اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 647 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    سال گذشته چند روز نعوظ و خودارضایی زیاد داشتم و یک ضربه به آلتم وارد شد که هیچ کبودی نداشت.

    تا چند روز همه چیز طبیعی بود تا اینکه یک دفعه نعوظ صبحگاهی قطع شد و آلت در حالت غیر نعوظ هم سفت بود.

    چک کردم با تحریک به نعوظ رسید اما به سختی ولی کامل بود و اما مقداری تورم داشت.
    پیش دو دکتر ارولوژیست رفتم هر دو معاینه کردن و گفتن مشکلی نیست. به اصرار من سنو نوشتن که دو جا رفتم سنو و هر دو سالم جواب داد.
    همون زمان آزمایش های کامل خون و ادرار هم نوشتن که خداروشکر مشکلی نبود و همه نرمال

    خودم در اینترنت تحقیق کردم به hardflaccid رسیدم که معتقدن این سفتی در حالت غیر نعوظ ناشی از سفت شدن عضلات کف لگن هست. آدرس ویکی پدیا:
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hard_flaccid_syndrome

    علایم من بعد از گذشت یک سال :
    --سفتی کل آلت در غیر نعوظ. ( مثل ماهیچه ای که منقبض شده باشه)

    --نداشتن نعوظ صبح (اما در خواب دقت کردم گاهی نعوظ دارم که کامل هست و گاهی صبح ها هم دارم !)

    --تقریبا هر وقت خواستم به نعوظ رسیدم اما با تحریک زیاد (در این حالت هم نعوظ کامل و ماندگار حتی بیش از یک ساعت!)

    پس از یک سال مجدد به ارولوژیست مراجعه کردم، معاینه کردن و گفتند سالمی فقط استرس داری!

    آقای دکتر 28 سال سن دارم و میخوام ازدواج کنم، اصلا نمیدونم شرایطم مناسب هست یا به مشکل میخورم.
    با این شرایط میتونم زندگی مشترک سالمی داشته باشم؟ نمیخوام زندگی فرد دیگه ای خراب شه.
    نظر شما بسیار برای من ارزشمند و سرنوشت ساز هست.
    1. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۳ دی ۰( 3 سال پیش)
      میدونم طولانی شد. اما خدا شاهده قصدم اذیت شما نبود. خواستم کامل بنویسم تا نظر دقیق شما رو بدونم و درست تصمیم بگیرم.
      من شهرستان هستم وگرنه حضوری می آمدم.
      با شما قبلا تلفنی صحبت کردم اما نتونستم جزییات رو کامل بگم.
      خواهش میکنم نظر کامل خودتون رو بفرمایید.
      بسیار سپاسگزار 🌹
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهران چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من یه 6و5 ساله که متوجه شدم که چند تا زائدهای کوچک رو الت تناسلیم دارم و تا حالا هم هیچ رابطه جنسی نداشتم واز اونجا که فهمیدم ممکنه حالا از استخر یا لمس شیر الوده تو سرویس بهداشتی و.. هم میتونه انتقال پیدا کنه به خودم مشوک شدم که شاید hpvگرفته باشم اگر زگیل نیست ممنون میشم راهنماییم کنید که ایا ممکنه بیماری یا چیزی غیر از زگیل باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      من در عکس زگیل نمیبینم
  • تصویر کاربر هادی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 635 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    ضمن خسته نباشید و ارزوی عافیت برای جنابعالی، بنده (مرد) یماه قبل دچار کلیه درد شدم (حدود یک هفته بعد از رابطه جنسی مقعدی با همسر) البته چند روز قبلش ابتدا مقدار کمی خارش در سر مجرا و مایع عفونی داشتم و با گذشت چهار پنج روز، بیشتر شد بویژه صبح ها که بیدار می شدم. تا اینکه کلیه سمت چپ شروع به درد کرد. یک دوره ۵ روزه، هر روز دو عدد سیپروفلوکساسین ۵۰۰ مصرف کردم و درد کلیه رفع شد، همچنین عفونت فقط در حد لکه کوچیک در روز دیده می شد. قرص که قطع شد بعد یک هفته مجددا زیر شکم (مثانه) شروع بدرد کرد و باز عفونت زیاد شد. باز یه دوره ۵ روزه با دو عدد از همون قرص در روز مصرف کردم و عفونت یکی دو روزی دیده نشد. اما باز با گذشت یک هفته، داره عفونت و درد مثانه برمیگرده که صبح دیدم زیاد شده.

    سپاسگزار خواهم بود اگر راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر هادی شنبه ۲۵ دی ۰( 3 سال پیش)
      سلام جناب دکتر
      من سه روز هستش که منتظر پاسخ جنابعالی هستم. اشاره شده که حداکثر در ۴۸ ساعت پاسخ داده میشه.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اشکان جمعه ۱ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام دکتر طول آلت من ٩ سانته و تقریبا 5 سانت آلت تناسلیم هم مو رشید کرده و همچنین بیضه هام و آلت تناسلیم با ی پرده کلا به بیضه هام وصله و زود انزالی دارم شدید . با طول آلت تناسلیم هم مشکل خیلی شدیدی دارم در حالت عادی هم آلت تناسلیم ٢ تا ٣ سانت میشه . قدم ١٨5 وزن هم ٩٠ لطفا زاهنماییم کنین ک چیکار باید انجام بده و اگه درمان داره من خوزستانم هرجا باشین میام واسه درمانش . سنم هم ٢٧ سال
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      طول آلت تناسلی در نعوظ بین ۹ تا ۱۵ سانت طبیعیه و نیاز به اقدام خاصی ندارد
    2. تصویر کاربر اشکان چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      دکتر شما عکساذو اصلا نگاه کردین ؟؟؟ طولش ک یکی از سوالام بود باقیش جواب نداشت ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      عکسی ارسال نشده
    4. تصویر کاربر اشکان پنجشنبه ۳۰ دی ۰( 3 سال پیش)
      هکس رو تو رباط تلگرام ارسال کرده بودم . الانم تو سایت فرستادم واستون
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      برای زود انزالی قرص سرترالین 50 هر روز یک عدد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر باقری چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام
    پدر بنده 12 سال پیش رادیکال پروستات انجام دادن با تشخیص زودهنگام و دو سال بعد عود کرد و رادیوتراپی کف لگن انجام دادن تا 4 سال psa پایین بود بعد از 4 سال تا الان با دیفرلین بطور متناوب هورمون درمانی رو انجام دادن تا سطح psa به 10 میرسید تزریق انجام میشد الان یک هفته ای هست پای چپشون ورم کرده و احتمال در گیری غدد لنفاوی هستش میخاستم بپرسم بهترین درمان چیست سونوگرافی انجام شده که به حضورتون ارسال میشه تشکر از محبت شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام پسر من23ساله هست اوتیسم هست اخیرا متوجه شدیم که بیضه ی سمت راستش بزرگ شده و نواحی اطرافش هم سفت تر از سمت چپش هست به پزشکی مراجعه کردیم گفتند آب آورده ولی سونو انجام دادیم که دوتا کیست اپیدیدیمال تشخیص داده وهرنی ایگوئینال massiveدرسمت راست با گسترش به کانال اسکروتوم،بعد ازسونو دکتر گفتند فتق هست وبه همین دلیل آب آورده و باید عمل شود،پیش پزشک دیگری رفتیم معاینه کردند و گفتند فکر نکنم فتق باشه این کیست هست ،شمارو به خدا ما چیکار کنیم این بچه که حرف نمیزنه ظاهراً که درد نداره ولی ما خیلی نگرانیم چطور میتونیم بیاریمش شما ویزیتش کنید این بچه شرایطش خاصه حرف که نمیزنه ومانمیتونیم بفهمیم که چه مشکلی داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان
    خسته نباشید
    چند ماهی میشه این دانه ها روی پوستم زده میخواستم بدونم چیه و راه درمانش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      مشکوک به زگیل است مراجعه کنید از نزدیک معاینه کنم در صورت تایید کرایو کنم
  • تصویر کاربر من چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام دكتر وقتتون بخير
    پدرم ٥٩ سالشونه، تست PSA دادند ٢٣ بود، به دكتر اورولوژي مراجعه كردن سونو انجام دادن معاينه ي ركتال انجام دادن هيچ موردي ديده نشده، هيچ علايمي هم ندارن، نه تكرر ادرارنه سوزش و ادرار شبانه. قرص سيپروفلوكسازين خوردن بعد ا ز ١٠ روز باز تست دادن شده بود ١٢. بايد نمونه برداري انجام بدن؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      باید نمونه برداری از پروستات بشن
  • تصویر کاربر m.gh چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دکتر عزیز
    بنده ۲مرتبه طی یک هفته در ۲مرکز مجزا سونو بیضه انجام دادم که نتیجه مرتبه اول گرید۱ در راست و گرید۲ در چب بود و نتیجه مرتبه دوم فقط خفیف در سمت چپ رویت شد. پزشک معالج با دیدن نتیجه سونو اول بدون معاینه فیزیکی بهم وقت عمل داد و وقتی سونو دوم رو بردم بازم بدون معاینه فیزیکی امگا و کیوتن و ۴تا آمپول ویتامینD.
    سوالی که از خدمتتون دارم اینه که سونو اول بدون حالت ایستاده انجام شد و پزسک سونوگراف دوم با تعجب از نتیجه سونو اول من با دقت هم در حالت خوابیده و هم ایستاده بررسی کرد و گفت خفیفه عمل نکنی چون نیازی نداری .اگر به فرض خفیف بودن واریکوسل چپ باشه عمل لزوم و تاثیری داره؟ و اینکه در ۲مرکز مختلف یه آز اسپرم یکسال قبل داشتم که مورفولوژی ۲۸٪ بود و یه آز اسپرم امسال بعد از سونو دادم و مورفولوژی ۱٪ بود آیا امواج سونو میتونه تاثیر شدید منفی داشته باشه؟ممنون و تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام
    ۴۴ سال دارم، از حدود یک سال پیش غده کوچکی به اندازه عدس ،درکیسه زیر بیضه راستم لمس میکنم.
    دکتر علت و درمانش چیه؟
    سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 3 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب