اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هدیه چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر همسرم ۴۰سالشونه fructose seminal 50 هستش کنارش l زدن یعنی چی و چکار باید کنن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      اون زیاد مهم نیست چن وقته برای بارداری اقدام کردین؟
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۸ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید بنده حدودا سه روز هست که سمت راست زیر شکمم یه باره تیر میکشه و درد میگیره حدودا چند دقیقه ای همینجوری ادامه داره بعدش آرام میشه و دسشویی هم خیلی میرم و گاهی سرفه ک میکنم زیر آلتم یه باره سر میشه میخاستم بدونم مشکل چیه ازمایش ادار هم دادم همه چی نرمال بود و این دونه رو هم ناحیه تناسلی زدم چی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام زگیل نیست سونوگرافی بیضه ها و کشاله ران انجام شود
  • تصویر کاربر امیرحسینی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من آلت تناسلیم مادرزادی به سمت بالا نعوذ پیدا میکنه عکس هارو میفرستم نظرتون رو بگین میدونم عمل جراحی لازمه میخوام بدونم‌چطوری درست میشه مثلا ربات رو قطع میکنید یا یه اقدام دیگه انجام می‌دهید من رابطه جنسی تاحالا داشتم و مشکلی برام‌پیش نیومده ولی میخوام عمل کنم چون اعتماد به نفسم کم شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر طالب شنبه ۲۰ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    درود برشما من ۳۱ سال سن دارم و ب تازگی ازدواج کردم زمانی و رابطه جنسی را میخوایم شروع کنی به محض برخورد الت تناسلی من با شریک جنسی سریع تحریک میشم و ارضا میشم و بعضی مواقع هم احساس سِر بودن در الت تناسلی خودم احساس میکنم لطفا راهنماییم کنید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام قرص داپوکستین ۶۰ میلی گرم ۲ ساعت قبل از رابطه مصرف کنید
    2. تصویر کاربر طالب پنجشنبه ۱۸ آبان ۲( 2 سال پیش)
      درود برشما .
      سپاس از پاسخگوییتون .من کادر درمان هستم و تادالافیل.داپوکستین.ارکتو.ویزارسین و امثال این دسته را امتحان کردم اما عوارض زیادی دارن راه درمان دیگری نیست ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سرترالین ۵۰ قدم اخره
    4. تصویر کاربر طالب شنبه ۲۰ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سپاس اقای دکتر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آبان ۲( 2 سال پیش)
      🌺
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر نگین چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    من ته گلوم حس میکنم یه چیزی مثل جوش های قرمزه بعد چون رابطه دهانی داشتم‌نگرانم باید چیکار کنم میشه عکس بدم ؟ تو رو خدا کمکم کنین گلو دردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۸ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خوب هستین دکتر من رابطه جنسی نداشتم ولی هنگام خودارضایی خیلی زود به انزال میرسم تقریباً 1 دقیقه ،، یک بارم رابطه جنسی دهانی داشتم که بار اول تقریباً 1 دقیقه و بار دوم
    که بعد از چند ساعت انجام دادم تقریباً نزدیک به 2 دقیقه بود آیا دچار زودانزالی هستم؟ چیکار کنم اگه بخوام مشکل زودانزالیم واسه همیشه رفع بشه باید چیکار کنم توروخدا کمک کنید خیلی رو اعصابه زودانزالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ آبان ۲( 2 سال پیش)
      قرص سرترالین ۵۰ میلی گرم هر روز یک عدد تا یک ماه استفاده کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۸ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    سلام،وقت بخیر ،از بیست سالگی چنتا زاعده خیلی خیلی کوچیک دقیقا خط بخیه روی ختنه گاهم هست در سی سالگی لیزر کردم بعداز شش ماه دوباره همونجا دراومد فریز کردم باز بعد شش ماه همونجا همون شکل،دوباره لیزر کردم بازم از همونجا همون شکل در اومد دلیلش چی میاونه باشه،البته به چند دکتر دیگ هم نشون دادم گفتن زگیل نمیتونه باشه،عکسارو فرستادم ،ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ آبان ۲( 2 سال پیش)
      به نظرم پیگیری نکنید یافته ی نرماله دستکاری الکی فقط هزینه و عارضه ایجاد میکنه
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    درود دکتر جان من ۳۷ سال سن دارم حدودا ۹ سال پیش عمل فتق دو طرف داشتم و به مرور زمان بیضه ی سمت راست بالاتر قرار گرفته طوری که اکثر اوقات درون کیسه قرار نمیگیره خصوصا موقع نعوض که کاملا به بالا میره و محو میشه اگر راهنمایی کنید ممنون میشم،البته این قضیه از لحاظ روحی بنده رو به هم میریزه و از این مسئله راضی نیستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      باسلام و احترام باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    درود دکتر جان من ۳۷ سال سن دارم حدودا ۹ سال پیش عمل فتق دو طرف داشتم و به مرور زمان بیضه ی سمت راست بالاتر قرار گرفته طوری که اکثر اوقات درون کیسه قرار نمیگیره خصوصا موقع نعوض که کاملا به بالا میره و محو میشه اگر راهنمایی کنید ممنون میشم،البته این قضیه از لحاظ روحی بنده رو به هم میریزه و از این مسئله راضی نیستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      باسلام و احترام باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    درود دکتر جان بنده چند سالی است که عمل فتق دو طرف داشتم،به مرور زمان بیضیه ی سمت راستم بالاتر از سمت چپ هست به طوری که اکثر اوقات داخل کیسه قرار نمیگیرد،خصوصا در زمان نعوض کلا به سمت بالا میرود طوری که محو میشود آیا مشکل دارد یا خیر؟و اینکه چطور میتونم این مشکل رو حل کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      بله در طولانی مدت میتواند باعث بدخیمی شود باید از نزدیک معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 613 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب