دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    یک سال و نیمه متوجه شدم واریکوسل دارم سونو دادم گفتن گرید 3سمت چپ و گرید 2سمت راست داری دو دفعه ازمایش اسپرم دادم گفتن همه فاکتورات عالیه ازدواج کردم امسال و بچه دار هم شدم امروز رفتم سونو دادم که عکسشو براتون میفرستم آیا نیاز به جراحی دارم من؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      نه با توجه به توضیحات فعلا نیازی به عمل ندارید
  • تصویر کاربر رنجبر دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام من تیر ماه عمل واریکوسل دو طرفه انجام دادم بعد از سه ماه هم آزمایش اسپرم دادم و سه ماه هم برای بار داری اقدام کردم همسر هم زیر نظر دکتر زنان بود طبق آزمایش همه چیز نرمال هست آیا نیاز به مصرف قرص دارم یا همین طور ادامه بدم برای بارداری
    1. تصویر کاربر رنجبر یکشنبه ۷ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      تا الان هم نتیجه نگرفتیم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      ازمایشتون خوبه ، تا یک سال فرصت دهید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    سلام
    یه راست برم سر اصل مطلب.
    من یه آقا هستم که روی آلتم زائده هایی میبینم
    به دکتر متخصص ارولوژی تخصص مجاری ادراری هم رفتم و دو جلسه نشون دادم گفتن اونا نوعی رگ هست و چون تا حالا با کسی رابطه جنسی نداشتی نمیتونه زگیل تناسلی باشه. حالا من فهمیدم موقع ازدواج میان از لحاظ بیماری های تناسلی هم چک میکنن.
    لطفا عکس ها رو ملاحظه کنید و بگید ایا اینا زگیلن اصلا؟
    بگم که اینا به صورت یه باره دراومدن و علتش رو هم نمیدونم
    و اینکه دور ختنه گاه میدونم که هیچی نیست و جهت زیبایی عمل میشه
    من میخوام بدونم اون لکه کوچولوهای سیاه هم واسه زیبایی عمل میشن یا اینکه بعدا میتونن مشکل افرین باشن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام مشکلی ندارید طبیعی است نیاز به اقدامی نیست
  • تصویر کاربر Amir دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    باسلام 50سالمه ادراره قهوه ای درد زیر شکم و مدفوع کف آلود بارنگ متغیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      ازمایش ادرار و سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر سعیدی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.28ساله هستم.سنگ کلیه دارم ودرد شدید سوزش ادرار هم دارم ودرحالبم هم 45 میلی هست ایا نیاز به سنگ شکن هست راهنمایی کنید ممنون میشم . سونوگرافی هم میفرستم خدمتتوت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام گزارش سونوگرافی را بفرستید
  • تصویر کاربر کاظم شنبه ۱۳ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام چند وقت شده چند لکه سفید روی سر آلت تناسلی افتاده حالت پیسی،وچند زگیل کنار کش پام میخواستم دلیلش بدونم ودرمانش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر کاظم چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      هرچی میفرستم نمیاد عکس،چند لک سفیده دقیقا مثل پیسی ولی به مرور یکم تیره شده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      ممکنه عفونت قارچی باشه ، بهتر است دیده شود . اگر قارچ باشد با پماد کلوتریمازول بهتر می شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عکس زگیلی که بغل آلتم زده رو براتون میفرستم قطر یکیش ۲ میلمتر اون یکی کمتر از یک میلیمتره میخواستم بدونم بدونم میشه با پماد از بین ببرمش اگر میشه چه پمادی بگیرم بزنم با تشکر از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      این زگیل است برای کرایو با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    2. تصویر کاربر سینا سه شنبه ۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      فقط باید کرایو کنم نمیشه پماد بزنم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      میتونین از محلول پدوفیلین استفاده کنید ، ولی کرایو بهتر است
    4. تصویر کاربر سینا سه شنبه ۹ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      هزینه کرایو چقدره ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      جهت هزینه با تلفن ذکر شده تماس گرفته شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر میثم دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من اسپرم قهوه ای رنگ هست دکتر اول ک مراجعه کردم قرص پروستاتان، ویتامین e و ناپروکسن و افلوکساسین برای من تجویز کردن بهبودی نسبی حاصل شد ولی دوباره حالت قهوه ای رنگ برگشت رابطه جنسی محافظت شده هم دارم دو هفته یکبار. الان نزدیک یک ساله ک همین حالته هیچ علائمی ندارم فقط بیضه سمت چپ درد خفیف دارم. دکتر بعد از دوبار ازمایش اسپرم ivf گفت واریکوسل خفیف سمت چپ بیضه دارم همه چیز طبیعیه. کلیه سمت راست شن ساز هست سونوگرافی برای کلیه هم انجام دادم التهاب پروستات و مثانه مشاهده نشد و طبیعی بود.دکتر بعدی سلکسیب 100 و سیپروفلوساکسین 500 تجویز کردن به مدت دو هفته هر 12 ساعت بعد از پایان دوره مصرف با شما از همین طریق پرسش و پاسخ مشورت کردم گفتید درمانش فقط آنتی بیوتیک هست ادامه دهید مصرف و درمان آنتی بیوتیک الان تقریبا دو ماه مصرف کردم و کمی بهتر شده و از شدتش ک قهوه ای پر رنگ بود کم رنگ تر شده ولی بهبودی کامل حاصل نشده، آیا این آنتی بیوتیک ها برای این بیماری قوی هستند؟ چون آنتی بیوتیک به مقدار کافی قوی نباشد بیماری تشدید میشود یا آنتی بیوتیک قوی تر پیشنهاد میکنید؟ لطفا ی راه حل قطعی تجویز کنید خیلی از لحاظ فکری ب هم ریخته هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      آنالیز و کشت مایع منی داده شود ، سیپروفلوکساسین را ادامه دهید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۷ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 714 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده 38 سال سن هست زود انزالی زیر یک دقیقه دارم یک ماه قرص پاروکستین هر روز استفاده کردم با نظر شما 5 ماه هروز باید استفاده بشه تا تأثیر داشته باشه تو دوران مجردی خودارضایی داشتم امکانش هست زود انزالی از این خودارضایی باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      نه زود انزالی ربطی به خودارضایی نداره
  • تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام. ایا درمان هیدروکسی مرتبط فقط جراحی است؟
    پسر من یهدونه ماهشهر از دو روز پیش تا الان بیضه راستش بزرگتر از چپ شده . طبق توضیحات شما احتمالا هیدروسل مرتبط هستش. خیلی نگرانم که ایا جراحی میخواد یا نه؟
    1. تصویر کاربر سارا یکشنبه ۷ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      ببخشی اشتباه تایپ شده . پسر من سه ماهشه
    2. تصویر کاربر سارا یکشنبه ۷ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      پسر من سه ماهشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر شدید باشه نیاز به عمل هست
    4. تصویر کاربر سارا یکشنبه ۷ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      منظورتون. از شدید چه جده. ایا باید سریع ببرم دکتر یا تا یکسالگی صبر کنم؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر میزانش زیاد هست بهتر است در اولین فرصت عمل شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب