اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Behnam5433 دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    دکتر لطفا تصویری که فرستادمو نگاه کنید و بفرمایید که این زگیل تناسلی هست یا خیر و اگر هست از چ نوعشه ایا خطر داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکوک است ، hpv typing انجام شوو
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      د
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ۳هفته ای میشه این برامدگی جوش مانند روی پوست آلت من ایجاد هیچ درد و خارشی هم نداره میخواستم بپرسم که این چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      با یه سوزن استریل تخلیه ش کنید و پماد موپیروسین هر ۸ ساعت روی ان بمالید
  • تصویر کاربر د-ک دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    تقریبا دو ساله ازدواج کردم ولی بچه دار نشدیم ‌
    دی سال قبل برای پیگری علت عدم باروری به پزشک مراجعه کردم
    واریکوسل گرید دو داشتم و سرعت و تعداد اسپرم کم بود . ابتدا با مصرف ویتامین ای و زینک و ال کارنتین سرعت پیشرونده از یک درصد به ۵ درصد رسید ولی تعداد تغییر نکرد . بعد با مصرف دو ماه فرتیل سان ام و کانت بوست تعداد به ۴۳ میلیون رسید ولی سرعت تغییر نکرد . پزشک گفت دارو فایده نداره و باید آی وی اف کنید . حالا با توجه به این خانم من حاضر به ای وی اف نیست با عمل واریکوسل می تونم طبیعی بچه دار بشم ؟
    احتمال بارداری طبیعی بعد عمل چقدره؟
    در ضمن خانم من مشکلی ناباروری نداره .
    در ضمن یک حس مبهم و شبیه درد در اطراف بیضه چپ و کشاله ران حس می کنم که واقعا در هنگام مطالعه تمرکز منو به هم می زنه و آزار دهنده هسته .
    آزمایش ها رو ارسال کردم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر در سونوگرافی شما واریکوسل گزارش شده بهتر است عمل شوید
  • تصویر کاربر کمیل دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب ببخشید جناب دکتر عزیز.
    بنده چندین عدد زگیل کوچک روی التم دراومد بعد به دکتر پوست مراجعه کردم بعدش چند نوبت برام فریز کرد و یه محلول زرد رنگ و یه پماد ترکیبی تجویز کرد که مدت یکماه استفاده کردم و نهایتا خوب شدم. خانومم هم ازمایش داده و مشکلی نداشتن ولی الان بازم تعداد چند عدد میبینم واقعا از لحاظ روحی ازارم میده میشه لطف کنید راهنمایی کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      بایید کرایو کنم درست میشود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      خانمتون سالانه پاپ اسمیر انجام دهد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فرشاد شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    من چند تا ضایعه زیر کلاهک آلت تناسلی دارم، که بعضی‌هاشون شبیه به جوش هست و همراه با سوزش خفیف هست و در صورت دست زدن بهشون همراه با سوزش هست، و بعضیاشون هم سوزش ندارند، میخواستم بدونم که باید چی کار کنم و دلیلش چی هست.
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      کپسول سفالکسین ۵۰۰ هر ۶ ساعت و پماد موپیروسین هر ۸ ساعت استفاده شود
    2. تصویر کاربر فرشاد دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنونم از شما
      میزان مصرف کپسول و پماد چه قدر باشد؟
      و اسم این بیماری چیست و چرا این اتفاق افتاده؟
    3. تصویر کاربر فرشاد دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      مدت زمان مصرف داروها چه قدر است؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      برای یک هفته
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    من چندسال زگیل تناسلی دارم قبلا دکتر یه محلول بهم دادن که هرچند وقت یک بار استفاده میکنم و زگیل از بین میره امسال میخام ازدواج کنم میترسم همسر ایندم هم مبتلا بشه باید چیکار کنم ایا واکسنی یا یک راهی هست که مبتلا نشه؟ ایا واکسن تزریق کنه دیگه مبتلا نمیشه ایا راه بهتری هست؟
    زگیل خودم بعداز زدن محلول از بین میره ولی بعد از حدود یک ماه دوباره همون ناحیه رشد میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      شما کرایو کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      همسرتون در صورت عدم ابتلا ، واکسن تزریق کنن. و سالانه پاپ اسمیر بدهند
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام خدمت افای دکتر ۳۷سالمه دارای یک فرزند دختر مدت دوسال است که افدام کردم برای بچه دار شدن ولی نتیجه نداست یک سال است که تحت نظر دکتر هستم ازمایش اسپرم دادم اولش ۱بود با مصرف دارو شد ۱۹ که دوباره دارو ستفاده کردم تغییری نکرد داروها ی وینامین و فرتیلمن استفاده کردم یکبار سونوی واریکوسل دادم گفت درجه یک هست نیاز به عمل نداره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      باید معاینه شوید اگر در معاینه هم واریکوسل تایید شود باید عمل شوید
  • تصویر کاربر ایت شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام کیست بیضه حدود 5 ساله رو بیضه چپم قرار گرفته مدتی درد خفیفه داره به دکتر مراجعه کردم گفت کیست اپیدیدیم هست هیچ مشکلی نداره واسه درد هم قرص الفن .ایکس ال 100واسم نوشته کیست هم به دیا متر 10mmهست عکس سنوگرافی هم میفرستم دکتر الان باید چکار کنم
    1. تصویر کاربر ایت سه شنبه ۱۸ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      jpg
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس باز نمیشود ، ولی اگر کیست اپیددیدیم باشد و سایز ان بزرگ نباشد نیاز به اقدامی نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میثم دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    مادرم حدود یک ماه فهمیدیم داخل کلیه راستشون یه تومور 4سانتی هست
    به دکتر مراجعه کردیم عمل رادیکال نفرکتومی یا حین عمل پارشیال نفرکتومی انجام بشه
    مادرم سابقه فشارخون داره و 66سالشه
    میخواستم ببینم اگه کلیه کامل خارج بشه با سابقه فشارخون زندگیشون مشکل نمیشه
    یا اگه کلیه بمونه و تومور برداشته بشه ایا احتمال عود تومور هست بعد عمل یا نه؟
    سیتی اسکن ریه و غدد لنفاوی و تراکم استخوان هم سالم و نرمال گزارش شده.
    ازطریق سایت خواستم مدارک پزشکیشونو بفرستم که دکمه انتخاب فایل کار نمیکرد اگه راهنمایی کنید ممنون میشم که چجوری بتونم مدارکو بفرستم
    سپاس لطفا اگه دکتر مورد اعتماد و با تجربه در اصفهان میشناسید بهمون معرفی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      بستگی به محل توده دارد. یا پارشیال یا رادیکال باید بشود. با یک کلیه مشکلی نخواهند داشت. هر چه زودتر عمل کنند. شخص خاصی را مد نظر ندارم
  • تصویر کاربر جمال دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام،بنده ۳۸ ساله ۱۶ ماهه آلتم درد میکنه و میسوزه و هر از گاهی از ادرارم شن ریزه های کریستالی نارنجی مانند دفع میشه،چندین بارم دکتر رفتم گفتن پروستاتیت مزمن هست و تو این مدت داروهایی که تجویزشده بود از قبیل:قرص فلوکساسین۵۰۰-تاوانکس۵۰۰-فنازومکس۱۰۰-پروستاباریچ-فمی لاکت-ارومکس-لاکتوکر-داکسی سیکلین۱۰۰ استفاده کردم خوب نشدم،عکس آزمایشات سونوگرافی،ادرار و کریستال نارنجی حضورتون ارسال شد.بفرمایین چه دارویی مصرف کنم و مشکلم چیه و این شن ریزه ها چی هستن؟ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      پروستاتیت نیست. شنریزه دفع میکنید. مصرف مایعاتتون رو خیلی بیشتر کنین
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب