اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    چنتا جوش در ناحیه تناسلی ایجاد شده بود چند ماه پیش بنده فکر کردم جوش معمولی هستش که بعدا از بین میره ولی این جوش ها رفته رفته زیاد شده و الان کل ناحیه تناسلی اطرافش دیده میشن و بعضی هاشون بعد از مدتی تخلیه میشن و دقیق نمیدونم از عفونت شده یا زگیل هستن حالا میخواستم ببینم اگه زگیل باشن یا عفونت دیگه راه درمانش چیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس ها ارسال نشده
  • تصویر کاربر افشین دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1246 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت به خیر
    پدرم بعد از تست psa = 25 و انجام بایوپسی با گلیسون ۴+۵ تحت عمل رادیکال پروستات قرار گرفتن. نتیجه اسکن استخوان و mri هم سرایت سرطان به جایی رو نشون نداده بود. بعد از عمل، پاتولوژی انجام شد که نتیجه رو خدمتتون ارسال میکنم. امروز بعد از سه ماه از عمل اولین تست psa عدد ۱.۲۳ رو نشون داده.
    اقای دکتر میخواستم بپرسم با وجود رضایت دکتر معالج بعد از عمل، در شرایط فعلی چکار باید انجام بدم؟ بالا بودن این عدد بعد از سه ماه از عمل نشونه چی هست؟
    و ایا در شرایط فعلی شما پت اسکن و استفاده از داروی لوتشیوم رو توصیه میفرمایید؟
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر افشین شنبه ۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ضمنا سن پدر بنده ۷۰‌ سال هست
    2. تصویر کاربر افشین شنبه ۲ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      پاتولوژی بعد از عمل
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      نتیجه پاتولوژی بعد عمل هم سرطان پروستات گزارش کرده بهتره هر ۳ ماه تست PSA تکرار بشه تا به حد نرمال برسه زیر نظر دکتر رادیوانکولوژی نیاز به رادیوکموترارپی‌ دارند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Hossein سه شنبه ۵ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید،کجی التم خیلی زیادع؟نیاز ب عمل دارع؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    2. تصویر کاربر Hossein دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ببخشید من عکسم فرستادم،میشه فرمایید طبیعی یا نع؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      طبیعی هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    دکتر ۲۷ سالمه سایز پروستاتم ۲۸ شده الان تقریبا ۴ ماه هست
    ۲ ماه دارم افلوکساسین ۲۰۰ میخورم ولی همچنان درد دارم
    خیلی میترسم اتفاقی بیفته،شما چه دستور میدین و چه قرصی مصرف کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ملوکسیکام ۷.۵ هر ۱۲ ساعت یک عدد کپسول تامسولوسین ۰/۴ هر شب یک عدد قرص تاوانکس ۵۰۰ هر روز یک عدد تا یک ماه
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر؛

    پسر من 22 ماهه هست و به نظر میرسه مشکل نعوظ دارد.
    چون من در طول این 22ماه، فقط یکی دو بار آلتش را هنگام نعوظ دیده ام و حتی مادرش هم میگوید که آخرین باری که آلتش را به حالت نعوظ دیده، چندین ماه پیش بود.
    به نظرتان مشکل پسر من جدی هست و نیاز به درمان و رسیدگی پزشکی دارد؟

    (جهت اطلاع، پسر من به لحاظ تکلم هم ضعیف هست و حرف زدنش فقط در حد چند کلمه هست( البته به احتمال فراوان این دو موضوع بی ارتباط هم باشند)).

    ممنونم از زحمات شما🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      قضاوت در مورد نعوظ تا قبل از سن بلوغ درست نیست و هنوز زوده
  • تصویر کاربر بیژن دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    سلام. چند روزیست که متوجع شدم در زیر شکم و درست در سمت راست بالای آلت تناسلی، ورمی به اندازه یک گردو ایجاد شده که فعلا دردی را احساس نمیکنم و علائمی مانند سوزش و... ندارم ولی حدودا هر ۲-۲/۵ ساعت نیاز به دفع ادرار پیدا میکنم. میخواستم بدان این تورم ممکن است علامت چه چیزی باشد.؟ لطفا درصورت امکان راهنمائی فرمایید.
    لازم بذکرست که حدود ۷-۶ ماه هست که قرص ۱۰ میلگرمی گلورپیا با تشخیص دکتر قلبم، مصرف میکنم که برای اولین بار هم در آزمایش ادرارم گلوکز دیده شد.
    ضمنا عکسی از موقعیت ورم ایجاد شده تقدیم میگردد.🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      فتق اینگواینال راست دارید باید بیاید تا معاینه کنم
  • تصویر کاربر فریبرز دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. چند برآمدگی سفید رنگ با چند خال سیاه روی آلت و بیضه ها دارم. تشخیص شما چیه آیا زگیل هستند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      از ضایعات سیاه بهتره HPV PCR بگیرید
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۷سالمه و متاهل هستم و ۱۰۰کیلو وزن دارم و مشکل کوتاهی آلت دارم و این که تو کله فامیلها که از من هم چاق تر هستند و هم سنگین تر این مشکل را ندارند میخاستم بهم کمک کنید چون به مشکل خوردم واندازه آلتم در حالت نعوظ ۹سانتی متر هست ولی تو فامیل هامون کم ترین سایتشون به ۱۸سانتی متر و حتی به بالا هم میرسه لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سایز طبیعی ۹-۱۵ سانتی متر هست بهترین روش افزایش سایز در شما کاهش وزن هست که باعث کاهش چربی های اطراف آلت و بلندتر شدن آلت میشه
  • تصویر کاربر نسیم چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 771 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. من مدت کوتاهیه دور مقعدم یه ضایعاتی درومده سفید رنگ واقعا خیلی میترسم که زگیل نباشه.تروخدا راهنماییم کنید. عکسشو براتون میزارم. بعضی وقتا خارش داره. و من یبوست هم دارم.تروخدا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر نسیم جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ایا این عکسه مقعد زگیل است یاخیر؟؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست تست پاپ اسمیر انجام بدید
    3. تصویر کاربر نسیم چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      تست پاپ اسمیر مگه برا وازن نیست. خب من مشکلم دور مقعده....
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      جهت بررسی احتمال درگیریواژن هست
    5. تصویر کاربر نسیم چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      اها اوکی ممنونم. پس اون عکسی که فرستادم زیگیل نیست پس چیه؟؟ خارش هم داره...دکتر زنان باید برم برای این موضوع؟؟؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید از نزدیک توسط دکتر زنان‌معاینه بشید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر بهنام دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر چنتا جوش گوشتی که زیر دست حسشون میکنم دور کلاهک التم و زیرش زده بنظر شما زگیل هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 597 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب