دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمید شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. خدا به شما سلامتی بدهد.
    من پارسال، ادرار شدید داشتم و موقع تخلیه، برای اینکه ترشح نشود، با دست، به آلت فشار آوردم و سد مکانیکی ایجاد کردم سپس ادرار کردم و در انتهای ادرار، مقدار کمی خون آمد و به صورت لخته کم کم بیرون می‌آمد. تا چند روز زیر مثانه درد داشتم و تا یک هفته بعد از ادرار، مقدار کمی خون می‌آمد تا اینکه دیگر متوقف شد. تا امروز اینگونه است که اگر مثانه پر شود یا پاهایم را بهم بچسبانم، درد می‌گیرد. لطفا نوع آسیب و قسمتی که احتمالا آسیب دیده است را بفرمایید.
    لطفا راهنمایی فرمایید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام با توجه به دفع خون و لخته باید سیستوسکوپی شوید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      مراجعه کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب دکتر من اوایل سال به دلیل سنگ tul شدم ولی بعد از عمل تکرر ادرار با من موند تا اینکه بعد از مدت سه ماه دکترم تشخیص التهاب پروستات رو داد و درمانش رو با دو قرص لایریور 50 و نیزوپرد 5 به مدت یک ماه انجام دادم توی طول این یکماه تقریبا همه چیز خوب بود ولی به محض قطع کردن قرصام توسط دکتر همه چیز برگشت و مجبور شدم به دکتر دیگه مراجعه کنم و ایشون بعد از تست یوروداینامیک تشخیص اسپاسم پروستات رو دادن و دو داروی پروترال و پروستاتان رو شروع کردن الان بعد گذشت دو ماه هنوز حالم خوب نیست و درد دارم و تکرر ممنون میشم راهنماییم کنید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      از قرص یوریناسین ۱۰ میلیگرم روزی یک عدد استفاده شود
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    سلام پدر من سنگ کلیه داشت متاسفانه دیر اقدام کرد طوری که سنگ باعث شد کلیه ها کارکرد از دست دهند و التهاب کلیه پیدا کنند سه روز دربیمارستان دیالیز شد بعد از اون هر دو کلیه تحت عمل جراحی قرار گرفت و یکی با لیزر یکی عمل باز و خوشبختانه کلیه هاش برگشت الان حدود یکماه از عمل میگذره اما چند مدت هست خارش بدنش زیاد شده ایا امکان داره کلیه هاش مجددا مشکل پیدا کرده باشه یا اینکه به خاطر اینه که کلیه ها هنوز به طور کامل خوب نشده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      کراتینین چک شود
  • تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۳۰ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام دكتر من مطمئن نيستم اما اين گزينه هارو انتخاب كردم
    دانه هاى قرمز و متورم روى تنه آلت تناسليم و كمى روى بيضه واقعا اذيتم آقاى دكتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر سجاد شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      دكترجان من يك ساله نزديكى نداشتم زندان بودم از بعداز اون اينطورم چندتا عكسم تلگرام فرستادم تو ربات اونارو مگه نميبينيد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      داروی آسیکلوویر ۴۰۰ میلیگرم هر ۸ ساعت برای ۷ تا ۱۰ روز همراه با مایعات فراوان استفاده کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      همچنین پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت
    5. تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۳۰ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      دكتر من فك ميكنم گال هست چون مبتلا شده بودم اما الان فقط جاهايى مثه وسط دست راستم جايى كه دست خم و باز ميشه دوتادونه ، يكى رو پهلوم يكى خط كمربند يكى بالاى گوشه كتفو سينم نزديك زير بغل و دستگاه تناسليم كه عكس دادم وجود داره
      امروز ايورمكتين خوردم ١٦ ميلى گرم چون ٨٠كيلو هستم و پماد مترين ٥٪؜ استفاده ميكنم
      آيا درسته يا قرص و پمادى كه شما فرموديد هم استفاده كنم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      با توجه به سابقه بیماری پس حتما به متخصص پوست نشان دهید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Savoj شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب. با توجه به عکس ارسالی آیا عمل جراحی نیاز است؟ و در آینده بابت رابطه زناشویی مشکلی پیش نمی آید؟
    انحراف تقریبا چند درجه است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      انحراف رو خودتون باید درجه بزنین ولی فعلا به نظر نیاز به عمل نیست
    3. تصویر کاربر Savoj شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      آیا با توجه به عکس عمل نیازه؟ جواب بدید لطفا
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      توضیح کامل داده شده. پاسخ را بخوانید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر اصغر شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    با سلام
    ٢٥ ساله هستم و شرايط جسمي نرمالي دارم و بيماري خاصي وجود نداره.
    اما مسئله اي كه هست پيش آب زيادي ترشح ميشود و حتي ترشح ان در حين مكالمه، چت و ... هم هست حتي صحبت هاي معمولي با همسرم.
    سوالي ك داشتم اينه ك ترشح در غير از مواقع رابطه در شرايطي كه من دارم طبيعيه ايا؟
    و اگر طبيعي نيس چيكار بايد بكنم؟
    و اينكه امكان داره در سنين بالاتر برام مشكل ساز بشه و غدد ترشح كننده دچار بيماري بشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      ازمایش ادرار و ازمایش اسپرم داده شود
  • تصویر کاربر میثم شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، وقت بخیر، بنده خانمم به زگیل تناسلی مبتلا هستن که طبق PCR از انواع پرخطر نمیباشد، بنده هم از حدود یک ماه پیش دچار ضایعاتی برجسته و سیاه رنگ تقریبا یک الی دو میلی متر در ناحیه ی تناسلی شده ام که 6 عدد میباشند میخواستم ببینم درمان و راه های برطرف شدن این ضایعات چیست و ایا اکنون واکسن گارداسیل کمک کننده است یا خیر؟
    رابطه ی زناشویی ام از این به بعد چطور خواهد شد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      راه برطرف شدن زگیل انجام کرایو است ، مراجعه کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ منعی جهت رابطه جنسی ندارید
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید مزاحم شدم دکتر الان یک ماه است لکه های کوچک روی و بغل و زیر بیضه هام به وجود آمده که بجای خوب شدن و استفاده از کرم که هرشب وهروز استفاده می کنم خوب نشده فکر کنم رو صورتم هم افتاده نگرانم ممنونم راهنمایی کنید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      از پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت استفاده شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر پاسخ نداد با متخصص پوست مشورت شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Roya شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    باسلام، پسرم رو 20 روزگی ختنه کردیم حدود 3ماهگی حین شستنش زیر لوله اب پاشو بالا برد ضربه محکمی از لوله به نوک آلتش خورد وخیلی براش دردناک بود و باعث شد حلقه زیر کلاهکش ورم کرد و فردا زیر کلاهک ش و بدنه آلتش از زیر ورم زیادی کرد انگار آب جمع شده. الان 5 ماهشه وهنوز متورمه باید برای درمانش چکارکنم. از چند روز بعد از ضربه هم ادارشو قطع و وصل میکنه و گاهی نگه ش میداره یه بارم بردمش گفتن تنگی مجراس و باز کردن ولی انگار دوباره بسته شده ادرار و دوباره قطع و وصل میکنه. علتش تورم اون ناحیه س یا تنگی؟ اگه لازمه عکس بفرستم. ممنون از پاسخگویی شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      احتمالا تنگی مجرا دارد . عکس rug در مراکز رادیولوژی معتبر گرفته شود
  • تصویر کاربر نعلبنديان شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1033 مشاهده پرسش
    با سلام بزرگي پروستات خوش خيم دارم. مشكلات چند بار شب بيداري سختي دفع ادراي فوريت در دفع ادرار وغيره. دارو پروستادين شركت دينه را به مدت يك ماه مصرف كردم وضع خيلي خوب شد دفع ادرار تا 70 80 درصد خوب شد و بيدار شدن شبانه به يكبار و فوريت در دفع ادرار هم خيلي كم شد. جهت نتيجه بهتر به اورلوژيست مراجعه كردم و دكتر با ممنوع كردن مصرف پروستادين، فيناسترايد و پروترال تجويز كرد 10 روز است مصرف ميكنم نحوه دفع ادرارم تقريبا عادي شده ولي دائما احساس دفع ادرار دارم هر نيم ساعت تا يك ساعت بايد به دستشويي برم شب ها هم مرتب بايد بيار بشم و فوريت دفع هم همراه هست . اشكال كار كجاست آيا اين ها از عوارض داروها است يا مشكل ديگري هست . سردرد هم دارم، كمه ولي هميشه هست. ممنون ميشم راهنمايي كنيد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود، اگر به دارو پاسخ نداده و سنتون بالای ۴۰ سال است برحسب جواب سونوگرافی شاید نیاز به عمل باشد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب