اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هانیه شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام عذر میخوام اینها زگیل هستن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      زگیل نیست نگران نباشید
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ببخشید این برامدگیها زگیل هستن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      این ها زگیل نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      نگران نباشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مجرد هستم با اقایی رابطه سطحی داشتم که ایشون 6سال پیش رابطه داشته یکبار از عقب ولی دیگه یکسال بامن هستن رفتم دکتر تشخیص زگیل دادن بخاطر ی سری دونه ها ولی ی دکتر دیگ رفتم گفتن ممکن مشکوک باشی و قرص دادن و رفع شد ولی گف داخل لبیه هام دوسه تا دونه هست مشکوک شد مجددا قرص داد ولی خواستم مطمعن بشم ازشما بپرسم عکسارو ببینین چون من اصن واسه زگیل نرفته بودم سری اول تشخیص اشتباه دادن الانم ب یه چیز دیگ اصن مشکوک شدن
    پارتنرمم دکتر اورولوژی رفت و گف اصلا چیزی نیس وامکان نداره بعد 6 سال و یکسال رابطه با من
    میشه لطفا شما بگید هست یا خیر؟
    1. تصویر کاربر مهسا دوشنبه ۴ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      ببخشید جواب میشه بدید؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مارکو شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    روی کلاهک و زیر کلاهک نقاط قرمز بدون درد و خارش پدیدار شده فقط در هنگام برخورد آب و دست مقداری سوزش ایجاد میکنه ،دو هفته قبل بدتر بودم ترکیب تریامسیون آن آن و کلوتریمازول هر ۱۲ ساعت استفاده کردم خیلی بهتر شده بودم وقتی دارو را قطع کردم دوباره این جوری شدم لطفا راهنمایی کنید چکار کنم ۳۸ ساله بدون رابطه جنسی و ختنه نکرده ام.خواهش میکنم راهنمایی کنید که چی استفاده کنم و چه جوری استفاده کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      پماد کالامین دی و تریامسینولون هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام‌ من یه پسر ۳۵ ساله هستم و قصد ازدواج دادم ولی عدم نعوظ باعث شده نگران و نا امید میشم و چند باری قبلا قرص سیلدنافیل استفاده کردم و یه موقعها جواب داده ویه وقتهای اصلا قبل اینها من اعتیاد داشتم ۱۱ سال پاک بودم و الان این موضوع حالمو بد کرد و باز شروع به مصرف کردم الانم باز پاکم الان یه هفته ای میشه سیگارم میکشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر km.a شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    در پل تحتانی کلیه راست یک کیست کورتیکال به قطر 11mm،که در جدار آن کلسفیکاسیون مشهود است
    ودر پل فوقانی کلیه چپ یک کیست کورتیکال به قطر 10mmرویت شده آیا این کیست ها نیاز به پیگیری و درمان دارد ویانه ؟
    ومن چکاری باید انجام بدم ضمنا کمر درد وپهلوها هم درد خفیف دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      سنگ داخل کلیه نیاز به جراحی نداره
  • تصویر کاربر یگانه شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام مادرم74 ساله هستن سونوگرافی انجام دادن،کلیه چپ کیست ساده کورتیکال20 میلی متر در پل فوقانی-میانی و11 میلی متر در پل تحتانی کلیه چپ رویت شد. کلیه راست کیست ساده کورتیکال12 میلی متر در پل تحتانی-میانی کلیه راست رویت شد،برای درمان باید چکار کرد؟تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      سنگ داخل کلیه نیاز به جراحی نداره
    2. تصویر کاربر یگانه شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      کیست بوده سنگ نیست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      کیست ساده نیاز به اقدامی نداره و خطری هم نداره
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      فقط سالانه باید سونوگرافی انجام بدید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 1074 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من جوانی ۲۲ ساله چند سالیع مشکل خارش بیضه دارم و متخصص پوست و ارولوژی مراجع کردم و انواع دارو پماد بهم دادن اما هیچ نتیجه ی نگرفتم نا امید شده م از این دکتر ب اون دکتر و نتیجه نگرفتن!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      عکسش رو بفرستید
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۲ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      خارش فقط و فقط روی بیضه م .هستش نه کشاله ران و نه آلت تناسلی اصلا خارش ندارم و هیچ علام خاصی روی پوست بیضه م با چشم دیده نمیشه فقط موقعی ک خارش شدید میشه و خارمانش میدم پوست بیضه م قرمز و مویرگهای قرمز پوست مشخص میشن و لباس تنگ ک‌ میپوشم خارشم خیلی بیشتر میشه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      پماد کالامین دی هر ۸ ساعت و تریامسینولون هر ۸ ساعت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    دو تا لکه زیر کلاهک دارم چند ماه پیش شما گفتید عفونت پوستی هست و کالامین دی و کلوبتیمازول تجویز کردید. درمان نشد. لکه ها با اصطکاک قرمز و سوزش دار میشه.
    1. تصویر کاربر رضا شنبه ۲ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      کلوتریمازول بود.
      هنگام نعوظ هم سوزش کمی داره.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      پماد تریامسینولون هر ۸ ساعت موضعی
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ایمان شنبه ۲ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    با سلام.پدرم از دو سال پیش turb انجام داده تو آخرین سیستوسکوپی دکتر این تشخیص رو داده و چیز دیگه ای نگفته.میخواستم نظر شمت رو هم بدونم.سی تی اسکن و سونوگرافی هیچ چیزی نشون نداده بوددند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      باید هر ۳ ماه سیستوسکوپی بشن
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب