعه کردم دکتر میگه نمیخاد عمل کنی چون فک کنم واریکوسل خفیف هستش و سمت چپ هست
    می خاستم بدونم که عمل کنم یا نکنم برای این که خفیف هست شاید با دارو بر طرف بشه
    عکس سونوگرافی رو فرستادم ممنون میشم نگاه کنین عکس سونوگرافی رو و ببینین اگه نیاز به عمل داره که عمل کنم اگه نه که هیچی
    1. تصویر کاربر محمد شنبه ۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      آقای دکتر چرا جواب نمیدید
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      آقای دکتر؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      بياييد معاينه كنم تا نظر قطعي عرض كنم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ سونو قابل اعتماد نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فردین یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی حالتون خوبه؟ من 18سال و نیم سن دارم. به طور اتفاقی وارد سایتتون شدم و مطالب و بیماری هایی که توی سایتتون بود رو مطالعه کردم که متوجه شدم آلت من پرده دار شدید است. کل آلت من در حالت نعوظ تقریبا 12 سانته اما در حالت نعوظ نصفش رو پرده فرا گرفته و خیلی ظاهرشو کوتاه تر نشون میده . من هیج رابطه ای نداشتم اما چون توی مطالب نوشته بود کسی که الت پرده دار داره نمیتونه از کاندوم استفاده کنه . من کاندوم خریدم و امتحان کردم این پرده باعث میشد که کاندوم تا آخر وارد التم نشه و لیز بخوره بیاد بیرون. یعنی به خاطر وجود این پرده از کاندوم هم نمیتونم استفاده کنم دکتر متخصص کلیه و مجرای ادراری هم رفتم معاینه کرد و پرده دار بودن التم رو تایید کرد. این پرده هم باعث شده التم کوتاه تر نشون بده و هم از کاندوم نتونم استفاده کنم و باعث ناراحتی من شده من تهران نیستم. میخواستم بپرسم 1شما اگه معاینه کنید و تشخیص بدید که پرده دار عمل میکنید؟ و2 توی این اوضاع کرونا هم عمل انجام میدین؟3 آیا اندازه التم طبیعیه و مشکلی در رابطه برام ایجاد نمیکنه؟ اینا هم عکس خودم هستن. با تشکر.
    1. تصویر کاربر فردین دوشنبه ۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      با سلام دکتر کرمی اگه لطف کنید جوابم بدین ممنون میشم🌹🙏
    2. تصویر کاربر فردین سه شنبه ۴ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام دکتر کرمی لطفاااا جواب منم بدین ممنون میشم ازتون 🙏🌹
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 3206 مشاهده پرسش
    سلام آقا دکتر
    وقت بخیر خسته نباشید.
    بنده 6 مرداد عمل جراحی واریکوسل انجام دادم و 10 روز بعد بخیه کشیده شد،امروز یعنی 31 مرداد متوجه شدم قسمتی از جای بخیه شده(تقریبا سه چهار میلی متر)روی پوست پاره شده و خونریزی کرده بهمراه مقداری عفونت و با گذشت چند ساعت هنوز کمی ترشح و خون ریزی داره.
    من باید چکار کنم اقای دکتر؟
    ایا رگ های مسدود شده دچار آسیب شدن؟چون در سمت چپ شکمم احساس درد هم دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      پست دكتر معالجتنا برويد اگر من بودم بياييد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب