اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.... بنده در خرداد 1401 دچار سرطان بیضه سمت راست شدم جواب پاتولوژی نان سینما که 75 درصدش کیسه زرده. بودکه در زمان تشخیص آلفا فیتو پروتیین 112 بود و بتا hcg 15000 ولی متاسفانه ال دی اچ رو نگرفت دکتر بعد عمل آلفا شد 18 و بتا 5600 و ldh 375 و در تصویر برداری مشخص شد سه لنف نود 4 سانتی وجود دارد و دکتر معرفی کردن برای شیمی درمانی که از مهر 1401 تا اسفند 1401 شیمی شدم در اثر سیس پلاتین متاسفانه کلیه هام کم کار شدن و الان کراتین خونم 2 هستش و سنمم در زمان تشخیص 24 سال بود .... بعد 6 دوره شیمی درمانی یک لنفود 5 در 6 میل ماند که دکتر نجفی آنکولوژیست در رشت گفتن این ریشه خشک شده ست و نیازی نیست از آخرین سی تی اسکن 7 ماه میگذرد و هر سه ماه تومور مار کر هارو چک میکنم آخرین چک مربود می شود به سه هفته قبل که آلفا 4.7 بود و بتا 1.1و ldh 438 .... سه سوال دارم ... افزایش ldh آیا به معنای عود بیماری ست ضمن اینکه دوره قبل چکاپ آلفا 2.5 بود؟ دوم چرا چند جایی نوشته کیسه زرده در بزرگسالان خطرناک است ؟ و سوال آخر اینکه با توجه به اوضاع کلیه آیا بیماری عود کند می توانم شیمی درمانی کنم و درمان شوم؟
    1. تصویر کاربر امیر جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      ضمن اینکه از بعد شیمی درمانی همیشه درد بالای کمر و پشت قفسه سینه دارم و 8 قبل هم سیتی قفسه سینه و آندو سکوپی انجام دادم ولی مشکلی نبود الان هم دارم گاهی اوقات با شدت بیشتر ... کلا استرس زیادی دارم در مورد عود بیماری و وضعیت کلیه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      افزایش Ldh به تنهایی نشانه عود تومور نیست دوست عزیز استرس و اضطراب شما خطرناک تر از توده ی بیضه ی شماست وقتی عودی نداشتید به فکر اینکه اگر عود کرد کلیه کم کاره نباشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ارین یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من تبخال تناسلی دارم کلا 23 بار عود داشتم طی یک سال و دارو هم مصرف نمیکنم ، یه سوالی که امثال من میخوان بدونن و اختلاف نظر دارن اینه که حتی بدون علائم هم میشه انتقال داد این ویروسو یا اگر علائم نداشته باشیم میتونیم سکس داشته باشیم و انتقال ندیم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      امکان انتقال بدون داشتن علائم هم هست به صورت اخلاقی پارتنرتون باید در جریان باشه
  • تصویر کاربر 09361792493 یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    اگر فردی +hpvباشد و خون این فرد با زخم باز فرد دیگه در تماس باشد...ویروس قابل انتقال است؟ و اینکه اگر همون فرد hpv+ ضایعه ای مبنی بر زگیل روی اندام جنسی نداشته باشه ، و طی رابطه جنسی ک بدون دخول بوده ،قابل انتقال هست؟ لطفا توضیح بیشتر از انتقال ویروس بدهید،
    اینکه فقط از طریق رابطه جنسی ک ضایعه هم وجود دارد منتقل میشه ؟
    یا اگر ضایعه نباشه قابل انتقال هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      اگر ضایعه قابل رویت نداشته باشید هم امکان انتقال هست حتی اگر بدون دخول باشه
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    آقای دکترباعرض احترام میخواستم بدونم عدم تمایل جنسی نسبت به هم سن وسالهامیتونه مربوط به اشکال دربیضه باشه یا فقط درتولیدمثل نقصهایی روباعث میشه
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      باید آزمایشات هورمونی انجام بشه
  • تصویر کاربر لیلا جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    باعرض سلام اقای دکترمن سقط مکررداشتم به مرکزمام مراجعه کردیم بعدازکلی آزمایش تخمک اهدایی به من پیشنهاددادن مورفلوژی همسرم دودرصدبودالان توسیکل انتقال هستم آیا بازهم خطرسقط جنین وجوددارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با روش های کمک باروری شانس سقط کمتر خواهد شد
  • تصویر کاربر زهره جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام و درود
    دخترم ۹سالشه.از اول شب ادراری داشت.الانم داره.همه آزمایشات و سونوها سالم است.درطول روز اوکی هستند فقط در خواب متوجه ادرار نمیشود
    از طریق روغن گیاهی و ماساژ هم اقدام کردم.نتیجن نداشت.لطفا راهنماییم کنید.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      باید از تخت های آلارم دار استفاده کنید بهتره به روانپزشک اطفال مراجعه کنید
  • تصویر کاربر حشمت جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام خدا قوت
    آیا خودارضایی باعث رودانزالی می شود؟
    آیا پروستات ربطی در زودانزالی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      بله خیر
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام دوساله عدم نعوذ دارم دیابت نوع ۲ دارم چندین دکتر ارولوژی رفتم prpکردم اما هیچ اثری نداشته انواع داروها سیلدنافیل تادافیل پروترال وغیره هیچ تاثیری نداشته بجز جمی فلوکساسین ۳۲۵ یک دوره مصرف کردم تا حدودی کمی نعوذ داشت لطفا راهنمایی کنید با تشکر ضمنا سونوگرافی ها و آزمایش‌ها هیچ مشکلی نشان ندادند همه چی عالی سیگار و مواد مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      سونوگرافی از آلت با تزریق پاپاورین هم انجام شده؟
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    من از قبل ازدواج هم نعوظ آن‌چنانی هم نداشتم وبعد ازدواج هم این مشکلو دا م وزود انزالی هم دارم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم ۲ ساعت قبل از رابطه ی جنسی مصرف کنید
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۳ خرداد ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    من آزمایش دادم و سونوگرافی کردم ظاهرا پروستاتم نسبت به سنم بزرگ هست و در آزمایشمم خون دیده شده تو ادرارم.احساس می کنم ادرارم مثل اولا پرفشار و نرمال نیست  نه اینکه قطره قطره بیاد اما مثل اولا هم احساس می کنم نیست.بعد از ارضا در رابطه جنسی چند دقیقه طول میکشه تا بتونم ادرار کنم اونم به سختی.و احساس می کنم که قطره ادرارم داخل شورتم ریخته میشه وقتی دستشویی نیستم   .بعضی وقتا هم دردی در زیر شکمم احساس می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      آپلود شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      تو آزمایشات و سونوگرافی هیچ مشکلی ندارید اگر علائم ادراری ادامه پیدا کرد باید عکس از مجرا گرفته بشه
    4. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      آقای دکتر اینکه تو آزمایشم خون دیده شده چطور؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ خرداد ۳( 2 سال پیش)
      ۲_۴ ارزش بالینی ندارد و منفی هست
    6. تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۲ خرداد ۳( 2 سال پیش)
      سپاس از شما و راهنمایی و مشاوره خیلی خوبتون آقای دکتر.خیالم رو راحت کردید چون خیلی نگرانم کرده بود این موضوع🙏
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ خرداد ۳( 2 سال پیش)
      🌺
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب