اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اسماعیل دوشنبه ۱۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدمت استاد گرامی اینجانب سید اسماعیل خرازان حدود سه ماه پیش خون ولخته خون در ادرار مشاهده کردم .بناچار چون بیمارستان دولتی نوبت گیری برام مقدور نبود به بیمارستان پیامبران آقا دکتر رسولیان هروی مراجعه در دو نوبت مثانه پر شده از توده رایکبار 40درصدو60درصدبا فاصله 20 روز تخلیه کردنندو سپس قرار شد با سوند مرخص. و 3روز بعد سوند را دربیاورند که من. از پرستار بخش خواستم مثانه را با سرم شستشو دهد بعد مرخص شوم .پرستار هر قدر سعی کرد محلول رو تزریق نماید نشد نه تزریق ونه ساکشن ‌.خواستم سوند رو در بیاورد .قبول نکرد وطی تماس تلفنی با آقای دکتر ایشان دستور دادند سوند را دربیاورد بمحض در آوردن سوند بلا فاصله دو تکه لخته خون ژله‌ای از مجرا ی ادرار خارج شد به اندازه قلوه گوسفند .خیلی عجیب بو د چون از شب قبل یکسره سرم بهم وصل بود و تخلیه به همراه لخته های ریز خارج میشد .لخته به این بزرگی مورد نادری بود ..سپس بعد از یکماه دیگر مراجع نموده اینبار یه سونو گرافی انجام شد که متاسفانه یه توده 5در 3 میلی مشاهده شد ودکتر گفت باید مثانه و پروستات را در بیاوریم ویه مثانه مصنوعی در ناحیه پهلو از بیرون بدن گذاشته شود .تا آخر عمرم .با پزشکان دیگر مشورت کردم تقریبا نظر ها یکی بود ولی چند از پزشکان هم فرمودن میشه از روده برات مثانه بسازیم واز مجرای طبیعی بدن خارج شود که کار دفع ادرار صورت بگیرد . حال عاجزانه خواهشمندم چنانچه روش دیگری غیر از جراحی باز آنهم با این شکل وجود دارد .یا با شیمی درمانی درمان شوم .لطفا کمکم کنید با توجه به اینکه مراقبت های بعد از عمل برایم خیلی مشکل است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      در صورت عدم تمایل به انجام جراحی .شیمی درمانی قابل انجام است
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    نوبت برای درمان زگیل (کرایو)میخواستم
    قبلا خدمتتون رسیدم درمان کردم باز هم چند تایی ظاهر شده لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سلام خدمت شما همراه گرامی شمارتون به همکاران مطب ارجاع شد باهاتون تماس خواهند گرفت
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب، جسارت من رو ببخشید.
    دکتر جان ، مدتی است که زیر کلاهک آلت بنده کمی ملتهب هستش، و دور تا دور آن کمی ورم داره و ملتهبه.
    جسارتا بعد از رابطه جنسی بیشتر میشه و کمی همراه با سوزش هستش که بعد از شستشو ، سوزش آن قطع میشه و جند ساعت بعد جسارتا با کوچک شدن آلت ورم آن رفم میشه ولی هنوز کمی نسبت به جاهای دیگه آلتم ،قرمزتر هستش.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سالم اقای دکتر پرونده من رو نگاه کنید نظرتون رو بهم بدین و اگه قابل اگه نیاز به ویزیت هم اینترنتی در خدمتتون هستم .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      ریپورت سونو رو بفرستید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۵ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    سالم اقای دکتر پرونده من رو نگاه کنید نظرتون رو بهم بدین و اگه قابل اگه نیاز به ویزیت هم اینترنتی در خدمتتون هستم .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      ریپورت سونوگرافی رو بفرستید
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      از سنو اخر اینا دارم .
    3. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      از سنو اخر همینا دارم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ آبان ۲( 2 سال پیش)
      دوست عزیز برگه ریپورت سونو رو بفرستید تبلیغات سونوگرافب مرکز فلان چه ارزشی تشخیصی دارد؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    بنده متاهل و34سالمه
    لطفا کنین این دوتا ازمایش رو برام بگین چی نوشته ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      بچه دار نمییشین؟
  • تصویر کاربر جنتی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    دوسال پیش در بیمارستان میلاد لیزری عمل کرده ام ، اما فایده نکرده و هر اقدامی میکنم حتی از قبل عمل هم بدتر شده ام.
    آیا می‌توان عمل مجدد کرد ؟‌
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      چیو عمل کردین؟
  • تصویر کاربر Faripa شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    مشمل کلیه دیتلیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام، 65 سالمه و با وجود نعوظ و میل جنسی، قبل از دخول و گاهی هنگام پیش نوازی انزال میشوم

    چند بار به ارولوژ مراجعه کردم و دارپ مصرف نمودم، هیچ عصری نداشت، مشکل و چاره چبست،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سرترالین ۵۰ هر روز یک عدد تا یک ماه استفاده کنیو
  • تصویر کاربر امیرمحمد شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من ۱۸ سالم هست داخل آشپز خانه کار میکنم در ناحیه بیضه ام جوش در زیر پوستی در آمده دوماه پیش کوچیک بود الان بزرگ شده از چ پماوی استفاده‌ کنیم خوبه از زینک اکساید هم استفاده‌ کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 613 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب