اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نهان پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من ۲۸ سالمه
    ۲ ساله عروسی کردم.خودمو همسرم هم قبل ازدواج هیچ رابطه ای نداشتیم
    از چندماه قبل کناره دهانه مقعدم یه چیزی شبیه جوش زده بود که من فکر میکردم بخاطر گیر کردن موی زاید و اهمیت ندادم.دیروز که برای معاینه پیش ماما رفتم گفت عفونت هم داری و اون هم مشکوک به زگیل و برام آزمایش نوشت.دارم از استرس میمیرم.یعنی ممکنه اپیلاسیون و شنا باعثش شده باشه ؟؟؟
    ممکنه زگیل نباشه.تا جوابش بیاد سکته میکنم.لطفا عکسو ببیند و جوابمو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      در حد رویت عکس زگیل نیست جواب آزمایشات که اومد برام بفرستید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام من حدود یک هفته هست درد بیضه دارم که بعد از دیدن خون در مایع منی شروع شد. بیماری کرون دارم ( التهابی و خودایمنی گوارش) ولی حدود دو هفته پیش هم قرص دوتاستراید رو برای جلوگیری از ریزش مو شروع کردم. روزی یک ترامادول هم برای درد گوارش میخورم . آزارام و فلوکستین و بوسپیرون هم مصرف روزانه دارم . بنظرتون مشکل چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز مایع منی انجام شود به همراه آنالیز و کشت ادراری
  • تصویر کاربر آرش جمعه ۲۹ دی ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام. ۳۰ ساله, مرد , مجرد.
    چندسالی هست مشکل کمبود میل جنسی و نعوظ کامل رو دارم. تقریبا نعوظ صبح‌گاهی هم نیست. تو این سالها هیچوقت رابطه‌ی جنسی مداومی نداشتم. معمولا خودارضایی میکنم. قبلا برای درمان اضطراب و افسردگی‌ فلوکستین استفاده کردم که حال روحیم بهتر شد ولی اوضاع جنسی رو بدتر هم کرد. در صورت استفاده از سیلدنافیل صرفا نعوظ صورت میگیره و خیلی کم احساس لذت‌بخشی رو تجربه می‌کنم. آزمایش خون و تستستورون مشکلی رو نشون نداد. و اینکه جز یک ماهه گذشته، چندسالی هست ماری‌جوانا مصرف می‌‌کنم. لطفا نظر و توصیه‌تون رو بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      در حال حاضر فلوکستین مصرف میکنید؟
    2. تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      خیر, بیشتر از یک ساله قطع کردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ دی ۲( 2 سال پیش)
      عارضه ی مصرف دارو و همینطور ماریجوانا میتونه باشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ دی ۲( 2 سال پیش)
      بهتره ترک کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام به جناب دکتر عزیز ، من ۴۲ سالمه و حدود بیست سال هست که داروهای روانپزشکی طبق تجویز پزشک متخصص مصرف میکنم ، از طرفی حدود بیست سال پیش سونوگرافی انجام دادم (سیاه و سفید) همه چی نرمال و طبیعی بود ( اندازه بیضه ها ، عدم وجود توده یا واریکوسل و غیره)، سیگار هم زیاد میکشم ، ورزش و تغذیه رو هم از دوران نوجوانی رعایت میکنم ( با وجود سیگاری بودن)، به اندازه کافی و مناسب مکمل های غذایی هم میخورم ،و رگهای بالای بیضه من با سمت راست فرق داره و ضخیم تره ، سوالم اینه که آیا با این شرح حال باید نگران باشم یا دوباره پیش پزشک متخصص برم ، و شما چه توصیه ای دارید ، از وقت و انرژی و توجهتون ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      سلام سونوگرافی بیضه ها انجام شود و همینطور بهتره از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    درود آقای دکتر وقت بخیر ، من پسری ۱۸ ساله هستم و یک مدت طولانی هست که من این چیزی رو که تو عکس هست رو روی کلاهک آلت تناسلی دارم میتونم بگم از ۱۴ سالگیم داشتمش اما بعد ها بزرگتر شدم فکرمو درگیر کرد و از لحاظ زیبایی اعتماد به نفسمو اورده پایین ، این چیه آقای دکتر ؟! خیلی میترسم بیماری خاصی باشه از اونجایی که انگار کنارشم یکی دیگه داره در میاد ، بعد اینکه حالت خوابیده پوست آلتم حالت چروکیدگی داره همینطور که تو عکس مشاهده میکنید ، خیلی درگیر این موضوع شدم واقعا نگرانم .... ( نصف بیشتر این مشکلات از ختنه میاد ، ظلمه ظلم ! )

    لطفا پاسخ بدید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      باسلام و احترام باید از نزدیک معاینه شوید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      احتمال داره خال باشه و هیمنطور احتمال داره چربی زیر جلدی طولانی مدت باشه که قابل تخلیه اس
    3. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      بسیار سپاسگزارم از پاسختون دکتر ، خیلی نگرانم بابت این مورد ، من تهران زندگی نمیکنم ، ممکنه چیز خیلی بدی باشه یا اگر بخوام تخلیه کنم آسیب ببینه ؟ خیلی میترسم واقعا
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      به ارولوژیست یا متخصص پوست مراجعه کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سهند پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام دكتر، من يك لكه سياه رنگ رنگ خيلي كوچك روي التم ديدم،مثل خال ميمونه ولي قبلا متوجه نشده بودم، حدودا ٢ سال هست رابطه نداشتم با كسي، اين لكه بافتش هم مثل پوست ميمونه وقتي دست ميكشم چيزي احساس نميكنم، ميخواستم ببينم ايا يك خال معمولي هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر سهند پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      آپلود كردم
    3. تصویر کاربر سهند پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      آپلود كردم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      زگیل نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Mehrdad پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . بنده 19 سالم هست. بخاطر ختنه ی بد آلت بنده توسط پوستی به قسمت سر وصل بوده با مشورتی که از دکتر دیگری گرفتم ۲ سال پیش موفق شدم پوست رو در خانه بدون بروز عفونت از سر جدا کنم . زیر اون قسمت پوست که جدا شد شکل عجیبی داره . میخواستم بدونم که مشکلی ایجاد نمیکنه و راهی برای ترمیمش هست ؟ چون به سمت راست هم کجی داره آلت و جلوی رشد رو تو بلوغ نگرفته ؟
    1. تصویر کاربر Mehrdad پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      عکس های مربوطه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      جراحی پلاستیک لازم داره
    3. تصویر کاربر Mehrdad پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      اگه جراحی انجام نشه مشکلی پیش میاد در آینده و رابطه جنسی ؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      خیر
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر متین پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    سلام‌آقای‌دکتر‌
    من ۲۱سالمه و دچار اختلال نعوظ شدم من خودارضای زیاد دارم ولی اگه میخوام رابطه برقرار کنم آلتم سفت و توی زمان خیلی کمی شل میشه و این بیماری منو از رابطه جنسی دور کرده و یه روشی میخوام برای درمان دائمی این اختلال نعوظ ممنون راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم دو ساعت قبل رابطه مصرف کنید
    2. تصویر کاربر متین پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      این قرصو تا چند مدت مصرف کنم دکتر میخوام ب صورت دائمی خوب بشم‌
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      فعلا تا یک ماه قبل هر رابطه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    تکرر ادرار و در ناحیه مسانه و بزه ها و الت و یه مقداری سوزش ۲۴ سال سن دارم از اویل این بیماری که اول درد بعد تکرر ادار شروع شد ۲ یا ۳ سال میگزه ایا با دارو درمان میشم یا باید به طب سنی روی بیام ممنونتون میشم راهنمای کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر Mohammad پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر
    ایا بعد از عمل واریکوسل کوچک شدن بیضه حتمی هست یا یک امر احتمالی و در اثر این کوچک شدن بیضه تولید تستوسترون در بدن دچار اختلال میشود و یا بعد از عمل امکان دارد که تولید تستوسترون به میزان اولیه خودش برگرده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ دی ۲( 2 سال پیش)
      عارضه ی احتمالی هست بیضه ی مقابل میتونه تا حدی جبران کنه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب